ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Mladinski hotel Velenje

Mladinski hotel Velenje leži 500 m od centra mesta Velenje in glavne avtobusne postaje. Nahaja se ob reki Paki nasproti Osnovne šole Livada. Objekt šteje 58 ležišč v  dvo do šest posteljnih sobah. Gostom so poleg osnovne storitve, ki zajema nočitev, prevleko za posteljnino, brisačo, omarico s ključkom, uporabo interneta in skupne kuhinje, na voljo tudi avtomati s toplimi in hladnimi napitki.

Skupinam ponujamo tudi ugoden najem seminarskih prostorov in predavalnic z vso pripadajočo tehniko. Po naročilu uredimo poleg zajtrkov tudi kosilo ali večerjo v bližnji restavraciji.

Del Mladinskega hotela Velenje je prilagojen tudi invalidom. Po vsem Mladinskem hotelu je mogoče uporabljati brezžični internet.

Rezervacije in povpraševanja pošljite na info.hotel@mc-velenje.si oziroma nas pokličite na 041/859-692. Sprejem je mogoč vsak dan do 20. ure po predhodnem dogovoru, saj obratuje recepcija "na klic".

Mladinski hotel Velenje je del mreže Hostelling International, ki je krovna organizacija in združuje preko 70 nacionalnih organizacij v katere so vključena mladinska prenočišča – hostli posameznih držav.

V letu 2017 smo pridobili v okviru organizacije Hostelling International certifikat kakovosti HI-Qualitiy light, ki standarde poslovanja nadgrajuje in zagotavlja nenehno napredovanje in izboljševanje v poslovanju in posledično prinaša večjo transparentnost ter bolj zadovoljnega gosta.

Z razširitvijo standardov delovanja na področju okolja in trajnosti smo junija 2022 pridobili okoljski in trajnostni certifikat Hostelling International Quality and Sustainability (HI – Q & S). Certifikat priznava tudi GSTC (Global Susatinable Tourism Council) in ZSST (Zelena shema slovenskega turizma). Z mednarodno veljavnim okoljskim certifikatom in podpisom Zelene zaveze slovenskega turizma, smo tako izpolnil pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Accomodation.

                    

    

  Avgusta 2022 smo v skladu z novo kategorizacijo obnovili tudi znak "Kolesarski hotel".

                                          

Sobe v hotelu

V Mladinskem hotelu Velenje so na voljo:

  • 3 X dvoposteljna soba s kopalnico (zakonska postelja 140 X 200 cm).
  • 8 X dvoposteljna soba (ločeni postelji, skupne sanitarije).
  • 2 X  triposteljna soba (pograd, enojna postelja, skupne sanitarije).
  • 5 X šestposteljna soba ( 3 X pograd, skupne sanitarije).