ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Opis prostorov

Kunigunda - regionalni multimedijski center se nahaja v kletnih prostorih stavbe Gaudeamus (Trg mladosti 7, med Gimnazijo in B stavbo Šolskega centra Velenje).

Odprti smo od ponedeljka do petka, med 7.00 in 15.00 uro.

Avdio studio

Avdio studio je zvočno izoliran avdio studio namenjen predvsem snemanju avdio posnetkov. Snemajo se tako govori, kot glasbene skupine. Studio je velik 14 kvadratnih metrov. Studio uporabljamo tudi za snemanje videa. V njem se lahko postavi green platno in se tako spremeni v studio za video. Kadar platno ni nameščeno pa se za video uporabi črnina, ki je na steni studia.

Fotokopirnica

Osrednji prostor

Soredni prostor KRMC je velik 111 kvadratnih metrov in je popolnoma multimedijsko opremljen. Na stropnih nosilcih se nahaja projektor, kamor se lahko priklopi računalnik ali video nosilec, prostor je opremljen s surround 5.1 zvočnim sistemom, 4 velikimi mizami in 15 stoli. Poleg te opreme se v osredjem prostoru KRMC nahaja zelena - eko točka, računalnik za javno dostopne točke (JDT). Računalnik je opremljeni z odprtokodnimi programi in operacijskim sistemom Linux, ki porablja veliko manj energije od ostalih operacijskih sistemov. Prostor je mogoče spremeniti v praktično vse, od predavalnice, učilnice, igralnice,... Prostor je opremljen tudi s sprejemnim pultom, kjer se nahaja fotokopirnica z najnižjimi cenami v Velenju in še dodatnimi popusti za člane mladinskih organizacij v Velenju.

Design studio

Desnign studio je zvočno izoliran studio, ki se uporablja tudi za režijo zvoka. V njem se nahaja tudi računalnik za design, tiskalniki (tiskalnik velikega formata - ploter, robot za razmnoževanje CD/DVD, tiskalnik PVC kartic, 3D tiskalnik, ...) in miza za obdelavo tiskovin. Prostor je velik 17 kvadratnih metrov.

Video studio

Najnovejša pridobitev je video studio. Izdelali smo ga v bivši sistemski sobi. Studio je delno zvočno izoliran. Opremljen je s surround 5.1 zvočnim sistemom, novim računalnikom za montažo in dvema 4K monitorjema. Prostor je velik 8 kvadratnih metrov.

Predavalnica

Sistemska soba

Sistemska soba je skladišče opreme KRMC. V njej se nahajajo omare za shranjevanje, police, oprema, kabli, ... Prostor je velik 12 kvadratnih metrov.