ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

MC prostovoljci

Kaj je prostovoljstvo?

Na vprašanje ''Kaj je prostovoljstvo?'' dobimo tisoč in en odgovor. Najpogostejša definicija prostovoljstva pa je ta, da je to delo, ki ga človek opravi z veseljem, ne da bi v zameno karkoli pričakoval. No, stvari pa se nekoliko spremenijo, če odgovore iščemo pri ljudeh, katerim prostovoljstvo zavzema velik del življenja. Prav vsak izmed njih bi zatrdil, da je njihov trud poplačan z nečim kar je dražje od zlata in na obrazu zasije močneje od diamantov. To je notranje zadovoljstvo. Občutek, ki človeka preplavi, ko stori nekaj dobrega in se zaveda, da je nekomu izboljšal življenje. Val adrenalina, ki ga žene k temu, da to počne vedno znova in znova. Skozi leta to postane del človekovega vsakdana, nekakšen življenjski ritem. Prostovoljno delo je delo z ljudmi in zanje. Vsak človek prej ali slej spozna, da zelo veliko naredi zase, če zelo veliko in še več naredi za druge.

Prostovoljstvo ni nekaj novega, je dobrina, ki je ne bo nikoli preveč in za katero vsi upamo, da je ne bo nikoli zmanjkalo. Zavedamo se, da nihče ne more narediti vsega, lahko pa vsak naredi nekaj in s skupnimi močmi bomo iz dneva v dan izboljševali svet. Torej, se nam boš pridružil tudi ti?

Prostovoljstvo v MC Velenje

Prostovoljstvo se v Mladinskemu centru Velenje izvaja že 9 let. Prostovoljno delo opravljajo večinoma dijaki, študentje, zaposleni ter vsi po srcu mladi. Vsi, ki to delo opravljamo, ga opravljamo z veseljem in nasmehom na obrazu ter brez kakšne stvari v zameno. Ko storiš neko prostovoljno delo in ko spoznaš, da si nekoga pa če tudi z malenkostjo osrečil, je ta občutek neprecenljiv. Vsi, ki v Mladinskem centru Velenje opravljajo prostovoljno delo se zavedajo kako zelo pomembno je pomagati ljudem v stiski. Prostovoljno delo ima veliko različnih oblik in veliko je ljudi, ki se z njim zavedno ali nezavedno ukvarjajo. Ko redno sodeluješ pri prostovoljnih akcijah, prične v tebi rasti vedno večja radovednost po več različnih akcijah in projektih.

Definicija prostovoljstva oziroma prostovoljnega dela je zelo nenatančna, saj ima vsak svojo razlago, vendar glavno je samo to, da zaradi nekega dejanja nekomu drugemu pomagaš ali vsaj polepšaš dan. Najboljša stvar je, da se sami prepričate kako dobri smo prostovoljci Mladinskega centra Velenje, ki nas vodi koordinatorka Melita Kovač ter se nam pridružite in s tem zagotovite še boljše in večje projekte prostovoljcev.

Blaž Mošmondor