ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Mednarodna izmenjava: JAZ SEM PROSTOVOLJEC

In prišel je ta dan, ko se moramo srečati...

Danes je ponedeljek 4.6. zato vsi nestrpno čakamo svoj prevoz, da nas pripelje do Velenja. Polni pričakovanj in upanja se odpravimo na pot, kjer skozi le to opazujemo čudovito naravo. Čez dobro uro prispemo na cilj, in evo smo že v Velenju. Pričakajo nas popolnoma novi obrazi in kultura, ter veliko potencialnih prijateljev, ki prihajajo iz drugih držav. Odpravimo se na večerjo in že na začetku začutimo odlično energijo. Ker smo že pošteno izmučeni od potovanja se odpravimo pod hladen tuš in nato v posteljo.

Zbudimo se v prečudovito sončno jutro in se odpravimo na bogat zajtrk. Po samem zajtrku se zberemo v dvorani, kjer prebijemo led in se spoznamo z vsemi udeleženci izmenjave. Po več kot dveh urah iger in spoznavanja, se odpravimo spoznavati tudi mesto. V različnih nalogah smo morali obiskati nekaj znamenitosti in se z njimi tudi slikati. Nato je prišel čas za zasluženo kosilo v središču mesta. Po kosilu se odpravimo proti vili Bianca, kjer nas lepo sprejme turistična vodička, ki nas odpelje na voden "socialističen" ogled mesta. Po uri in pol "turistične" ure se vsi izčrpani odpravimo proti hostlu na krajši počitek. Po krajšem odmoru se odpravimo na pozno večerjo in koncert v klubu eMCe plac, kjer smo dan tudi zaključili.

Nekoliko utrujeni se prebujamo v naš drugi dan, ki bo nekoliko drugačen od včerajšnjega. Kot ponavadi začnemo z zajtrkom nato pa se zberemo v dvorani, kjer nam direktor mladinskega centra na zanimiv način predstavi skupino Udarnikov. Da bi bilo dopoldne bolj atraktivno dobimo nalogo, da se skozi glasbo kreativno izražamo v "coni udobja". Sledilo je kosilo, ki pa je tudi dokaj hitro minilo. Po popoldanskih aktivnostih smo dokaj izčrpani vendar vemo, da nas zvečer čakata dva mednarodna večera. Svojo kulturo, hrano in državo so nam pripravili udeleženci Makedonije in Španije. Ker je ura že pozna se za danes od vas poslavljam in se vam zopet oglasim v petek, ko bom imela še veliko tega za povedati. :)

Iris