ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Opis prostorov

Kunigunda - regionalni multimedijski center se nahaja v kletnih prostorih stavbe Gaudeamus (Trg mladosti 7, med Gimnazijo in B stavbo Šolskega centra Velenje).

Odprti smo vsak dan med 7.00 in 17.00 uro, ob petkih pa med 7.00 in 15.00 uro.

Avdio studio (studio 1)

Studio 1 je zvočno izoliran avdio studio namenjen predvsem snemanju avdio posnetkov. Snemajo se tako govori, kot glasbene skupine. Studio je velik 14 kvadratnih metrov. Studio uporabljamo tudi za snemanje videa. V njem se lahko postavi green platno in se tako spremeni v studio za video. Kadar platno ni nameščeno pa se za video uporabi črnina, ki je na steni studia.

Fotokopirnica

Soredni prostor

Soredni prostor KRMC je velik 111 kvadratnih metrov in je popolnoma multimedijsko opremljen. Na stropnih nosilcih se nahaja projektor, kamor se lahko priklopi računalnik ali video nosilec, prostor je opremljen s surround 5.1 zvočnim sistemom, 4 velikimi mizami in 15 stoli. Poleg te opreme se v osredjem prostoru KRMC nahaja še 7 računalnikov za javno dostopne točke (JDT), od katerih je ena zelena - eko točka. Računalniki so opremljeni z odprtokodnimi programi in operacijskim sistemom Linux, ki porablja veliko manj energije od ostalih operacijskih sistemov. Računalniki so namenjeni tako splošni uporabi kot tudi učilnici. Prostor je opremljen tudi s sprejemnim pultom, kjer se nahaja fotokopirnica z najnižjimi cenami v Velenju in še dodatnimi popusti za člane mladinskih organizacij v Velenju.

Montaža (studio 2)

Studio 2 je zvočno izoliran studio, ki se uporablja za režijo zvoka. V njem se nahaja tudi montaža za video, tiskalniki (tiskalnik velikega formata, robot za razmnoževanje CD/DVD, tiskalnik PVC kartic, ...) in miza za obdelavo tiskovin. Prostor je velik 17 kvadratnih metrov.

Predavalnica

Sistemska soba

Sistemska soba je internetno vozlišče in obenem skladišče opreme KRMC. V njej se nahajajo trije strežniki, omara za shranjevanje, oprema, kabli, ... Prostor je velik 8 kvadratnih metrov.