ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

KonS

Mladinski center Velenje je od leta 2019 partner v projektu konS, ki združuje in povezuje intermedijske umetnosti z znanostjo in tehnologijo. V sklopu projekta izvajamo tudi brezplačne delavnice za otroke in mladostnike.

 

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

V kolikor bi želeli biti ažurno obveščeni o nadaljnjih aktivnostih in delavnicah znotraj projekta konS, nam prosim to sporočite na elektronski naslov: prijave@mc-velenje.si

Utrinki iz nekaj delavnic

V Velenju smo do sedaj izvedli že delavnice, na katerih so si otroci izdelali Vlagomer, Vremensko postajo, Mikroskop, Micro:bit na kateri so ustvarjali zvoke z uporabo sadja in zelenjave, Kolesarsko signalno rokavico in Solarni polnilec.

Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Partnerji: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Cona zavod, @ LJUDMILA, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici, Mc Velenje.

 Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.