ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

konS ≡ Odprtje razstave dr. Julie Schneider in Lene Kadriye Ziyal - Moramo se pogovoriti

29.11. ob 18.00 otvoritev razstave Julie Schneider in Lene Kadriye Ziyal - Moramo se pogovoriti v Knjižnici Velenje.
Bodo čez trideset let vse neprijetno delo za nas opravili roboti? Ali pa nas bodo pokorili, da bomo postali podredljivi sužnji? Pionirski stripovski esej o UI vas vabi na ilustrirano potovanje skozi razsežnosti in implikacije inovativne tehnologije.
Razstava bo na ogled do 20. 12. 2021
O projektu konS
konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, pri čemer so vse strani zainteresirane za soustvarjanje trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu.
Projekt #kons - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Partnerji: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Cona Zavod, Ljudmila, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici, Mladinski center Velenje
www.kons-platforma.org
Odprtje bo izvedeno v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ.