ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Reference

Kunigunda - regionalni multimedijski center Velenje je programska enota Mladinskega centra Velenje. V letu 2013 je KRMC izvajal veliko aktivnosti na področju kulture, umetnosti, multimedije intermedije, ter servisa za potrebe našega ustanovitelja, Mestne občine Velenje. Prav tako je KRMC izvajal podporo multimedijskim dogodkom javnih zavodov MOV ter kulturnoumetniških produktov in njihovih avtorjev.

Nekaj projektov

Izdelali smo dva filma z naslovom Odkrivaj neodkrito. Gre za predstavitveni film Mladinskih centrov s hostli, ki smo ga v celoti izdelali v KRMC v sodelovanju s Studiem Mozaik.

V sklopu delavnic smo izvedli eno v sklopu popoldanskega MC-ja ter dve v sklopu multimedijskih dnevov. Šlo je za delavnico stop motion in video.

Unicefove Varne točke so projekt, ki smo ga v KRMC izvedli v sodelovanju z 3 velenjskimi osnovnimi šolami, CVIU, Glasbeno šolo Velenje in MOV. Nastali so 4 kratki filmi s prikazom realnih situacij v katerih se lahko mladostniki zatečejo v varne točke.

Za potrebe nacionalnega srečanja Mladi o okolju smo pripravil video poročilo o dogodku.

V avdio studiu smo posneli avdio in video samostojnega glasbenega ustvarjalca Davida Slatineka. Videospot smo tudi zmontirali.

Za potrebe Lutkovnega gledališča Velenje in njihove prijave na različne razpise smo posneli vajo otroške lutkovne predstave Frdamana pravljica. Posneto smo v KRMC nato še zmontirali in izdelati DVD.

Za potrebe Festivala Velenje smo v letu 2013 izvajali celotno multimedijsko podporo njihovemu največjemu projektu Pikinemu festivalu. Pripravljali smo dnevne video novičke iz festivala in festival v celoti multimedijsko podprli (projektorji, platna, TV, animacije, ...). Za FV smo v mesecu decembru izvedli še snemanje za projekt Mitosled, kjer smo na velenjskem jezeru posneli in zmontirali "Življenje mitološkega bitja", ki ga je odigral Marko Mandič.

Za zavod eMCe plac smo na koncertu Poklon legendam II v letnem kinu izvedli projekcijo na veliko platno. Prav tako smo za omenjeni zavod izvedli več video reportaž iz dogodkov v klubu.

Za potrebe ŠCV smo izvedli prenos dogodka start up na internet.

Za potrebe Festivala mladih kultur Kunigunda smo izdelali dva promo spota festivala, dnevne video novice festivala, prenos vseh večernih koncertov v živo preko spleta (preko lastne video mešalne mize s 4 kamerami), ter obenem prenos še na veliko platno ob odru. Skupaj je v naši produkciji nastalo 19 filmov na temo festivala.

Za ogled celotnega kanala video vsebin, kliknite tukaj.

Za Šaleški študentski klub smo mesečno izvajali multimedijsko podporo dnevnim dogodkom ter njihovega festivala Dnevi mladih in kulture.