ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

V MC Velenje Vzpostavljena rdeča cona za starostnike DVO

V Domu za varstvo odraslih Velenje, kjer trenutno prebiva 169 stanovalcev, so uspešno, brez okužbe, prebrodili prvi val epidemije koronavirusa. V trenutnih okoliščinah, ko je epidemiološka slika v državi zelo slaba, pa je bilo vnos okužbe v dom nemogoče preprečiti. Trenutno je okuženih 53 stanovalcev. Štirje od njih so na bolnišničnem zdravljenju. Da bi preprečili širjenje okužbe znotraj doma, je bilo potrebno za okužene stanovalce organizirati rdečo cono zunaj domske lokacije. Zaradi prezasedenosti kapacitet v Topolšici so za pomoč zaprosili Mestno občino Velenje, z željo, da bi varovanci doma ostali nekje v bližini občine in da jih ne bi razseljevali drugod po Sloveniji. Mestna občina Velenje je aktivno pristopila k reševanju stiske v velenjskem domu za varstvo odraslih in ponudila več možnih lokacij. Po petkovem ogledu državne koordinatorice Ministrstva za zdravje Republike Slovenije so bili prostori Mladinskega centra Velenje in hotela (oboje na lokaciji Efenkova 61a) ocenjeni za najprimernejše. Zeleno luč za to sta dala tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije in Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije

 

To soboto so tako zaposleni v Mladinskem centru Velenje in zaposleni v Domu za varstvo odraslih Velenje aktivno pristopili k delu in vzpostavili vse potrebno za vzpostavitev rdeče cone v objektu. Pripravili so vse potrebno za namestitev do 50 oseb.

 

Danes bodo stanovalci velenjskega doma za varstvo odraslih, ki so okuženi s koronavirusom, s pomočjo Reševalne službe Zdravstvenega doma Velenje premeščeni v prostore mladinskega centra in hotela. Večina okuženih stanovalcev po navedbah vodstva doma ne kaže nobenih znakov okužbe in se dobro počutijo. Prepričani smo, da bo bivanje v prilagojenih prostorih mladinskega hotela in seminarskih prostorov Mladinskega centra Velenje za naše starostnike prijetnejše, kot pa če bi jih posamično razselili po Sloveniji.