ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

OFFICIAL METALDAYS WARM UP PARTY Mosh `till you drop!

ŽELEZNI AKTIVIZEM skupaj v sodelovanju z METALDAYS, Mladinskim centrom Velenje, klubom eMCe plac in Šaleškim študentskim klubom ponosno predstavlja PRVIČ v Velenju OFFICIAL METALDAYS WARM UP PARTY Mosh `till you drop!
Izžreban srečnež bo prejel tedensko karto za festival METALDAYS!

Za vse tiste, ki še ne poznate METALDAYS, je eden večjih in najlepših glasbenih festivalov v Evropi, ki se odvija nekje na koncu julija v Tolminu. Tudi v letu 2015 bo festival METALDAYS potekal od 19. do 25. julija. Seveda kot je za METALDAYS značilno, bodo tudi v letu 2015 nastopilo veliko SVETOVNO ZNANIH skupin kot so BLACK LABEL SOCIETY, CANNIBAL CORPSE, DEVIN TOWNSEND PROJECT, HATEBREED, BEHEMOTH, ACCEPT, KATAKLYSM, CARCASS, SEPULTURA, DEATH ANGEL, ROTTING CHRIST in še mnogo mnogo več!
Več informacij o samem festivalu najdete na njihovi uradni stranihttp://metaldays.net/Home oziroma na FB paguhttps://www.facebook.com/MetalDaysFestival?fref=ts.

GUTALAX (death metal/gore grind) CZ

So vam znane skupine kalibra GUT ali ROMPEPROP??? Vam je všeč taka glasba? Pol je češka zasedba Gutalax, ki je prvi material posnela šele leta 2009 in ga izdala na splitu z Italijani Cannibe, prava stvar za vas. Gore grind z svojimi tipičnimi elementi kot je futa futa in različni vokali. Zasedba se je leta 2010 odpravila na mini turnejo z dobro znanimi Rectal Smegma iz Nizozemske. Leto so izdali prvenec pod imenom »Shit Beast« pri češki založbi Bizarre Leprous production. Glavni adut zasedbe pa je energičen nastop, pri katerem ne manjka niti obilica humorja!!! 
www.bandzone.cz/gutalax
https://www.facebook.com/pages/GUTALAX-cz-gore-grind-/116773548349011?sk=timeline

ARMAROTH (death metal) Sl

Kranjska death metal zasedba ARMAROTH je nastala v začetku leta 2008 in si je v dobrih petih letih delovanja že utrdila svoj položaj na slovenski metal sceni. Kljub številnim menjavam članov ji je uspelo pripraviti dovolj avtorskega materiala, ki je bil februarja 2012 izdan na demo ploščku »Burning Execution«. Konec istega leta je zopet nekoliko prenovljena zasedba pričela z novim obdobjem ustvarjanja, ki ga je junija 2013 zabeležila na odlično sprejetem debitantskem EP-ju z naslovom »False Vision«, s katerega so za skladbo »Cell That We Bleed In« letos spomladi posneli tudi videospot. Do sedaj so fantje preigrali že večino domačih klubov, predstavili pa so se tudi na nekaterih festivalih, kjer seveda najbolj izstopata Metal Mania Open Air in MetalDays.
http://www.armaroth.com/
https://www.facebook.com/armaroth.band

PANIKK (thrash metal) Sl

Panikk iz Ljubljane so se od 2008 do danes razvili v pravo glasbeno bombo. Igrajo hiter in energičen old school Bay Area thrash metal v stilu Vio-lence, Forbidden, Exodus, Forced Entry.... Za seboj imajo posnet demo iz leta 2009 in lepo število koncertov. V začetku leta 2013 so pri založbi Metal Tank Records izdali težko pričakovani debitantski album z naslovom »Unbearable Conditions«, ki je takoj požel kopico pohval in pozitivnih kritik. Zasedbo sestavljajo Gašper "Gapa" Flere (kitara, vokal), Nejc Nardin (kitara) in Rok Vrčkovnik (bas), letos pa se jim je pridružil tudi novi bobnar Črt Valentič iz skupine Mephistophelian. Prenovljena zasedba trenutno dela na novem albumu, ki bo izšel 2015 pri novi Španski založbi Xtreem Music.
http://panikk.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/panikkofficial?fref=ts

CARNIFLIATE (death metal) Sl

Death metal zasedba iz Velenja se vrača na domači oder.Bend je nastal jeseni leta 2013, dokončno podobo pa dobil marca letos. Nastajati so začeli prvi avtorski komadi in tudi prvi koncert, ki je bil junija v sklopu festivala Park spet dogaja. Jeseni so sta sledila koncerta v Laškem in Mariboru, nastopili so tudi v ormoškem Unterhundu kot predskupina skupine Noctiferia. Prve studijske posnetke obljubljajo v začetku naslednjega leta, do takrat pa bo možno njihovo glasbo spremljati na odru.
https://www.facebook.com/Carnifliate?fref=ts

Vstopnina 7€
z rezervacijo 5€.
Vstopnico si lahko rezervirate na zelezniaktivizem@gmail.com