ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Udarnik

UDARNIKI MC VELENJE

Udarnik MC Velenje smo skupina prostovoljcev , ki družinam ali posameznikom v Velenju ali okolici brezplačno ponujamo kakršnokoli pomoč na domu, okoli hiše, v gozdu (razne selitve, čiščenje, adaptacije stanovanj, hišna opravila, košnja trave, čiščenje gozdov, urejanje okolice, kidanje snega, pomoč pri naravnih nesrečah, razne inštrukcije, obdarovanja in animacije otrok...). 

Pomoč ponujamo tistim, ki si zaradi slabšega socialnega stanja ne morejo privoščiti dodatne pomoči, starejšim osebam in tistim, ki zaradi zdravstvenih omejitev dela ne zmorejo opraviti sami. Na pomoč pa priskočimo tudi raznim organizacijam, zavodom in društvom, ki delujejo v korist lokalne skupnosti. Svoje aktivnosti pa smo razširili tudi na akcije, v katerih obiskujemo in animiramo različne skupine socialno/družbeno izključenih skupin ( brezdomne osebe, begunce, starostnike, varovanke Varne hiše, otroke v bolnišnicah, varovance prevzgojnih zavodov ...). Usmerili pa smo se tudi v socialno-družbeno vključevanje mladih z manj priložnosti v skupne projekte in usmerjeno socialno delo na terenu. 

Naša skupina je fleksibilna, z veliko volje, znanja in izkušenj.

Za našo pomoč nas kontaktirajte tel.št. 038991922.

Lahko pa se nam pri naših akcijah tudi pridružite. Vsak nov član/članica je več kot dobrodošel/la.

Pridružite se ekipi MC Udarnik

Spoštovani/spoštovana!

Veseli smo, da si pripravljen/pripravljena vstopiti v naše prostovoljske vrste in na takšen ali drugačen način pripomoči k ustvarjanju lepšega jutri za vse.

Zaradi povečanega števila povpraševanja po prostovoljskih aktivnosti  in lažje organiziranosti našega dela, vas vljudno naprošamo, da izpolnite priložen obrazec.  Po prejemu podatkov in registraciji v našo bazo vas bomo kontaktirali in se osebno dogovorili o našem sodelovanju.

Prijavnica je priložena spodaj. Izpolnjeno pošljite na naslov: andrej.cvernjak@mc-velenje.si

Iz naših akcij...

POMOC PRI POSTAVLJANJU PROJEKTA HISA GROZE 13.10.2017

Pridne roke nikoli ne počivajo. Naša dekleta so se pridružile uporabnikom zavetišča za brezdomne osebe Velenje pri generalnemu čiščenju njihovih prostorov. Veseli so bili naše pomoči in družbe...

Le malo je potrebno za hvaležen nasmeh na obrazu sočloveka. Namenil nam ga je upokojeni gospod, invalid z minimalnimi prejemki, ki smo mu dostavili in sestavili donirano posteljo, na kateri bo vsekakor lepše sanjal.

Letos so se tudi nasi fantje pridruzili tehnicni ekipi,ki je pripravila 'strasno' hiso groze na gradu Turn. 

Druženje s stanovalci Doma za varstvo odraslih Velenje, september 2017

Naša dekleta so tudi prehod v jesen popestrila stanovalcem/kam DVO-ja za druženjem in dopoldanskimi pogovori. V njihovi družbi je tudi nam zmeraj lepo.

Pomoč na Pikinem Festivalu, september 2017

Tehnikom iz Pikinega festivala smo priskočili na pomoč pri pospravljanju prireditvenega prizorišča letošnjega otroškega Pikinega festivala...

Pomoč pri urejanju in sanaciji pešpoti v jami Huda Luknja 17.8.,18.8.2017

 Tokrat smo na pomoč priskočili jamarjem iz Koroško-šaleškega jamarskega kluba Speleos-Siga Velenje. V jami Huda Luknja smo delno sanirali in uredili pešpot, ki je namenjena jamarjem in obiskovalcem jame. Vroče nam vsekakor tokrat ni bilo.

Urejanje bankine v okolici domovanja 16.8.2017.

Družini z minimalnimi prihodki smo priskočili na pomoč pri urejanju "vodne škarpe" oziroma obcestne bankine. V okolici Velenja stanovalcem marsikdaj ponagajajo vremenske ujme,velikokrat pa zaradi neurja odplakne tudi kakšno bankino. Materi in hčeri smo z veseljem priskočili na pomoč in sanirali oziroma utrdili bankino ob njunem domovanju,tako da hudourniki ne bodo več povzročali takšne škode .

Dostava kosila na dom starejšemu gospodu, avgust 2017

Naša udarnica priskoči na pomoč tudi starejšemu gospodu, ki zaradi zdravstvenih razlogov ni mobilen. Redno mu dostavlja na dom okusna kosila, ki jih pripravlja kuharska ekipa DVO v sklopu javne kuhinje.

Čistilna akcija in elektro popravila pri starejšemu gospodu 9.,10.8. 2017

V tokratni akciji smo priskočili na pomoč gospodu,invalidu z resnimi zdravstvenimi težavami. Gospod zaradi zdravstvenih omejitev ne zmore vzdrževati čistega domovanja, zato smo mu priskočili na pomoč in izvedli čistilno akcijo doma in v okolici domovanja. Naši tehniki pa so mu priskočili na pomoč tudi pri lažjih "elektro-popravilih".

Dopoldanski sprehod s starejšimi stanovalci DVO Velenje 8.8.2017

Danes smo se oglasili pri naših starejših prijateljih, stanovalcih Dvo Velenje . Z njimi smo se odpravili na osvežujoč jutranji sprehod do Sončnega parka, se podružili in malo pokramljali, na koncu pa se še posladkali s sladoledom. V njihovi družbi smo seveda uživali.

Košnja trave pri starejši upokojenki 2.8.2017

Za pomoč nas je prosila starejša upokojenka,gospa z minimalnimi dohodki in resnimi zdravstvenimi težavami. Seveda smo se odzvali in pokosili travo v okolici njenega domovanja.

Pomoč upokojenemu paru pri selitvi in sestavljanju pohištva 25.,26.7. 2017

Tokrat smo na pomoč priskočili upokojenemu paru z zdravstvenimi težavami pri selitvi in montaži dela pohištva na novo lokacijo. Z našo pomočjo in ekipo sta bila zelo zadovoljna.

DRUZENJE S STANOVALCI DVO Velenje (Dom za varstvo odraslih) julij,avgust 2017

Tudi v poletnih mesecih nase udarnice z veseljem obiscejo stanovalce Dvo in jim z kaksnim pogovorom ter druzenjem malo polepsajo vroce dneve...

Košnja trave pri starejši gospe 13.7.2017

Za pomoč nas je prosila starejša upokojenka,gospa z minimalnimi dohodki in resnimi zdravstvenimi težavami. Seveda smo se odzvali in pokosili travo v okolici njenega domovanja.

Indicamp MC Velenje 2017

Na Letnem kinu ob Škalskem jezeru smo za osnovnošolce izpeljali tradicionalni poletni dnevni-otroški​ tabor, kjer smo se za cel teden spremenili v čisto prave indijance in na zabaven a hkrati poučen način spoznavali njihov način življenja.

Kaj smo počeli: jezdili smo konje, pluli po jezeru, streljali z loki, izdelovali indijanski nakit, igrali na bobne, se naučili indijanskih borilnih veščin, pihali steklo, plesali okoli ognja, lovili ribe in še veliko več... Otroci so z nami doživeli pravo počitniško avanturo...

Pomoč pri postavljanju koncertnega prizorišča na Letnem Kinu 23.,24.6. 2017

Tokrat smo priskočil na pomoč ekipi Železnega aktivizma, mlademu društvu, ki na lokalni in tudi širši sceni skrbi za preboj močne, mladim naklonjene metalske subkulture. Na Letnem kinu ob Škalskem jezeru so organizirali kulturno-glasbeni dogodek, ki je uspel več kot odlično. Mi smo jim pomagali pri postavljanju in pospravljanju prizorišča.

Projekt Medgeneracijsko prijateljstvo 20.6. 2017

V sodelovanju z Dvo Velenje (Dom za varstvo odraslih), Mestno občino Velenje in Centrom Hiša (zavetišče za brezdomne osebe Velenje ) smo organizirali dogodek Medgeneracijsko prijateljstvo. Predsednik RS gospod Borut Pahor se je prijazno odzval našemu vabilu in se udeležil tega dogodka. Najprej sta nas skozi krajši kulturni program popeljala nadvse simpatična Pia in Borja. Po vseh pozdravih in plesu flamenka so ekipa DVO s predsednikom, ekipa Centra hiše, ekipa MC Velenje in ekipa MO Velenje odigrale prstomet-balinanje. Zmagala je ekipa DVO Velenje s predsednikom. Po podelitvi priznanj je potekalo še sproščeno druženje ob zakuski, ki so jo pripravili v kuhinji Dvo Velenje

Pomoč pri renovaciji prireditvenega prizorišča 17.,18.6. 2017

Na pripravah novega prireditvenega prizorišča na Letnem kinu ob Škalskem jezeru je bila aktivna tudi naša ekipa. Na pomoč smo priskočili fantom iz ekipe MC Velenje.

Pomoč Centru Hiša pri publikaciji internega glasila 2017

Uporabniki Centra Hiše (Zavetišče za brezdomne osebe Velenje) mesečno izdajajo lastno publikacijo- interni glasnik. Na pomoč pri sestavljanju in oblikovanju glasila jim z veseljem priskoči tudi naša udarnica.

Otvoritev 7. mednarodnega medgeneracijskega festivala 25.5.2017

V Letnem Kinu ob Škalskem jezeru smo izvedli otvoritev 7. medgeneracijskega festivala, ki bo trajal vse do sobote 27.5.2017. Otvoritev se je pričela s kulturnim programom, na katerem so sodelovali stanovalci Dvo Velenje , Mestna občina Velenje , Univerza za tretje življenjsko obdobje Velenje, Godba veteranov UNI3 Velenje in Srbsko društvo dr. Mladen Stojanović - Velenje 
Za obiskovalce smo pripravili tudi bogat program aktivnosti in delavnic,s katerim smo popestrili popoldansko dogajanje: - prikaz steklarske obrti, -zeliščarski kotiček , -prikaz igranja Petanke, -delavnico glasbenega popotovanja, -predstavitev Ribiške Družine in ribolova, -delavnice hulahopa in akrobatskih vragolij, -delavnice izdelovanja glinenih izdelkov, -bobnarske delavnice.
Otvoritev je bila uspešna,zahvaljujemo pa se vsem obiskovalcem za obisk in podporo.

"Indijanski" tabor STARA SABLJA (23.,25.5..2017)

Za stanovalce DVO (Dom za varstvo odraslih Velenje) smo v prijetnem ambientu Letnega kina ob Škalskem jezeru izvedli "indijanski tabor" Stara Sablja. Po jutranjem meditativnem razgibavanju smo izpeljali sklope različnih delavnic in aktivnosti za starostnike. Izdelovali so glinene izdelke, indijanski nakit, amulete za srečo, se maskirali v indijance, obiskal pa jih je tudi indijanski vrač s sproščujočimi zvoki šamanskega bobna. Nekateri so se preizkusili v "hulahop"anju, se sprehodili do jezera, balinali,vsi pa smo se imeli odlično in navezali veliko novih prijateljstev. Na taboru pa smo za upokojeni zaljubljeni par izvedli tudi indijansko poroko :D Za ljubezen res nikoli ni prepozno. Tabor bomo vsekakor še ponovili, saj smo dokazali da je tudi medgeneracijsko sodelovanje izjemnega pomena in zelo aktivno v našem okolju. 

Košnja trave pri starejši upokojenki 18.5.2017

Starejša upokojenka z minimalnimi prihodki in težjimi zdravstvenimi težavami nam je "potožila", da je trava okoli njenega domovanja v okolici Velenja že kar visoka. Seveda smo nabrusili kose in ji priskočili na pomoč.

Za pomoč pri "mini"selitvi-renovaciji družabnih prostorov Zlati Kotiček nas je prosilo Društvo upokojencev Velenje. Seveda smo z veseljem pomagali.

Pomoč pri mini renovaciji Društva upokojencev 5.5.2017

Prvomajsko srečanje na Graški gori 2017

Tudi naša ekipa je letos z tehnično pomočjo pripomogla k izpeljavi te pomembne prireditve in se s tem poklonila prazniku dela.

Misija NASMEH=USPEH 28.4.2017

V tokratni akciji smo iz Velenja pripeljali veliko optimizma in dobre volje tudi na SV Slovenije. Naša ekipa je z glasbenimi nastopi,delavnicami bobnanja,delavnicami hulahopa, akro joge in žonglerskih veščin ustavila čas za otroke iz Maribora in brezdomne osebe iz Murske Sobote. Najprej smo se ustavili na sedežu ZPM Maribor, kjer smo popestrili otroški počitniški program za osnovnošolce nato pa še obiskali center za brezdomne osebe v Murski soboti , kjer smo skupaj preživeli prečudovito popoldne. Misija uspešno izpeljana saj smo za seboj pustili veliko nasmejanih obrazov. Mi pa smo bogatejši za izjemno pozitivno izkušnjo.

Spomladanska čistilno-ekološka akcija,22.4.2017

Skupaj z Centrom Hiša (zavetišče za brezdomne osebe) smo v sklopu projekta Očistimo Velenje pod pokroviteljstvom Mestne občine Velenje izpeljali spomladansko čistilno akcijo. Čistili smo območje med starim premogovnikom, velenjskim jezerom in reko Pako. Nabralo se je kar nekaj stvari, ki ne sodijo v naravo.

Obisk Varne Hiše Velenje in animacija tamkajšnjih stanovalk 18.4.2017

Naša dekleta so obiskala varovanke Varne Hiše Velenje. Za njih so pripravile glasbeno- animacijski program, ter jim s svojo pozitivnostjo polepšale dan. Tudi na tak način lahko marsikdo dobi energijo za soočanje z življenjskimi situacijami, ki za varovanke Varnih hiš res niso lahke.

Selitev mlade družine z minimalnimi dohodki, 14.4.2017

Na pomoč smo tokrat priskočili mladi družini s štirimi otroci. V akciji smo pomagali družini pri preselitvi na novo lokacijo.

Pomoč starejšemu gospodu z težjimi zdravstvenimi težavami 13.4.2017

Tokrat je naša ekipa priskočila na pomoč starejšemu gospodu z težjimi zdravstvenimi težavami. Dela ne zmore več opravljati sam zato smo se odzvali in pomagali pri urejanju okolice domovanja in postavitvi lope za shranjevanje drv. Misija uspešna!

Izdelovanje pripomočkov za prihajajoča tabora, april 2017

Z ekipo iz Centra hiše (zavetišče za brezdomne osebe Velenje) Zavetisce Hisa že pridno pripravljamo material in pripomočke za tabor upokojencev stara Sablja in poletni otroški tabor Indicamp MC velenje.

Animacija in druženje z upokojenci,(marec,april 2017)

Včasih človeku veliko pomeni že, če si vzameš čas za pogovor in druženje s to osebo. Tudi naši udarniki in udarnice so občasno na voljo za tovrstno "aktivnost". Ob obujanju spominov,družabnih igrah,sprehodih in sproščenih popoldanskih pogovorih s z upokojenci,stanovalci DVO Velenje naši prostovoljci navezujejo nova prijateljstva s starejšimi občani.

Druženje s stanovalci Centra Hiša (zavetišče za brezdomne osebe) 24.3.2017

Z uporabniki Centa Hiše (zavetišče za brezdomne osebe Velenje) izdelujemo velikonočna darila za otroke iz socialno šibkejših družin. Bili smo tako pridni,da je materiala že zmanjkalo, zato so naše prostovoljke sončen dopoldan preživele ob animaciji tamkajšnjih stanovalcev,ki so bili izjemno prijetna družba.

Pomoč pri renovaciji prostorov nastajujočega delovnega centra,24. in 25. 3. 2017

Na pomoč smo priskočili dekletom iz nastajujočega delovnega terapevtskega centra za terapije in delo z živalmi. Dekleta so pridobila prostore za delovanje društva, na pomoč pa smo jim tokrat priskočili pri renovaciji notranjih prostorov.

Druženje ob pogovoru s starejšim upokojencem, marec 2017

Včasih človeku veliko pomeni že, če si vzameš čas za pogovor in druženje s to osebo. Tudi naši udarniki in udarnice so občasno na voljo za tovrstno "aktivnost". Ob kavici,družabnih igrah in sproščenih popoldanskih pogovorih s starejšemu upokojencu,stanovalcu DVO Velenje naš udarnik Danijel navezuje novo prijateljstvo z gospodom.

Prekopavanje vrta pri starejši upokojenki z minimalnimi dohodki 23.3.2017

Za pomoč nas je prosila starejša upokojenka z težkimi zdravstvenimi težavami in minimalnimi prihodki. Z veseljem smo se odzvali in prekopali ter uredili njen vrt. Zelenjave ji vsekakor ne bo zmanjkalo.

Izdelovanje daril za velikonočno obdarovanje otrok marec 2017

Skupaj z varovanci Centra Hiše (zavetišče za brezdomne osebe Velenje) smo pričeli z izdelovanjem družabnih iger in daril, ki bodo namenjena velikonočnemu obdarovanju otrok iz socialno šibkejših družin. Dela ni manjkalo pa tudi dobre volje ne.

Pomoč pri selitvi nastajujočega delovnega terapevtskega centra marec 2017

Na pomoč smo priskočili dekletom iz nastajujočega delovnega terapevtskega centra za terapije in delo z živalmi. Dekleta so pridobila prostore za delovanje društva, na pomoč pa smo jim tokrat priskočili pri selitvi in odstranjevanju odvečnega inventarja in materiala.

Obisk Prevzgojnega doma Radeče-V besedi je pomoč 1.3.2017

V Prevzgojnem domu Radeče nadaljujemo s projektom v BESEDI JE (PO)MOČ, kjer z delavnicami ulične poezije in ustvarjanjem hip-hop glasbe "kalimo in utrjujemo" mladostnike z tovrstnim potencialom, da nadgradijo svoj talent in usmerijo svojo energijo v glasbeno kreativnost

Inštrukcije angleškega jezika, februar 2017

Mladeniču iz socialno šibkejše družine je na pomoč priskočila naša inštruktorica angleškega jezika. Njena pomoč je pri razumevanju angleške slovnice in jezikoslovnih pravil več kot dobrodošla. 

Dobrodelna dražba-Obljuba dela dolg 1.del (27.2.2017)

V januarju smo izpeljali dobrodelno dražbo, kjer smo "prodajali" svoj čas in znanje. Izkupiček (ki vsekakor ni bil majhen po zaslugi obiskovalcev dražbe) gre v Center hišo (zavetišče za brezdomne osebe Velenje). Prva je "izkoristila" svoj nakup skupina simpatičnih in zabaveželjnjih deklet, ki so si na dražbi priborile domač nastop Mrigota,uveljavljenega ustvarjalca v hip hopu. Večer je baje uspel več kot odlično.

Ustvarjalne delavnice v Središču mladih in otrok (februar 2017)

Udarniki in Udarnice priskočijo na pomoč tudi pri počitniškem ustvarjalnem programu. Tokrat sta naša mentorja za otroke pripravila ustvarjalne delavnice iz gline v sklopu počitniških aktivnosti,ki jih organizira S.M.O. MC Velenje.

Pomoč gospodu z zdravstvenimi omejitvami pri adaptivnih delih 7.2.2017

Tokrat smo se odzvali na prošnjo gospodu z zdravstvenimi omejitvami (gospod je na invalidskem vozičku). Na pomoč smo priskočili pri adaptivnih delih-odstranjevanju odvečnega materiala,ki je nastal ob renovaciji prostorov.

Obisk Varne Hiše Velenje in animacija njihovih varovank 7.2.2017

Po krajšem premoru se je naša ekipa Udarnic zopet z nasmehom oglasila v Varni Hiši. Z tamkajšnjimi varovankami so preživele čudovit popoldan ob igranju interaktivnih iger in glasbeni animaciji. Nasmeh je bil nalezljiv,tako da so ga "dobile" tudi tamkajšnje stanovalke. 

Inštrukcije matematike 4.2.2017

Fantkoma iz socialno šibkejše družine je naš inštruktor z veseljem priskočil na pomoč pri učenju in boljšemu razumevanju nekaterih pojmov pri matematiki. Vaja dela mojstra tudi ob vikendih.

Dobrodelno družabni večer v eMCe placu 28.1.2017

Udarniki in udarnice smo skupaj z ekipo MC Velenje in KRMC velenje izpeljali dobrodelno dražbo, kjer smo "prodajali" svoj čas in znanje. Izkupiček večera (ki vsekakor ni bil majhen po zaslugi obiskovalcev dražbe) gre v Center hišo (zavetišče za brezdomne osebe velenje). Posebna zahvala gre tudi kabinetu Mestna občina Velenje, županu MOV Bojanu Kontič ,vodji urada družbenih dejavnosti Dragu Martinšek, svetniku Dervišević Mersadu , direktorju MC Velenje Marku Pritržnik in seveda vsem ostalim "kupcem" za velikodušne zneske, ki ste jih z nakupi podarili Centru Hiša. Po dražbi pa smo preživeli še čudovit in zabaven večer s spremljevalnim glasbenim in animacijskim programom, ki smo ga pripravili Hvala vsem obiskovalcem in fantastični ekipi za udeležbo, donacije in dober žur.

Priprava internega mesečnega glasnika v Centru Hiša , januar 2017

Naša Udarnica pridno obiskuje Center hišo (zavetišče za brezdomne osebe) in priskoči na pomoč pri oblikovanju internega glasila. Urednik glasila je z njo kakor zmeraj zelo zadovoljen.

Pomoč pri selitvi bodoči mamici samohranilki 22.12.2016

Na pomoč smo priskočili mlajši nosečnici,bodoči mamici v težji socialni situaciji. Preselili smo jo na novo lokacijo, s to akcijo pa se za letos poslavljamo , z našimi akcijami in novimi projekti pa seveda zopet nadaljujemo v novem letu. 

Beljenje v DVO (Dom za varstvo odraslih Velenje) december 2016

Naši mojstri so z veseljem priskočili na pomoč v Domu za varstvu odraslih Velenje tudi pri beljenju sten. Tamkajšnji stanovalci se bodo v "prenovljenih" prostorih počutili še boljše.

Zavijanje daril za otroke iz socialno šibkih družin v Centru Hiša december 2016

V prazničnem vzdušju smo se pridružili Centru Hiša (zavetišče za brezdomne osebe Velenje) pri pripravi in zavijanju daril, ki bodo na praznični zabavi v SMO MC Velenje razveselila kar nekaj otrok in jim polepšala božične praznike.

Kuharske delavnice v Središču mladih in otrok MC Velenje ; 2016

Naše udarnice z veseljem priskočijo na pomoč tudi pri kuharskih delavnicah, ki jih vsako sredo za otroke in mladostnike organizira S.M.O. MC Velenje 

Obisk Prevzgojnega doma Radeče in animacija varovancev 7.12.2016

Naš tokratni obisk Prevzgojnega doma Radeče smo razdelili na 2 sklopa; -delavnice žonglerskih in akrobatskih "vragolij" - projekt v BESEDI JE (PO)MOČ, kjer z delavnicami ulične poezije in ustvarjanjem hip-hop glasbe "kalimo in utrjujemo" mladostnike z tovrstnim potencialom, da nadgradijo svoj talent in usmerijo svojo energijo v glasbeno kreativnost

Pomoč pri postavljanju novoletnega darilnega bazarja 2.12.2016

Tokrat smo priskočili na pomoč Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje pri postavljanju novoletnega darilnega bazarja v Centru Nova.

Obisk DVO Velenje in pomoč pri novoletnem okraševanju doma 29. in 30.11. 2016

Danes smo obiskali Dom za varstvo odraslih in že v prazničnem duhu pomagali pri izdelavi novoletnih okraskov in okraševanju prostorov. Stanovalci Doma bodo tako december preživeli v še bolj prazničnem vzdušju.

Družini v slabši socialni situaciji in zdravstvenimi težavami obeh staršev smo priskočili na pomoč pri transportu in pripravi lesa za kurjavo za prihajajoče zimske dneve. Les je velikodušno podarila Mestna občina Velenje.

Priprava in transport lesa za kurjavo 18. in 19.11.2016

Obisk DVO Velenje in pomoč pri izdelovanju okraskov 17.11.2016

Danes smo obiskali Dom za varstvo odraslih Velenje in jim pomagali pri izdelovanju okraskov za prihajajočo prireditev od 40.letnici DVOja, ki bo prihodnji teden. Tudi mi smo se naučili kar nekaj novih tehnik.

Obisk Centra hiše (zavetišče za brezdomne osebe) 17.11.2016

Naša Udarnica je tokrat obiskala Center hišo (zavetišče za brezdomne osebe) in priskočila na pomoč pri oblikovanju internega glasila. Urednik glasila je z njo kakor zmeraj zelo zadovoljen.

Obisk Prevzgojnega doma Radeče in animacija varovancev 16.11.2016

Naš tokratni obisk Prevzgojnega doma Radeče smo razdelili na 3 sklope;

- animacija in aktivno preživljanje prostega časa z "mladoletnimi prestopniki"

- projekt v BESEDI JE (PO)MOČ, kjer z delavnicami ulične poezije in ustvarjanjem hip-hop glasbe "kalimo in utrjujemo" mladostnike z tovrstnim potencialom, da nadgradijo svoj talent in usmerijo svojo energijo v glasbeno kreativnost

- delavnice foto/video produkcije

Pomoč pri selitvi pohištva 16.11.2016

Za pomoč pri selitvi pohištva nas je prosila mlajša mamica 2 otrok,samohranilka z minimalnimi prihodki. Seveda smo ji z velikim veseljem priskočili na pomoč.

Pomoč pri selitvi in montaži pohištva 5.11.2016

Tokrat smo z veseljem na pomoč priskočili mladi mamici samohranilki z minimalnimi prihodki. V okolici Velenja smo ji pomagali pri selitvi in montaži pohištva v novem domovanju.

Obisk Varne hiše Velenje in meditativna joga 24.10.2016

Naše udarnice so tokrat obiskale varovanke Varne hiše. Pod strokovnim mentorstvom so z njimi izvedle sproščujočo meditativno jogo, ki jim bo pomagala pri premagovanju vsakdanjih ovir.

Sprehod s starejšimi stanovalci DVO-a Velenje 18.10.2016

Tokrat smo se pridružili starejšim stanovalcem in uslužbencem Doma za varstvo odraslih Velenje na prijetnem sprehodu do Mestne občine Velenje,v sklopu svetovnega dneva hoje (15.10). Tam nas je prijazno sprejel in nagovoril župan MOV gospod Bojan Kontič , pripravili pa so nam tudi popoldansko pogostitev. Ob koncu druženja pa so nam v DVO podelili tudi medalje za sodelovanje ob Mednarodnem dnevu hoje.

Pomoč pri prenovi gozdne učne poti Debrca-Konovo 15.10.2016

Tokrat smo se odzvali na pomoč dekletom iz Mladinskega odbora turistične zveze Velenje pri prenavljanju gozdne učne poti na relaciji Debrca-Konovo. Na akciji smo odstranili dotrajane "učne" table, ki se bodo v naslednji akciji nadomestile z novimi. 

Svetovni dan brezdomstva 10.10.2016

Ob svetovnem dnevu brezdomstva smo obiskali Center hišo (zavetišče za brezdomne osebe Velenje), ki je na ta dan pripravila dan odprtih vrat s predstavitvijo Listine temeljnih pravic brezdomnih in s tem opozorila na vse večji problem brezdomstva,tudi v Sloveniji. Delavci in uporabniki Centra Hiše so nam pripravili pester dan in predstavitev njihovega delovanja , dobili pa smo vpogled tudi v njihov vsakdan. Podporo smo jim izkazali tudi s podpisom Listine.

Obisk Varne Hiše Velenje 10.10.2016

Naša dekleta so tokrat obiskale varovanke Varne Hiše Velenje. Z njimi so preživele prijeten in družaben popoldan. Njihova družba in animacijski program sta jim vsekakor bila prijetno razvedrilo in razbremenitev od vsakdanjih skrbi. 

Sprehod in druženje s starejšimi stanovalci DVO Velenje 7.10.2016

Danes smo obiskali starejše stanovalce DVO Velenje (Dom za varstvo odraslih). Skupaj smo se odpravili na krajši sprehod, EVS prostovoljki pa sta jim podarili tudi razglednice z lepimi željami, ki so jih izdelali otroci na ustvarjalnih delavnicah v MC Velenje. 

Pomoč pri reorganizaciji študenstkih sob 19.9.2016

Na pomoč smo priskočili v Študentski dom Velenje, kjer se že pridno pripravljajo na prihod novih/starih študentov. Pomagali smo pri reorganizaciji študentskih sob in selitvi pohištva.

Pomoč pri izvedbi festivala Kunigunda17.8.- 29.8. 2016

Tudi naši fantje in dekleta so pomagali pri letošnji izvedbi Kunigunde, najboljšega festivala v mestu. Pomagali smo pri tehnični izvedbi festivala in pa kuhinjskih pripravah za ekipo. 
13 dni dela prežetega z obilico zabave in smeha je za nami, sedaj pa gremo naprej novim izzivom nasproti.

Pomoč pri selitvi mamice samohranilke 14.8. 2016

Mamici samohranilki v težji življenjski situaciji smo z veseljem priskočili na pomoč pri selitvi na novo lokacijo. Naši fantje so mladi družini seveda pomagali tudi pri adaptaciji in elektroinštalaciji novih bivalnih prostorov

Obisk Varne hiše in animacija tamkajšnjih varovank 2.8.2016

Tokrat smo obiskali Varno hišo Velenje in z njihovimi varovankami, ženskami v življenjskih stiskah preživeli čudovit popoldan. Naše udarnice in EVS prostovoljki so za njih pripravile animacijski program, ob katerem so gospe zelo uživale.

Obisk varovancev Prevzgojnega doma Radeče 2.8. 2016

Naš tokratni obisk Prevzgojnega doma Radeče smo razdelili na 2 sklopa;

- projekt v BESEDI JE (PO)MOČ, kjer z delavnicami ulične poezije in ustvarjanjem hip-hop glasbe "kalimo in utrjujemo" mladostnike z tovrstnim potencialom, da nadgradijo svoj talent in usmerijo svojo energijo v glasbeno kreativnost pod vodstvom Zahota. 
- usposabljanje varovancev za samostojno delo z zvočno opremo (zvočniki, mešalna miza...)

Pomoč Centru Hiša pri publikaciji internega glasila 2.8.2016.

Uporabniki Centra Hiše (Zavetišče za brezdomne osebe Velenje) mesečno izdajajo lastno publikacijo- interni glasnik.
Na pomoč pri sestavljanju in oblikovanju glasila jim z veseljem priskoči tudi naša udarnica.

Pomoč društvu COGO pri tehničnem delu dogodka Electronic Fortress 29.7. 2016

Društvo COGO je na Velenjskem gradu znova izpeljalo fenomenalen glasbeno-kulturni projekt elektronske glasbe Electronic Fortress, ki je uspel več kot odlično. Pri postavljanju koncertnega prizorišča in tehničnem delu so na pomoč priskočili tudi naši fantje.

Pomoč pri sanaciji/urejanju okolice domovanja 30.7.2016

Gospe z zdravstvenimi težavami smo priskočili na pomoč pri urejanju okolice domovanja. V okolici Velenja smo pomagali pri "kopičenju" odvečnega vejevja , izkopavanju odtočnih žlebov in mini sanaciji okolice domovanja, ki jo je prizadejalo neurje.

Pomoč društvu COGO pri tehničnem delu dogodka electronic Fortress 29.7. 2016

Društvo COGO je na Velenjskem gradu znova izpeljalo fenomenalen glasbeno-kulturni projekt elektronske glasbe Electronic Fortress, ki je uspel več kot odlično. Pri postavljanju koncertnega prizorišča in tehničnem delu so na pomoč priskočili tudi naši fantje.

Jutranji sprehod s starejšimi občani iz DVO Velenje 22.7. 2016

S starejšimi stanovalci DVO Velenje, ki sami zaradi zdravstvenih razlogov ne zmorejo sprehodov, prijaznimi negovalkami DVO Velenje (dom za varstvo odraslih) in dijaki smo se odpravili na osvežilni jutranji sprehod. Tokrat sta se nam pridružili še EVS prostovoljki iz Španije in Portugalske, Gemma in Ana.
Naše družbe so bili zelo veseli in tudi mi njihove.

Obisk varovancev Prevzgojnega doma Radeče 21.7.2016

Naš tokratni obisk Prevzgojnega doma Radeče smo razdelili na 3 sklope;
- druženje, pogovori in športne aktivnosti z varovanci Prevzgojnega doma 
- projekt v BESEDI JE (PO)MOČ, kjer z delavnicami ulične poezije in ustvarjanjem hip-hop glasbe "kalimo in utrjujemo" mladostnike z tovrstnim potencialom, da nadgradijo svoj talent in usmerijo svojo energijo v glasbeno kreativnost pod vodstvom Zahota.
- usposabljanje varovancev za delo z zvočno opremo (zvočniki, mešalna miza...)
Prekrasen dan smo preživeli v dobri družbi, nekaj malega pa tudi pripomogli pri koraku v lepši jutri

Jutranji sprehod s starejšimi občani iz DVO Velenje 15.7. 2016

S starejšimi stanovalci DVO (Dom za varstvo odraslih) Velenje, ki sami zaradi zdravstvenih razlogov ne zmorejo sprehodov, prijaznimi negovalkami DVO Velenje (dom za varstvo odraslih) in dijaki smo se odpravili na osvežilni jutranji sprehod. Naše družbe so bili veseli, pa tudi vremena saj ni bilo prevroče.

Pomoč pri izvedbi poletnega otroškega tabora Indikamp MC Velenje 2016 4.7.-8.7. 2016

Letos smo priskočili na pomoč pri izvedbi otroško-počitniškega tabora Indikamp, ki ga je organiziral MC Velenje. Za okoli 70 osnovnošolskih otrok smo organizirali sklope raznovrstnih aktivnosti, ki so trajale cel teden. Naše udarnice in udarniki so sodelovali kot mentorji aktivnosti, animatorji otrok, pomagali pri tehnični izvedbi in varovanju tabora, ki je uspel več kot odlično.

Košnja trave 29.6. 2016

Starejši gospe, upokojenki z minimalnimi prihodki smo z veseljem priskočili na pomoč pri košnji trave okoli njenega domovanja. Teren je bil zahteven ampak v volji je moč

Čiščenje stanovanja pri starejšemu gospodu 23.6.2016

Naše pridne Udarnice so priskočile na pomoč starejšemu gospodu, invalidu z zdravstvenimi težavami in minimalnimi prihodki. Gospod je bil izjemno vesel njihove pomoči pri čiščenju stanovanja, še bolj pa njihovih nasmejanih obrazov in njihove prijetne družbe.

Pomoč pri urejanju Letnega kina ob Škalskemu jezeru 23.6.2016

Na pomoč smo priskočili ekipi MC Velenje pri košnji trave in urejanju Letnega kina ob Škalskem jezeru pred poletnim dogajanjem na tej lokaciji, ki bo letos zelo pestro.

Pomoč pri praznjenju podstrešja 23.6. 2016

Mamici samohranilki z minimalnimi dohodki smo priskočili na pomoč pri praznjenju podstrešja in odstranitvi težjih kosov odvečnega pohištva, ki se je skozi leta nabralo. "Kramo" smo zmetali v kontejnerje, ki so jih ravno na ta dan postavili pred stanovanjski blok.

Popoldanski sprehod s starejšimi občani ( DVO Velenje) 21.6. 2016

S starejšimi stanovalci DVO Velenje, ki sami zaradi zdravstvenih razlogov ne zmorejo sprehodov in prijaznimi negovalkami DVO Velenje (dom za varstvo odraslih) smo se odpravili na osvežilni popoldanski sprehod v Sončni park. Naše družbe so bili veseli, po končanem sprehodu pa smo se tudi okrepčali s sladoledom.

Brezplačne inštrukcije iz matematike junij 2016

Mladostniku iz socialno šibkejše družine smo priskočili na pomoč pri inštrukcijah matematike. Da bo popravil ocene in poletje preživel brezskrbno, bo poskrbel naš "preizkušeni" inštruktor.

Sproščujoča meditacija z varovankami Varne hiše Velenje 17.6.2016

Z varovankami Varne hiše Velenje smo v prijetnem ambientu prostorov MC Velenje izvedli sproščujočo meditacijo in jogo. Dan smo pričeli v prijateljskem vzdušju, gospem pa "podarili" pozitivno energijo za prihajajoče dni.

Pomoč pri postavitvi Promenade okusov 16.6.2016

Pridni ekipi MC Velenje smo pomagali pri postavitvi "ambienta" za prireditev Promenada Okusov, ki jo bo gostila Mestna občina Velenje v mestnem središču.

Obisk in animacija mladih "bolnikov" v bolnišnici Slovenj Gradec 13.6. 2016

 Tokrat smo obiskali bolnišnico Slovenj Gradec, oddelek za pediatrijo. Mlade paciente, ki se v teh dneh nahajajo v tamkajšnjih bolniških sobah, smo presenetili z glasbeno-animacijskim programom in delavnicami bobnanja. Zelo smo jih razveselili in jim popestrili njihov dan. Vsem želimo čimprejšnje okrevanje.

Pomoč Zvezi prijateljev mladine Velenje 9.6.2016

Na pomoč smo priskočili Zvezi prijateljev mladine Velenje. V njihovih prostorih se je nakopičilo kar nekaj odvečnih stvari, ki smo jih skupaj z njimi "dostavili" na smetišče.

Obisk Zapora v Celju in hip-hop nastop skupine 3320 8.6. 2016

 Tokrat smo obiskali varovance Zavoda za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje. Nastopajoča hip-hop zasedba 3320 in tehnična ekipa je popestrila popoldan tamkajšnim varovancem, marsikoga pa smo tudi motivirali k razmišljanju do sprememb na boljšo osebno pot kot dosedanjo.

Jutranji sprehod s starejšimi občani ( s stanovalci DVO Velenje) 6.6. in 7.6. 2016

 S starejšimi stanovalci DVO Velenje, ki sami zaradi zdravstvenih razlogov ne zmorejo sprehodov in prijaznimi negovalkami DVO Velenje (dom za varstvo odraslih) smo se odpravili na osvežilni jutranji sprehod. Naše družbe so bili veseli, po končanem sprehodu pa smo se tudi okrepčali s sladoledom :D Vsekakor se še vidimo.

Obisk Prevzgojnega doma Radeče-Dan odprtih vrat 2.6.2016

Varovancem/kam Prevzgojnega doma Radeče smo priskočili na pomoč pri izvedbi glasbenega nastopa na Dnevu odprtih vrat. Projekt v BESEDI JE (PO)MOČ je že obrodil prve sadove, saj so se s svojim prvim nastopom izredno izkazali in pokazali, da se z delom daleč pride. Srčne mladostnike/ce bomo seveda še obiskali z vzpodbudnimi projekti.

Brezplačen tečaj taekwondo-a za otroke in mladostnike 2.6.2016

V S.M.O. MC Velenje (Efenkova 61a) izvajamo tudi brezplačen tečaj taekwondo-a za otroke in mladostnike pod strokovnim mentorstvom evropskega prvaka v taekwon-dou. Na prvem treningu je bilo zelo zanimivo, tečaj bomo izvajali skozi celo poletje.

Pomoč pri praznjenju stanovanja 2.6.2016

Za pomoč nas je prosila starejša upokojenka z minimalnimi dohodki in zdravstvenimi težavami. Naša ekipa je z veseljem pomagala pri praznjenju stanovanja in odvozu odvečnih stvari na smetišče.

Pomoč pri sestavljanju pohištva 1.6. 2016

Starejši gospe z nizkimi dohodki smo priskočili na pomoč pri sestavljanju pohištva. Gospa se je iz Varne hiše preselila na novo lokacijo, tako da ji je naša pomoč zelo koristila.

Igranje tombole s stanovalci DVO Velenje-Doma za varstvo odraslih 31.5. 2016

Pri našem tokratnem obisku DVO-a Velenje (Doma za varstvo odraslih) smo sodelovali pri igranju tombole s tamkajšnimi stanovalci. Seveda smeha in dobre volje ni manjkalo, imeli pa smo tudi nekaj sreče in zadeli nekaj nagrad.

Meditativna joga z varno hišo 21.5. 2016

V prostore Mladinskega centra Velenje smo povabili v goste varovanke Varne hiše. 
V prijetnem ambientu smo izvedli meditativno jogo z varovankami Varne hiše in nabrali energijo za prihodnje dni.

V besedi je pomoč 18.5. 2016

Naš tokratni obisk Prevzgojnega doma Radeče smo razdelili na 2 sklopa;
-projekt v BESEDI JE (PO)MOČ, kjer z delavnicami ulične poezije in ustvarjanjem hip-hop glasbe "kalimo in utrjujemo" mladostnike z tovrstnim potencialom, da nadgradijo svoj talent in usmerijo svojo energijo v glasbeno kreativnost (prvi nastop bo na Dnevu odprtih vrat Prevzgojnega doma Radeče) s častnim gostom Mrigom in fenomenalno ekipo pod vodstvom Zahota.
- ekipi in varovancem doma smo pomagali pri obdelavi vrtičkov in sajenju domače zelenjave
Prekrasen dan smo preživeli v čudoviti družbi, nekaj malega pa tudi pripomogli pri koraku v lepši jutri...

Pomoč pri selitvi 11.5. in 12.5. 2016

Starejšemu gospodu z minimalnimi prihodki smo pomagali pri selitvi v novo stanovanje. Niti slabo vreme nas ni ustavilo.

V BESEDI JE (PO)MOČ 9.5. 2016

Z ekipo smo tokrat obiskali varovance/ke Prevzgojnega doma Radeče. Z nami se je na obisk podal tudi hip hop artist Mrigo, ki je s svojim zgledom in nastopom pokazal mladim, da lahko svojo energijo usmerijo tudi v ustvarjanje glasbe. Pod vodstvom Zahota in s sodelovanjem celotne ekipe, pa smo izpeljali tudi zanimive delavnice ulične poezije in ustvarjanja hip hop glasbe. Z mladostniki smo preživeli zabaven a hkrati poučen popoldan, pod budnimi očmi prijaznih pravosodnih policistov.
Vsekakor bomo sodelovanje z njimi nadaljevali, saj so kljub svojim trenutnim življenjskim situacijam izjemno dobrosrčni mladostniki.

Selitev mamice samohranilke s tremi otroci 1.5. in 2.5. 2016

Za pomoč pri selitvi v novo stanovanje nas je prosila nezaposlena mamica samohranilka s tremi otroci. Prvomajske praznike je ekipa nesebično preživela udarniško, družina pa je seveda preseljena kljub obilici slabega vremena.

Pomoč pri sanaciji požara 29.4. 2016

 Starejšemu paru, ki je v nedavnem požaru izgubil večino svojega premoženja, smo priskočili na pomoč pri prvi sanaciji stanovanja in selitvi stvari, ki so v požaru ostale cele.

Selitev mlade družine 26.4. 2016

 Mamica samohranilka z minimalnimi dohodki nas je prosila za pomoč pri selitvi. Seveda smo tej družinici z veseljem priskočili na pomoč s selitvijo v drugo stanovanje.

Pomoč pri urejanju okolice domovanja 23.4. 2016

Prijetni družini iz Velenja smo priskočili na pomoč pri urejanju okolice domovanja in spravljanju odvečnega lesa. Tudi oni so nas lepo sprejeli,tako da nam je delo bilo v užitek

Pomoč pri izdelavi pohištva in pripravi terase 22.4.2016

Prijaznim starostnikom iz DVO Velenje (Dom za varstvo odraslih) smo tokrat priskočili na pomoč pri izdelavi zunanjega pohištva iz palet in pa pri pripravi terase za sončne popoldneve. Pri njih smo kot zmeraj preživeli čudovit dan.

Obisk Centra starejših Zimzelen in animacija stanovalcev 21.4. 2016

Obiskali smo starejše prebivalce Centra Zimzelen v Topolšici. Z dobrim domačim pecivom, afriškim bobnanjem in akustičnim nastopom smo jim popestrili dan. Našega obiska so bili zelo veseli. Vsekakor jih še obiščemo, saj so kljub starosti zelo prijazni ljudje

Pomoč pri selitvi pohištva 18.4. 2016

Tokrat smo se odzvali klicu na pomoč mamici samohranilki z nizkimi dohodki, ki je potrebovala par pridnih rok pri selitvi pohištva.

Spomladanska očiščevalna akcija 15.4. 2016

Skupaj z pridno ekipo iz Centra Hisa (zavetišče za brezdomne osebe) smo očistili 3 rajone, v sklopu akcije Očistimo Velenje, pod okriljem Mestne občine Velenje (naš je bil predel pod starim premogovnikom, med Velenjskim jezerom in reko Pako). Pobrali smo kar veliko odpadkov, hkrati pa preživeli čudovit dan z uporabniki in delavci Centra hiše. Pogostili pa so nas tudi z zelo dobrim golažem

Čiščenje Stare pekarne 14.4.2016

Tudi mi smo se udeležili skupinske akcije, pri kateri smo pomagali počistiti Staro Pekarno, domovanju nekaterih kulturno-umetniških društev in kulturnih dogodkov v Velenju. Nabralo se je kar nekaj odvečnih stvari.

Sodelovanje na medgeneracijskem festivalu 13.4. 2016

Naše udarnice so tudi danes z veseljem priskočile na pomoč Domu za varstvo odraslih Velenje pri delavnici izdelovanja knjižnih kazalk, ki jih bodo v sklopu medgeneracijskega festivala njihovi varovanci podarjali na samem festivalu  na Titovem trgu.

 Za pomoč pri selitvi nas je prosila mlada mamica samohranilka, ki si zaradi prenizkih dohodkov ne more privoščiti plačila takšnega podviga. Seveda smo ji z veseljem pomagali.

Pomoč pri selitvi mlade mamice samohranilke 11.4. 2016

Za pomoč pri selitvi nas je prosila mlada mamica samohranilka, ki si zaradi prenizkih dohodkov ne more privoščiti plačila takšnega podviga. Seveda smo ji z veseljem pomagali

Beljenje stanovanja 8.4.,9.4. 2016

Tokrat smo priskočili na pomoč mlajši družini z minimalnimi prihodki pri beljenju stanovanja. Z našim delom so bili zelo zadovoljni.

Čiščenje stanovanja in urejanje okolice hiše 8.4.2016

Starejšemu gospodu, invalidu z minimalnimi dohodki, ki je gibalno oviran, smo priskočili na pomoč pri čiščenju stanovanja in urejanju okolice. Naše pomoči je bil zelo vesel.

Sodelovanje na medgeneracijskem festivalu 6.4.2016

Naše udarnice so z veseljem priskočile na pomoč Domu za varstvo odraslih Velenje pri delavnici izdelovanja knjižnih kazalk, ki jih bodo v sklopu medgeneracijskega festivala njihovi varovanci podarjali na samem festivalu v soboto, 16.4 na Titovem trgu.

Odstranjevanje živalim nevarnega strupa in polomljenega stekla, 29.3.2016

 Ker je v zadnjem času naraslo število zastrupitev štirinožnih prijateljev zaradi nastavljenega strupa po Velenju, smo se na pobudo meščanke odločili, da organiziramo čimveč akcij, kjer bomo ta strup odstranjevali. Tokrat smo se zbrali v Sončnem parku, kjer so strup predhodno odstranili že delavci vrtnarskega podjetja, ki ta del ureja,so nam pa zatrdili da se strup pojavlja. Vseeno smo okolico očistili polomljenega stekla in izvedeli za več takšnih lokacij. 

Pomoč pri oblikovanju mesečnega glasila, marec 2016

Centru hiša (zavetišču za brezdomne osebe Velenje) smo priskočili na pomoč pri sestavljanju in oblikovanju internega mesečnega glasila. Urednik glasila in naša izkušena prostovoljka sta se z delom in izdelkom zelo izkazala.

Pomoč pri velikonočnem okraševanju Doma za varstvo odraslih 10.3.-11.3. 2016

 Naše Udarnice so priskočile na pomoč starejšim prebivalcem Doma za varstvo odraslih Velenje pri izdelovanju velikonočnih okraskov.

Udarniški boj proti nasilju 8.3. 2016

S tem projektom (igrani film) želimo izkazati svoj odločen NE nasilju v kakršnikoli obliki!

"Nočemo živeti v svetu, kjer si ne pomagamo, kjer ne pazimo drug na drugega. Ne samo na ljudi, ki so nam blizu, ampak na kogarkoli, ki potrebuje pomoč. Ne moremo spremeniti mišljenja vseh ljudi, ne moremo vplivati na odločitve vseh ljudi, lahko pa smo dober zgled. Želimo varen in boljši svet, kjer ne pozabljamo drug na drugega. Kjer človek pomaga človeku. Kjer se človek nikoli ne utrudi pomagati človeku.«

Druženje s starejšimi občani 4.3. 2016

Tokrat smo se odpravili na obisk v Dom za varstvo odraslih Velenje, kjer smo z igranjem družabnih iger popestrili popoldan tamkajšnim stanovalkam in stanovalcem. Moramo pa priznati, da so kar vešči v igranju šaha,kart in igre človek ne jezi se. Izidi so bili zelo tesni.

Pomoč pri sestavljanju pohištva 4.3. 2016

Še enkrat smo priskočili na pomoč mamici 2 otrok, samohranilki z minimalnimi prihodki. Seveda smo z veseljem sestavili ter postavili še omaro za otroško sobico 

Spremstvo mladostnikov na grad Snežnik 25.2. 2016

Naše udarnice so se kot mentorice otrok pridružile izletu, ki ga je S.M.O. MC Velenje organiziral za otroke in mladostnike iz Velenja v sklopu zimskih počitnic. Odpotovali so na grad Snežnik na notranjskem, kjer so preživeli zabaven a poučen dan 

Obisk Doma za varstvo odraslih Velenje;Branje poezije in druženje s starejšimi občani 22.2.2016

Obiskali smo Dom za varstvo odraslih Velenje in ob branju poezije ter prijetnim druženjem s starejšimi stanovalci Doma preživeli čudovit popoldan. Izbrali smo pesniško zbirko Ivana Minattija – Nekoga moraš imeti rad ter pesmarico ansambla Lojzeta Slaka,katere pesmi so vzbudile največ spominov, čustev pa tudi smeha. 

Beljenje stanovanja pri starejši upokojenki 19.2.-21.2.2016

Na pomoč smo priskočili starejši upokojenki pri beljenju stanovanja in manjših elektro popravilih.

 

Pomoč pri sestavljanju pohištva 16.2.2016

Za pomoč nas je prosila mamica samohranilka,z dvema hčerkama in minimalnimi prihodki. Seveda smo se z veseljem odzvali in sestavili ter postavili dobljeno pohištvo za dnevno sobo.

Obisk Romskega naselje Pušča v Murski Soboti in glasbeni nastop 13.2.2016

Pušča je največje slovensko romsko naselje, ki je nastalo pred več kot stoletjem, in je tudi eno najbolje urejenih, z lastno krajevno skupnostjo. Zato velja za zgled urejanja romske problematike v Sloveniji. Tudi mi smo jih obiskali in presenetili z animacijskim programom.  Našega obiska in glasbenega nastopa so bili veseli

Obisk Doma za Varstvo odraslih Velenje 12.2.2016

V tokratni akciji smo obiskali Dom za Varstvo odraslih Velenje. Z njihovimi varovanci smo izvedli jogo za starejše, jih pogostili z domačim pecivom,skupaj pa smo tudi zapeli in zaplesali. Bili so nas zelo veseli.

Beljenje stanovanja in manjša hišna popravila 29.-31.1. 2016

Družini z dvema osnovnošolskima otrokoma in v težji finančni situaciji, smo tokrat priskočili na pomoč pri beljenju stanovanja, ki je resnično potrebovalo novo barvo.V tokratni akciji smo jim tudi popravili odtoke in hišno elektro inštalacijo. Zdaj se bodo tudi oni doma boljše počutili.

Pomoč pri sestavljenju otroške sobice 21.1. 2016

Za pomoč nas je poprosila mamica samohranilka z dvema šoloobveznima otrokoma. Družini, ki je v težki materialni stiski smo seveda nemudoma priskočili na pomoč pri postavitvi in sestavljanju skromne otroške sobice.

Donacija hišnega računalnika 20.1.2016

Doniran hišni računalnik je našel novi lastnici,deklici iz socialno šibkejše družine(mama samohranilka). Računalnik so naši tehniki iz KRMC sformatirali ,tako da ga bosta lahko gospodični še vrsto let uporabljali za šolske potrebe (pa verjetno tu pa tam tudi za kakšno igrco).

Pomoč pri adaptaciji društvenih prostorov 20.1.2016

Na pomoč smo priskočili Srbskemu kulturnemu društvu Dr.Mladen Stojanovič iz Velenja, pri adaptivnih delih pri renovaciji prostorov, ki jih bo društvo uporabljalo za svoje delovanje.

Čiščenje in adaptacija stanovanja 13.-14.1. 2016

Starejšemu gospodu, invalidu z minimalnimi dohodki smo priskočili na pomoč pri čiščenju in mini adaptaciji stanovanja. Zaradi zdravstvenih ovir gospod že dlje časa ne more skrbeti za osnovna opravila,zato je v tem času tudi njegovo stanovanje postalo nebivanjsko. Z ekipo smo v tokratni akciji stanovanje temeljito očistili in mu popravili nekaj stvari (odtoke,vrata,...).

OTROŠKO BOŽIČKOVANJE NA DRSALIŠČU 23.12.2015

 Na mestnem drsališču je okoli sto otrok obiskal in obdaril božiček. Najmanjše, pa tudi malo večje otroke so razveselile naše prostovoljke z božičnim čajem in prijetno družbo, Center Hiša so poskrbeli za slastne piškotke, obiskal in zabaval nas je tudi klovn, za vrhunec zabave pa sta poskrbela Son&Son s svojim glasbenim nastopom. Imeli smo se prekrasno, tudi brez snega.

Praznični obisk na CVIU 11.12.2015

Danes smo obiskali CVIU (Center za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebamI-) Velenje. Otroke smo razveselili z glasbenim nastopom, ki je uspel več kot odlično. Skupaj smo zažurali in se tudi posladkali, imeli smo se pa vsi skupaj fantastično. In tudi našo ekipo so otroci obdarili...

Pomoč Društvu šaleških likovnikov pri selitvi v nove prostore 3.12.2015

Društvu šaleških likovnikov smo priskočili na pomoč pri seljenju njihovega inventarja v nove prostore, kjer bodo še bolj ustvarjali 

Priprave na otroško božičkovanje november,december 2015

Božičkovi pomočniki in pomočnice že pridno zavijamo darila ter pripravljamo pester program za otroško božično zabavo.

Pomoč pri postavljanju in prenašanju stolov za otroško prireditev 27.11.2015

Tokrat smo pomagali eni izmed osnovnih šol v Velenju pri prenašanju in postavljanju stolov za otroško prireditev.

Skrb za hišne ljubljenčke november, december 2015

Naše udarnice so priskočile na pomoč starejšemu gospodu z minimalnimi prihodki, ki je zaradi zdravstvenih težav moral v bolnico. Ta čas ko bo na rehabilitaciji, so naša dekleta skrbela za njegove hišne ljubljenčke.

Sekanje lesa za kurjavo november 2015

Družini v materialni stiski smo pomagali pri pripravi in sekanju lesa za zimsko kurjavo.

Misija NASMEH-obisk begunskega zbirnega centra na mejnem prehodu 11.11.2015

 V tokratni akciji smo iz Velenja prinesli na mejni prehod Šentilj veliko optimizma in dobre volje. Naša ekipa je z glasbenim nastopom in domačimi piškotki ustavila čas za množico, ki se sooča z hudimi težavami v iskanju lepšega življenja. Prav tako smo polepšali dan prostovoljcem,vojski,policiji in vsem, ki delujejo na tem območju. V tej optimistični evforiji pa so se nam pridružili tudi številni begunci,nekateri so poprijeli za inštrumente,drugi pa z nami zaplesali. Skupaj smo vsaj začasno pozabili na težke okoliščine in ga pošteno "zažurali" na obeh straneh ograje. 

Praznjenje in čiščenje podstrešja ter okolice domovanja 10.11.2015

Družini z minimalnimi prihodki in zdravstvenimi težavami obeh staršev smo v tokratni akciji priskočili na pomoč pri praznjenju in čiščenju podstrešja ter okolice domovanja ,pomagali pa smo jim tudi pri pripravi lesa za kurjavo.

Inštrukcije matematike 1.11.-6.11.2015

Mladeniču iz socialno šibke družine je zaškripalo pri razumevanju nekaterih matematičnih pojmov. Seveda smo mu z veseljem priskočili na pomoč. Držimo pesti za čimboljše rezultate 

Krčenje gozda in divjega rastlinja v okolici domovanja 7.11.2015

Starejšemu paru z težjimi zdravstvenimi težavami smo priskočili na pomoč pri krčenju gozda in divjega rastlinja v okolici hiše. Teren je bil dokaj naporen ampak nam je uspelo.

Starejšemu gospodu, invalidu z minimalnimi prihodki, ki je zaradi zdravstvenih omejitev gibalno zelo oviran, smo priskočili na pomoč pri urejanju žive meje in okolice domovanja.

Pomoč pri urejanju žive meje in okolice domovanja 3.11.2015

Pomoč pri postavljanju mestnega drsališča v Sončnem parku 29.-30.10. 2015

V tokratni akciji smo pomagali pri začetnih postavitvenih delih mestnega drsališča in pri razvozu opreme,potrebne za obratovanje drsališča.

Pomoč pri prenašanju pohištva 26.10. 2015

Gospodični v materialni stiski in zdravstvenimi težavami smo pomagali pri prenašnju odvečnega pohištva v kletne prostore.

Priprave na zimo 13.10 2015

Mestna občina Velenje je velikodušno podarila les, s katerim bo letošnja zima toplejša za dve družini v socialni stiski in za uporabnike Centra Hiše ( Zavetišča za brezdomne osebe Velenje) . Naša ekipa se je tokrat lotila akcije, v kateri smo kljub slabemu vremenu drva razžagali,razsekali in pripravili za odvoz. Delno smo danes les pomagali tudi razvozit, nadaljevanje sledi...

Delovna akcija ob svetovnem dnevu brezdomstva 10.10. 2015

Ob svetovnem dnevu brezdomstva smo se odzvali na povabilo Centra Hiša (Zavetišče za brezdomne osebe Velenje), kjer smo skupaj z njihovo ekipo pripravljali vrt na zimovanje, jim pomagali pri drugih hišnih dejavnostih, preživeli pa smo tudi lep dan v njihovi družbi.

Prenova študentskih stanovanj 15.9.-18.9. 2015

Pred pričetkom študijskega leta smo pristopili k renovaciji in "olepšavi" študentskih stanovanj. Tako bo študentom tudi študij malo lažji :D

Shranjevanje odvečne zemlje pri projektu Zelena vila 13.9. 2015

Tokrat smo pomagali pri projektu Zelena vila (nosilca sta Medobčinska zveza prijateljev Mladine Velenje in MC Velenje). Odvečno zemljo smo napolnili v vreče ter jo shranili, da jo bodo lahko mladi vrtičkarji porabili zopet spomladi,ko bodo urejali svoje vrtičkarske kotičke.

Beljenje študentskega doma 12.8.-13.8. 2015

V tokratni akciji smo z beljenjem sten"olepšali" hodnik študentskega doma. V novem študijskem letu se bodo študenti vrnili v snežno bel dom.

Košnja trave in sekanje drv za kurjavo 7.8.-8.8. 2015

 Po "vročinskem premoru" smo se odzvali prošnji in pomagali materialno ogroženi družini iz okolice Velenja pri košnji trave in pri sekanju drv za kurjavo.

Košnja trave 5.6. 2015

Na pomoč smo priskočili starejšemu upokojenemu paru,ki zaradi invalidnosti in zdravstvenih težav ne zmoreta sama opravljati dela okoli hiše. Tokrat smo jima pokosili travnik okoli hiše.

Sanacija zemeljskega plazu III.del 4.6. 2015

Družina v socialni stiski in s težjimi zdravstvenimi težavami obeh staršev,nas je poklicala na pomoč pri sanaciji zemeljskega plazu in vzpostavitvi normalnih bivanjskih razmer za njihovo domovanje. Tokrat smo dokončali zemeljsko "teraso" in sanirali nevarne nasipe zemlje.

Pomoč v hiši in okolici 2.6.-3.6. 2015

Upokojenemu gospodu, invalidu z minimalnimi prihodki, ki je zaradi zdravstvenih omejitev gibalno zelo oviran, smo priskočili na pomoč pri urejanju žive meje, košnji trave in pa pri spomladanskem čiščenju stanovanja.

Čiščenje javnega parkirišča in okolice 28.5. 2015

V prijetnem sončnem dopoldnevu smo se lotili čiščenja javnega parkirišča in okolice. Sedaj bo tudi parkiranje bolj prijetno.

Pomoč pri čiščenju podstrešja in sortiranju kosovnih odpadkov 26.5. 2015

Družina v materialni stiski nas je prosila za pomoč pri čiščenju podstrešja in sortiranju kosovnih odpadkov. Seveda smo se z veseljem odzvali in napolnili kar tri kontejnerje.

Inštrukcije matematike 18.5. 2015

Dijakinja iz materialno ogrožene veččlanske družine, z mamo samohranilko, nas je poklicala za pomoč pri matematiki. Seveda smo se z veseljem odzvali na pomoč. 

Urejanje gredic 13.5. 2015

Danes smo bili na obisku pri Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje in jim z veseljem pomagali urediti gredice, kamor bodo otroci posadili raznolične zemeljske plodove.

Inštrukcije nemškega jezika 12.5. 2015

Dijakinji iz socialno šibke družine smo priskočili na pomoč in ji ponudili inštrukcije nemščine. Tudi tokrat je trud bil "poplačan", saj je dijakinja dobila oceno PRAV DOBRO 4. Čestitke!

Sanacija zemeljskega plazu II.del 9.5. 2015

Družina v socialni stiski in s težjimi zdravstvenimi težavami obeh staršev nas je poklicala na pomoč pri sanaciji zemeljskega plazu in vzpostavitvi normalnih bivanjskih razmer za njihovo domovanje.Tudi tokrat smo sanirali posledice zemeljskega plazu in postavili "obrežno" teraso. Nadaljevanje seveda sledi...

Postavljanje kresa za večerno prireditev 8.5.2015

Na predvečer dneva zmage in t.i. konca 2. svetovne vojne, je na zelenici ob velenjskem gradu ob pestrem spremljevalnem programu zagorel tudi kres, ki smo ga skupaj z Mc Velenje pomagali pripraviti tudi mi.

Renovacija okolice domovanja II. del 30.4. 2015

 Prijetni družini z minimalnimi dohodki smo po udarniško priskočili na pomoč pri sanaciji in renovaciji okolice domovanja. V tokratni akciji smo uredili in pripravili prostor za shranjevanje drv in si pripravili teren za sanacijo plazu.

30.04.2015
5 fotografij

MC Udarnik 30.4.2015


Renovacija okolice domovanja I.del 29.4.2015

Prijetni družini z minimalnimi dohodki smo po udarniško priskočili na pomoč pri sanaciji in renovaciji okolice domovanja. V tokratni akciji smo podrli zelo staro zidanico, na čigar temeljih bomo z istimi zidaki postavili večnamensko lopo.

23.04.2015
5 fotografij

MC Udarnik 29.4.2015


Sanacija zemeljskega plazu I.del 22.4.2015

Družina v socialni stiski in s težjimi zdravstvenimi težavami obeh staršev nas je poklicala na pomoč pri sanaciji zemeljskega plazu in vzpostavitvi normalnih bivanjskih razmer za njihovo domovanje. Seveda smo se z veseljem odzvali k temu delu. Tokrat smo sanirali posledice zemeljskega plazu,odstranili nevarno drevje in nasekali drva za kurjavo. Nadaljevanje sledi..

Inštrukcije matematike 20.4. 2015

Mladi gospodični iz materialno ogrožene družine smo priskočili na pomoč pri razumevanju matematičnih pojmov. "Učinek" našega dela je bil več kot izvrsten, saj je test pisala z ODLIČNO 5. Čestitke!

Spomladanska očiščevalna akcija 18.4. 2015

 Kljub slabemu vremenu, smo skupaj z neverjetno pridno ekipo iz Centra Hisa očistili 3 rajone, v sklopu akcije Očistimo Velenje, pod okriljem Mestne občine Velenje (naš je bil predel pod starim premogovnikom, med Velenjskim jezerom in reko Pako). Prijeten spomladanski dež nas je sproti uvidevno hladil, ko smo se greli z pobiranjem odpadkov, ki jih res ni bilo malo.

Izkopavanje jarka in napeljava vodovoda 16.4.2015

Starejšemu paru, z minimalnimi prihodki in z resnimi zdravstvenimi težavami smo priskočili na pomoč pri izkopavanju jarka in napeljavi vodovoda skozi težaven teren. Naporen teren smo seveda uspešno "premagali".

Pomoč pri selitvi doniranega pohištva 14.4. 2015

Starejšemu gospodu smo uredili in pripeljali nekaj podarjenega pohištva. Alja Cigale in Youth Hostel Velenje hvala za donacije, pohištvo bo gospodu seveda še kako prišlo prav.

14.04.2015
4 fotografij

MC Udarnik 14.4.2015


Spomladansko čiščenje terase 13.4. 2015

Starejšim osebam, ki takšnega dela ne zmorejo opraviti sami, z veseljem priskočimo na pomoč. Spomladansko čiščenje terase uspešno izvedeno.

13.04.2015
4 fotografij

MC Udarnik 13.4.2015


Sekanje drv 12.4.2015

Veččlanski družini, katere člani zaradi zdravstvenih težav niso zmogli sami opraviti tega dela, smo priskočili na pomoč pri sekanju drv. 

Prekopavanje vrta 8.4. 2015

Pridni ekipi iz Centra Hiša, domovanju za brezdomne osebe, smo priskočili na pomoč tudi mi, pri obdelavi (prekopavanju) zemlje, kjer bodo zrasle zdrave dobrote 

08.04.2015
6 fotografij

MC Udarnik 8.4.2015


Spomladanska mini čistilna akcija 31.3.2015

Upokojeni gospe v finančni stiski, ki zaradi okvarjene hrbtenice ne zmore več sama opravljati niti osnovnega fizičnega dela, smo priskočili na pomoč pri vsakdanjih hišnih opravilih.

Postavitev lope za shranjevanje drv 30.3.2015

Prijetni družini, kateri zdravstvene in finančne omejitve niso omogočile, da bi si postavili drvarnico, smo z veseljem priskočili na pomoč. Dan smo preživeli v njihovi prijetni družbi in dobri pogostitvi...  seveda pa smo postavili tudi drvarnico :D

Terenska pomoč Centru ponovne uporabe Velenje (februar,marec 2015)

Občasno priskočimo na pomoč tudi Centru ponovne uporabe Velenje pri terenskem zbiranju in prevozu doniranega pohištva.

Kidanje snega na javnih površinah II. del 5.2.2015

V sodelovanju z ekipo iz Mestne občine Velenje smo danes "skidali" zasnežene pešpoti pred Vilo Mojco, pešpoti na Gorici in dostop za invalide v garažni hiši :D

 

Kidanje snega na javnih površinah 3.2.2015

Tokrat smo "trenirali" z lopato pred mestno občino Velenje in v garažni hiši (dostop za invalide).

Beljenje sten pri starejšemu gospodu 1.2. 2015

Starejši gospod, upokojeni invalid z minimalnimi prihodki nas je prosil za pomoč pri beljenju sten v njegovem stanovanju. Z veseljem smo se odzvali na pomoč

Betoniranje terase 19.1.2015

Že v zgodnjih jutranjih urah smo "zbetonirali" zunanjo teraso in stopnice pri 4 članski družini.

Selitev mlade 5 članske družine 17.1.2015

Odzvali smo se na pomoč in v celoti preselili 5 člansko mlado družino v novo domovanje. Mlada družina s tremi otroci se je selila v večje stanovanje. Naša pomoč je bila več kot dobrodošla, saj je bilo potrebno preseliti celotno opremo in njihove stvari.

Pomoč pri selitvi 15.1. 2015

Mlademu paru z minimalnimi prejemki smo priskočili na pomoč pri selitvi pohištva. 

Pomoč pri selitvi Galerije Velenje 13.1.2015

Tokrat smo pomagali pri selitvi odvečnega inventarja galerije Velenje v skladiščenje na novo lokacijo.

Pomoč pri adaptaciji Centra Hiše (domovanju brezdomnih oseb) 10.1.2015

Z ekipo smo pripomogli pri notranji adaptaciji v novih prostorih Centra Hiše, domovanju brezdomnih oseb v Velenju. Zaradi selitve na novo lokacijo so bili veseli tudi naše pomoči.