ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Delimo najboljše novice iz sveta- TUDI V VELENJU!

Slovenija se v Evropskem letu za razvoj prvič pridružuje projektu Najboljše novice iz sveta (World’s Best News). 11. septembra 2015 bo s pomočjo 300 prostovoljcev v več kot 20 krajih po vsej Sloveniji razdeljenih 10.000 izvodov časopisa, ki bo s pozitivnimi zgodbami iz držav v razvoju pokazal, da lahko ustavimo globalno revščino.

V projektu Najboljše novice iz sveta letos sodeluje 13 evropskih držav. Časopis, ki bo vseboval samo pozitivne zgodbe, je namenjen ozaveščanju javnosti o dosežkih mednarodnega razvojnega sodelovanja. Zgodbe nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki ne more več zanikati svoje povezanosti in soodvisnosti. Globalni milenijski cilji bodo državljanom, ki so kot davkoplačevalci ali donatorji posredno vpleteni v razvojno sodelovanje, predstavljeni skozi časopisne članke. Dosežke že desetletje soustvarja tudi Slovenija. 

NAJBOLJŠE (POZITIVNE) NOVICE SVETA - The World's Best News BOMO DELILI TUDI V Mestni občini Velenje.


Najboljše novice sveta bomo delili po različnih lokacijah v Velenju v petek, 11. septembra med 7:30 in 10:00. Poleg časopisa bomo delili še simboličen zajtrk - lonček Kefirja Mlekarne Planika.

 

Koordinacijo projekta je v Velenju prevzel Mc Velenje. Za izvedbo le-tega (delitev brezplačnih izvodov časopisa in slovenskega zajtrka) potrebujemo tudi VAŠO POMOČ! IŠČEMO 10 PROSTOVOLJCEV RAZLIČNIH STAROSTI.

 

Zakaj se kot prostovoljec pridružiti projektu:
- gre se za širjenje pozitivnih sporočil, ki jih v množici zaskrbljujočih dnevnih informacij pogrešamo;
- gre se za mednarodno prostovoljsko akcijo (le redko je lahko vsak prostovoljec del velike zgodbe);
-  je čas trajanja kratek (11. september, 7:30 - 10:00);
- izvedba ne zahteva posebnega znanja.

Če imaš čas in bi želel/a skupaj z nami med Velenjčane ponesti dobre in pozitivne novice iz sveta si vabljen/a, da se nam pridružiš. Pošlji e-mail do 31. avgusta na: barbara.kelher@gmail.com.