ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Prostovoljci blog

PO NAKUPIH IN NUJNIH OPRAVKIH ZA STAROSTNIKE TER GIBALNO OVIRANE!!!

POMEMBNO OBVESTILO! PO NAKUPIH IN NUJNIH OPRAVKIH ZA STAROSTNIKE TER GIBALNO OVIRANE!!! Zaradi trenutnih razmer in priporočenih omejitev gibanja, ki veljajo za starejše , bomo v tem obdobju na območju Mestne občine Velenje namesto STAROSTNIKOV TER GIBALNO OVIRANIH oseb po NUJNE stvari (za manjše zneske) v trgovino ali lekarno skočili kar mi ter jim jih seveda dostavili tudi na dom. VSE NAŠE "STORITVE" SO BREZPLAČNE ter se izvajajo za vse starostnike ter gibalno ovirane osebe, ki nimajo možnosti,da bi svojci ali znanci namesto njih opravili nakupe osnovnih stvari. Poskrbljeno imamo tudi za priporočene preventivne ukrepe pri naših stikih z uporabniki! ( uporaba zaščitnih sredstev,predaja denarja in računov pod vrati, nakup pustimo pred vrati-torej sodelujemo brez telesnih stikov...) Dosegljivi smo od ponedeljka do petka med 9.00 in 12.00 na tel.št. (03)898 19 22 in 030/719-864 Projekt izvajamo v sodelovanju z Mestno občino Velenje in službo Civilne zaščite. Če poznate starostnike ali gibalno ovirane osebe, ki bi našo pomoč potrebovali prosimo da podelite to informacijo-lahko tudi natisnete naš letak in ga nalepite na vidno mesto. HVALA!

Selitev starejšega invalidnega para 16.1.2019

Na nas se je obrnil starejši upokojen par, oba invalida z minimalnimi prihodki. Zaradi nesrečnih /težkih finančnih razmer sta morala zamenjati svoje domovanje, vendar sta ostala tudi brez pomoči pri selitvi. Seveda smo se odzvali in starejša zakonca preselili na njuno novo domovanje.

Brezplačni prevozi starejših ter gibalno oviranih in asistenca pri opravkih 2019

Solidarnostni projekt Mestne občine Velenje, v katerem naši prostovoljci vsak delovni dan ponujajo brezplačne prevoze ter asistenco pri opravkih starejšim in gibalno oviranim občanom in občankam Velenja.

Inštukcije otrokom iz socialno šibkejših družin 2019

Skozi vso leto v Središču mladih in otrok MC Velenje izvajamo brezplačne inštrukcije matematike, fizike, kemije in angleščine otrokom iz socialno ogroženih družin.