ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

USPOSABLJANJE ZA BODOČE MENTORJE

konS: USPOSABLJANJE ZA BODOČE MENTORJE / VABILO

 

Široko polje interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse, ponovno vabi k usposabljanju raziskovalke/ce, ustvarjalke/ce za bodoče mentorice/je. Sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo ter ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti – prav to priložnost ti ponujamo v Kunigunda - Regionalni multimedijski center (Trg mladosti 7), kjer se lahko vključiš v različne dejavnosti, ki hekajo napredne tehnologije. Poslanstvo sodelovanja vidimo v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je naše poslanstvo spodbujanje javne razprave in seznanitev družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.


KDO?
Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim: matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, umetnice/ki, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje …


KDAJ in KJ E?

Srečali se bomo 15. 3. 2020, ob 17. uri v Regionalnem multimedijskem centru Kunigunda (Trg mladosti 7). Če želiš sodelovati in ti ta termin ne ustreza, nam vseeno pošlji sporočilo in se bomo dogovorili drugače. Morda te zanima sodelovanje na kateri drugi lokaciji? Usposabljanje namreč poteka tudi v Novem mestu, Mariboru in Novi Gorici.


KAKO?
Prek spletne povezave https://oblak.kersnikova.org/apps/forms/Q87H82iDZ39oQB4K nam pošlji sporočilo s kratkim pripisom, zakaj bi želel/a sodelovati in soustvarjati naš program.


Usposabljanje bo izvedla ekipa @Zavoda Kersnikova. Usposabljanje poteka v okviru projekta #konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in poteka v štirih slovenskih mestih: v Velenju, Novem mestu, Mariboru in Novi Gorici.


Se vidimo!

konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je projekt, izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Partnerji: @Kersnikova, @Aksioma, @Projekt Atol, @Cona zavod, @LJUDMILA, @MKC Maribor, @LokalPatriot, @Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici