ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Koncert ob izidu kompilacije Lignit 3 – Predstavitev velenjske glasbene scene

Petek, 4.7. ob 20.00  - HIP HOP in ELEKTRONIKA

MRIGO, 3320, NEMIR, KAOS EFFECT, 100TKA&MEETJAH, EKO, TONSKE, QUB, BERINIO, GRAYLOW, DIDAA, MMBASA...

Sobota, 5.7. ob 20.00 - ROCK

INMATE, BIG ADDICTION, EKSTRAVAGANZA, KAOTIC BULLETS, KRVAVA ROSA, NAKAJIMA, ENTHEOGEN, FUGITIVES, CHIMERA, CORDURA, PREPROSTO ČRNI, SOMTHING SMALL + premiera videospota Res Nullius - V vagonu raztrganih duš

Vstopnina: 3 evre, s CD-jem 10 evrov.

V petek, 4.7 in soboto, 5.7. ob 20. uri, bo na Letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju premierno predstavljen izid  kompilacije LIGNIT 3. Gre za predstavitev velenjske glasbene scene, kjer z avtorskim komadom na dveh zgoščenkah sodeluje okrog štirideset lokalnih glasbenih izvajalcev. Na kompilaciji so zajete vse glavne smeri, kot so rock, metal, rap, hip hop, jazz, reggie in elektronska glasba.  V petek bo večer hip hop- a in elektronike, sobotni večer pa bo v znamenju rocka, ter jazz- a, ki bo zazvenel pred Mozaikom v Velenju, s pričetkom ob 19. uri.  

Začetki Lignita segajo v leto 1998, ko je na pobudo treh velenjskih glasbenih navdušencev izšel LIGNIT1, s predstavljenimi enajstimi glasbenimi skupinami. Leta 2002 je na dveh zgoščenkah s tridesetimi sodelujočimi glasbenimi zasedbami izšel LIGNIT 2, ki je bil dopolnjen z  multimedijo in mp3 posnetki.

Ne zamudite in obeležite praznik velenjske glasbene scene!