ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Poročila dogodkov

Dogaja v SREDIŠČU MLADIH IN OTROK MC VELENJE

INDICAMP 2016 (4.7.-8.7.)

Prvi teden v juliju smo v prijetnem ambientu Letnega kina ob Škalskem jezeru organizirali že tretji tradicionalni počitniški otroški​ tabor, kjer smo se za cel teden spremenili v čisto prave indijance in na zabaven a hkrati poučen način spoznavali njihov način življenja.

Za okoli 70 osnovnošolskih otrok smo organizirali sklope raznovrstnih aktivnosti, ki so otrokom tudi ponudile široko paleto novih veščin.

Po vsakodnevnemu jutranjemu maskiranju in po svetemu indijanskemu obredu, smo najprej pozdravili sonce in se z meditacijo in telovadbo pripravili na izzive, ki so nas ta dan čakali. Počeli smo marsikaj zanimivega: obiskali smo indijanskega vrača, jezdili smo konje, pluli po jezeru, streljali z loki, premagovali indijanski poligon, izdelovali indijanski nakit, igrali na bobne, plesali okoli ognja, lovili ribe, spoznavali jezerski ekosistem, meditirali, se učili orientacije, sklepali nova prijateljstva predvsem pa preživeli nepozaben teden v sožitju z naravo. Obiskali pa so nas tudi čisto pravi indijanci iz Peruja in posebej za nas priredili nepozaben koncert.

Razen vseh sodelujočih mentorjev, animatorjev in vodij skupin pa so nam pri izvedbi pomagali tudi: Mladinski svet Velenje, CSD Velenje,Lokostrelski klub Sokol, Konjeniški klub Velenje, Ribiška družina Velenje, Atletski klub Velenje, Ribiški dom, Klub vodnih športov Velenje in Hiša zelišč Velenje, katerim se iskreno zahvaljujemo za pomoč.

 

POLETNE POČITNICE SMO MC VELENJE

Tudi letošnje poletje bo pestro pri nas v SREDIŠČU MLADIH IN OTROK.

Pripravili smo številne aktivnosti: poleg žonglerskih delavnic bodo na voljo tudi delavnice borilnih veščin ter delavnice ličenja in manikure. V notranjih prostorih Mladinskega centra, ki ponujajo prijetno ohladitev, si bomo krajšali čas z različnimi družabnimi igrami, organizirali bomo turnirje v biljardu, namiznem tenisu, pikadu, ročnemu nogometu in še kaj.

Poleg omenjenih aktivnosti bomo vsakodnevno izvajali tudi ustvarjalne delavnice, enkrat tedensko si bomo pripravili sadno oz. sladoledno osvežitev, igrali bomo na bobne, peli, plesali… skratka zabavno bo. :) 

Vse aktivnosti so brezplačne!

 

Indikamp MC Velenje 2015 (6.7.-10.7.)

V prijetnem ambientu letnega kina na Škalskem jezeru smo mentorji skupaj z 70 otroci preživeli nepozaben teden v sožitju z naravo. Po jutranjemu maskiranju in po svetemu indijanskemu obredu, smo najprej pozdravili sonce in se z meditacijo in telovadbo pripravili na izzive, ki so nas ta dan čakali. Počeli smo marsikaj zanimivega: izdelovali indijanska glasbila, spoznavali naravo, se učili indijanskega bobnanja, izdelovali indijanski nakit, obiskali indijanskega vrača, streljali z loki, izdelovali toteme, jezdili konje, se učili preživetja v naravi, spoznavali ribolov in življenje v jezeru, pluli smo po jezeru, premagovali indijanski poligon, plesali okoli ognja in še marsikaj zanimivega. Spoznali smo veliko novih prijateljev, se zelo zabavali, hkrati pa smo se naučili veliko novih veščin. Upamo, da se naslednje leto spet vidimo v takšnem številu.
HAWK!

Ponedeljki rezervirani za "čilanje" ter interaktivne igre in mladinske delavnice

Ob ponedeljkih se preko zanimivih interaktivnih mladinskih iger in delavnic učimo raznih socialnih veščin...

Torkove kuharske delavnice

Vsak torek pod mentorskim vodstvom skupaj pripravljamo in poskušamo slastne dobrote...

Ob sredah ustvarjamo ...

Vsako sredo ustvarjamo na tisoč in en način... 

Športni četrtki

Vsak četrtek pa sproščamo odvečno energijo ob športnih in družabnih igrah.

Jesenski popoldnevi 2014 pri nas...

V novi sezoni smo zopet z vami. Vsakodnevno izvajamo raznorazne delavnice (ustvarjalne, interaktivne, glasbene,kuharske,...), družabne in pa športne igre, pomagamo vam pri pisanju domačih nalog in še marsikaj...

KROMPIRJEVE POČITNICE 2014

Tudi med letošnjimi Krompirjevimi počitnicami smo bili zelo aktivni in razigrani. Malo smo ustvarjali, kuhali,igrali na kitaro in prepevali, športali,se družili... Naredili smo kar nekaj umetnin,med drugim tudi duhce,netopirje ter buče za prihajajočo Noč čarovnic. Gostili smo tudi lutkarje "18:45", ki so samo za nas pripravili zanimivo lutkarsko predstavo! Imeli smo se nepozabno.

"Ulične" delavnice

Podali smo se tudi na dve lokaciji v Velenju, kjer smo izvedli "ulične" delavnice in se predstavili širši publiki.

Terenske delavnice

Udeležujemo se tudi raznih izletov in spoznavamo naravne ter kulturne znamenitosti  širom Slovenije...

Življenje v vesolju

9.6.2014

Dan smo preživeli v Vitanju, kjer smo obiskali KSEVT- Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij. Izvedeli smo marsikatero zanimivost o življenju v vesolju. 

Izlet na Koroško

26.4. 2014

Tokratne terenske delavnice smo izvedli v Črni na Koroškem. V dolini pod Peco smo videli veliko mestnih znamenitosti, obiskali pa smo tudi Etnološki muzej.

1. svetovna vojna

29.3.2014

Po naporni vožnji smo le prispeli v Kobarid. Videli smo prelepo dolino Soče in veliko naravnih znamenitosti. Ustavili smo se tudi v Kobariškem muzeju, kjer smo spoznali podrobnosti o 1.svetovni vojni.

Kurenti

27.2.2014

V času pustovanja smo obiskali Ptuj, eno izmed najstarejših mest v Sloveniji. Obiskali smo grad Ptuj in Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož. Naleteli pa smo tudi na kurente.

Zgodovina Celja

7.11.2013

V sklopu delavnic smo se z vlakom odpeljali v Celje, kjer smo si ogledali Stari grad Celje.

Prvotni grad so postavili v drugi polovici 12. stoletja in sicer Vovbržani, grofje iz Koroške. Po pestrih desetletjih bojev je kasneje grad prešel v last Celjskih grofov. Skozi tokratne terenske delavnice smo se seznanili z pestro in skrivnostno zgodovino tega gradu in tudi mesta Celje.

Vitezi in princese

10.8.2013

Pot nas je pripeljala v mesto Postojna, kjer smo si ogledali Predjamski grad, ki skriva romantične zgodbe  srednjega veka. 

Mooorrjeee

2.8.2013

V poletnem soncu smo tokrat uživali na Primorski. Malo smo plavali, pojedli kakšen sladoled in obiskali Piranski Akvarij, kjer smo spoznali morske prebivalce.

Dežela domišljije

18.7.2013

Tokrat smo se podali v Slovenske Konjice, kjer smo obiskali zabaviščno-poučni park MINI ZOO LAND in doživeli pravcato avanturo. Med drugim smo videli Divji zahod, gusarsko ladjo, eksotične živali in še marsikaj.

Svet živali

12.4.2013

V sklopu delavnic smo obiskali Živalski vrt v Ljubljani, kjer prebivajo predstavniki domorodnih in tujerodnih vrst. Prevladujejo sesalci in ptiči, gojijo pa tudi plazilce, dvoživke in nekaj vrst žuželk, pajkov in polžev. Videli smo okoli 500 zanimivih živali in spoznali njihovo življenje. 

 

Gradovi Kralja Matjaža 2013

26.1.2013                                                                                                                                       

V zimsko-idilčnem vzdušju pod Peco smo se udeležili prireditve Gradovi Kralja Matjaža 2013.Ekipo  smo sestavljali zelo raznoliki člani in sicer iz Velenja,Ljubljane, Maribora,Rogaške Slatine in celo iz daljne Španije. Postavili smo "INKUBUS" kocko, ki predstavlja kopičenje  mladosti,znanja in veselja...

Indicamp Kokopelli 2014

je uspel več kot odlično! Hvala vsem mentorjem,prostovoljcem in pa seveda tudi udeležencem. HAWK

Zadnji dan našega tabora smo preživeli nepozabno. Razen razgibavanja in delavnic, smo izvedli tudi ekološko akcijo in počistili sprehajalne poti. Imeli smo tudi dan odprtih vrat, razstavo izdelkov narejenih na campu in pa posvečen zaključni obred skupaj s starši. Izpeljali pa smo tudi delavnico astronomije za vse mentorje, ker so bili otroci preveč utrujeni :D Bil je res nepozaben teden.

4. dan je potekal v osvežujočem duhu. Po jutranjem obredu in razgibavanju smo imeli šolo orientiringa in pa orientacijski pohod do Velenjskega jezera, kjer smo doživeli avanturo na vodnem mestu.

Današnji dan smo preživeli razgibajoče, ustvarjalno,poučno in zabavno.... Naučili smo se novih uporabnih veščin, ustvarjali indijanske izdelke, spoznali Velenjsko đunglo in še marsikaj

 Z jutanjim indijanskim plesom in meditacijo smo  pregnali dež za cel teden. Ta dan smo se preizkusili v lokostrelstvu, izdelovanju glinenih izdelkov, ribolovu in spoznali zgodovino indijancev.

Na Letnem kinu ob Škalskem jezeru smo pričeli z težko pričakovanim Indicampom. Kljub občasnemu slabemu vremenu smo se imeli nepozabno. Našo avanturo smo po indijansko nadaljevali cel teden :D

Nastop društva ljubiteljev plesa MOVE 2 D BEAT

V petek, 13.6. so člani in članice društva ljubiteljev plesa MOVE 2 D BEAT pri nas pripravili pravo poslastico za ljubitelje modernih plesnih koreografij.

Humanitarna pomoč za žrtve naravne nesreče v Bosni in Hercegovini ter Srbiji

Kakor mnogi drugi, se je tudi Mladinski center Velenje v sodelovanju s srbskim kulturnim društvom Dr. Mladen Stojanović (organizatorjem zbiranja sredstev in prevoza) odzval pri humanitarni pomoči prebivalstvu Bosne in Hercegovine ter Srbije, ki jih je v teh dneh prizadela naravna nesreča. V zbiralni akciji se je zbralo za okoli 6.5 ton živil, oblačil, higienskih pripomočkov, oblačil in ostalih potrebščin, ki so nujno potrebne vsaj za zadovoljitev osnovnih življenskih potreb prizadetega prebivalstva.

Delavnice spomladanskih mandal

Vsak četrtek ustvarjamo in barvamo mandale. Pripravili smo tudi razstavo vseh mandal, za katere lahko do konca meseca junija glasujejo vsi naši obiskovalci.

Dan odprtih vrat srbske kulture

11.5. je pri nas Srbsko kulturno društvo Dr.Mladen Stojanovič iz Velenja pripravilo dan odprtih vrat srbske kulture. Ob tradicionalni srbski glasbi, plesu in kulinaričnih dobrotah so obiskovalci začutili vse elemente srbske kulture.

Četrtkov popoldan pri nas...

En tipičen razmigan četrtek ... (8.5.2014)

VELIKONOČNE DELAVNICE

RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV TURNIRJA V X-Boxu IN PODELITEV NAGRAD ( v sklopu zimskih počitnic).

SMO PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

SMO PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA
Vesela novica tudi od nas! Ekipa Središča mladih in otrok (SMO), s ponedeljkom, 8.6. spet odpira svoja vrata! Ob aktivnostih se bomo družili med 13.00 - 20.00. Opozorilo: Vstop je možen samo s podpisano Izjavo o zdravstvenem stanju s strani staršev oziroma skrbnikov! Izjavo si lahko prenesete iz spletne strani ali pa jo prevzamete v MC Velenje. Z upoštevanjem navodil in priporočil NIJZ bomo skupaj poskrbeli za varno druženje. Komaj čakamo, da se kmalu vidimo!


Preberi več

POLETNE POČITNICE SMO MC VELENJE

POLETNE POČITNICE SMO MC VELENJE
Letošnje poletne počitnice bomo preživeli v prostorih Središča mladih in otrok MC Velenje (SMO MC Velenje), na lokaciji Efenkove ceste 61 a, zraven OŠ Livada. Z vami bomo od ponedeljka do četrtka med 13.00 in 20.00 uro. Dan si bomo popestrili s športnimi aktivnostmi, turnirji v biljardu, namiznem tenisu, pikadu, ročnemu nogometu. Nogomet in košarko bomo igrali na igrišču OŠ Livada. Poleg športnih aktivnosti bomo izvajali ustvarjalne delavnice, tedensko bomo pripravili sadno oz. sladoledno osvežitev, igrali bomo na bobne, družabne igre in še kaj se bo našlo. Za več informacij smo vam na voljo: 03 898 19 22 (SMO MC Velenje), 031 844 153 (Mitja) in 041 871 305 (Melita).


Preberi več

INDIKAMP MC VELENJE 2015

INDIKAMP MC VELENJE 2015
Pridite v Letni kino ob Škalskem jezeru od 6.7. do 10.7. in doživite nepozabno pravljično avanturo, ki se vam bo zasidrala v srca za vse življenje.


Preberi več

KROMPIRJEVE POČITNICE 2014 SO TU!

KROMPIRJEVE POČITNICE 2014 SO TU!
Od ponedeljka (27.10.) do četrtka (30.10.) med 9.00 in 14.00 uro je z vami ekipa mentorjev Središča za mlade in otroke MC Velenje.


Preberi več

Središče mladih in otrok MC Velenje

Središče mladih in otrok MC Velenje
Središče mladih in otrok MC Velenje (»SMO MC Velenje«), je projekt Mladinskega centra Velenje, ki že od leta 2010 deluje v obnovljenih prostorih na lokaciji Efenkove ceste 61 a, bivši Dom učencev. »SMO Velenje« predstavlja organizirano funkcionalno središče za mlade, otroke in njihove starše, ki ga zagotavlja lokalna skupnost (Mestna občina Velenje) in v katerem se izvajajo programi v mladinskim sektorju, programi socialne preventive, svetovanja, informiranja, prostovoljnega in mladinskega dela na lokalni ravni. Od ponedeljka do četrtka med 14.00 in 20.00 uro smo predvsem namenjeni otrokom. Na voljo so opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.


Preberi več

INDIKAMP KOKOPELLI 2014

INDIKAMP KOKOPELLI 2014
Letni kino ob Škalskem jezeru od 14.7. do 19.7. Preskočimo iz vsakdanjega hitenja in modernega življenja v čase, ko so na svetu prevladovale čisto drugačne vrednote. Za cel teden se bomo spremenili v prave Indijance, ki jih imenujejo tudi »resnični otroci narave«, saj razumejo govor vetra, čustva živali in šepetanje rastlin. Njihovo kulturo in običaje bomo spoznali na zabaven, aktiven in prijateljski način.


Preberi več

Počitniški Inkubus

Počitniški Inkubus
Slika pove več kot 1000 besed!


Preberi več

Dan za spremembe

Dan za spremembe
V okviru dneva za spremembe smo v Mladinskem centru Velenje za mlade pripravili aktiven in zabaven dan.


Preberi več

Očistimo Slovenijo

Očistimo Slovenijo
Z velikim veseljem smo se tudi letos odločili, da v okviru vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu, zopet pristopimo in sodelujemo v največjem prostovoljnem projektu v Sloveniji.


Preberi več

Šahovski dan

Šahovski dan
Šahovski dan smo izvedli kot zabavno- izobraževalno (celodnevno) srečanje mladih, ki ga je v sklopu Evropske prostovoljne službe (European Voluntary Service - EVS) v programu Mladi v akciji.


Preberi več