ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

EVS - European Voluntary Service

Novi  program Erasmus + združuje vse dosedanje programe  za izobraževanje, tako neformalne, kot formalne. V novi program tako spada tud EVS (Evropska prostovoljna služba), kot tudi mladinske izmenjave, katere izvajamo v Mladinskem centru Velenje.

Earsmus + vodnik v slovenskem jeziku

Kaj je EVS?

Projekt EVS (European voluntary service, oziroma po slovensko Evropska prostovoljna služba) je del programa Mladi v akciji, ki ga financira Evropska unija.

Kaj ti EVS nudi?

EVS ti omogoča, da postaneš prostovoljec/prostovoljka v drugi državi za obdobje od 2 do 12 mesecev. V zameno za tvoj dragoceni čas, ki si ga pripravljen/a podariti, ti ta program preko tvoje pošiljajoče in tudi gostujoče organizacije omogoča kritje bivanja, strošek prevoza, prehrano in žepnino.

Med tvojo aktivnostjo, ki jo opravljaš, pa ti gostujoča organizacija nudi tudi brezplačen jezikovni tečaj, predvsem pa veliko drugih učnih priložnosti v novem okolju.

Kako priti do informacij?

Če želiš informacije o projektu, prideš v Mladinski center Velenje na Efenkovi 61 in poiščeš Melito, ki ti bo povedala vse kar te zanima. Lahko pa jo tudi kontaktiraš na mail: melita.kovac@mc-velenje.si ali pa jo pokličeš na telefonsko številko 051/614-266.

Še nekaj linkov, kjer lahko dobiš informacije o evropskih projektih:
http://www.evs.si/sl
http://www.mva.si/
http://eacea.ec.europa.eu/youth/
http://www.salto-youth.net/
https://www.youthpass.eu/en/youthpass/

EVS prostovoljci v MC Veleje

V Mladinskem centru Velenje smo tako pošiljajoča kot gostiteljska organizacije že od leta 2008. Od takrat smo gostili kar nekaj prostovoljcev iz različnih držav.