ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

KonS: Kolesarska signalna rokavica / delavnica v KRMC

KonS – Sanja Hrvaćanin in Eva Pondrk: Kolesarska signalna rokavica / delavnica

Potekala bo 21. januarja med 17. in 20. uro v Kunigundi - regionalni multimedijski center (KRMC), trg Mladosti 7, stavba Gaudeamus

Na delavnici se bodo otroci in mladi seznanili s svetom e-tekstilij: spoznali bodo osnovne e-tekstilne materiale, orodja in možnosti ter izdelali pametno kolesarsko rokavico, ki jim bo omogočala večjo vidnost in predvidljivost v prometu. Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na prijave@mc-velenje.si.

Rokavica se bo napajala s gumbno baterijo, vezje pa bo tvorilo zaporedje elementov (tranzistorjev, kondenzatorjev, uporov, stikal in LED diod), ki bodo med seboj povezani s prevodnim sukancem.

Delavnica je namenjena otrokom in mladim, ki so stari med 9 in 14 let.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Partnerji: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Cona zavod, @ LJUDMILA, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici, Mc Velenje