ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

E-CIKLIRAJ, delavnica v Velenju

V družbi ZEOS, d.o.o. smo z januarjem 2016 pričeli z izvajanjem petletnega projekta zbiranja in ločevanja e-odpadkov in odpadnih baterij z naslovom LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje in prostor RS. V sklopu projekta vzpostavljamo potrošniku prijazno mrežo zbiranja e-odpadkov in odpadnih baterij, med drugim tudi postavitev uličnih zbiralnikov na ekološke otoke širom Slovenije. Organizirali bomo več spremljevalnih aktivnosti, saj želimo občanom predstaviti projekt, omogočiti prijaznejša in dostopnejša mesta za oddajanje e-odpadkov in jih hkrati seznaniti, zakaj je pravilna oddaja odpadkov pomembna za okolje.

Delavnico organiziramo v sodelovanju z Zavodom Mladinska mreža MaMa in Društvom Ekologi brez meja in je namenjena starejšim od 15 let oziroma vsem tistim, ki jim je mar za prihodnost okolja in njihovega mesta. Delavnica bo tako informativna kot tudi izobraževalna.
Delavnica je druga aktivnost od sklopa načrtovanih dogodkov v okviru postavitve 36 uličnih zbiralnikov v občinah Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Nazarje, Gornji grad, Ljubno, Luče in Solčava.

Na delavnici bo:
- predstavnik družbe ZEOS, d.o.o. predstavili projekt LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s poudarkom na postavitvah uličnih zbiralnikov,
- predstavnik PUP Saubermacher d.o.o. izpostavili lokalne tematike in izzive s področja ločevanja odpadkov,
- predstavnik Društva Ekologi brez meja bo predstavil pomen pravilnega ravnanja z odpadki na primerih dobrih praks in izvedel delavnico »E-odpadki in naše okolje«, na kateri si bomo skupaj z vami zastavili cilje na področju ravnanja e-odpadkov za vaše za čistejše in bolj zeleno okolje.
-
Predvideno trajanje dogodka je 2 uri in 30 min, po zaključku pa vse udeležence čaka tudi pogostitev.
Svojo udeležbo obvezno potrdite do 16. junija 2016 preko obrazca na spletni strani projekta. Udeležba je brezplačna.