ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Kdo smo

INDICAMP 2018

Letni kino ob Škalskem jezeru od 2.7. do 6.7. med 9.00 in 15.00

Indicamp MC Velenje je že tradicionalni poletni dnevni-otroški tabor v čarobnem ambientu Letnega kina ob Škalskem jezeru, kjer se nam obeta pravcata počitniška avantura. Skupaj bomo preskočili iz vsakdanjega hitenja iz modernega življenja v čase, ko so na svetu prevladovale drugačne vrednote. Za cel teden se bomo spremenili v čisto prave Indijance, ki jih imenujejo tudi »resnični otroci narave«, saj razumejo govor vetra, čustva živali in šepetanje rastlin. Njihovo kulturo in običaje bomo spoznali na zabaven, aktiven in prijateljski način.Kaj bomo počeli: jezdili bomo konje, pluli po jezeru, streljali z loki, se podučili o sokolarstvu, izdelovali indijanski nakit, igrali na bobne, se naučili indijanskih borilnih veščin, pihali steklo, plesali okoli ognja, lovili ribe, izdelovali iz gline, se preizkusili v premagovanju indijanskega poligona in še veliko več.. Obiskali pa nas bodo tudi čisto pravi južnoameriški indijanci Machu Pichu. Indicamp je namenjen osnovnošolcem med 6. in 15. letom starosti.

Središče za mlade in otroke MC Velenje

Središče za mlade in otroke MC Velenje (»SMO MC Velenje«), je projekt Mladinskega centra Velenje, ki že od leta 2010 deluje v obnovljenih prostorih na lokaciji Efenkove ceste 61 a, bivši Dom učencev.

Z vami smo od ponedeljka do četrtka med 13.00 in 20.00 uro.

Mladim so na voljo opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.

Popoldneve si popestrimo s športnimi aktivnostmi, turnirji v biljardu, namiznem tenisu, pikadu, ročnemu nogometu. Nogomet in košarko bomo igrali na igrišču OŠ Livada. Izvajamo ustvarjalne delavnice, tedensko pripravljamo kuharsko mojstrovino, igramo na bobne, družabne igre, ... .

Za več informacij smo vam na voljo: 03 898 19 22 (SMO MC Velenje), 031 746 313 (Ira) in 031 844 153 (Mitja).

»SMO MC Velenje« predstavlja organizirano funkcionalno središče za mlade, otroke in njihove starše, ki ga zagotavlja lokalna skupnost (Mestna občina Velenje) in v katerem se izvajajo programi v mladinskim sektorju, programi socialne preventive, svetovanja, informiranja, prostovoljnega in mladinskega dela na lokalni ravni. 

Predstavitvena filma

Počitniški program

Indijanski tabora Kokopelli 2014