ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Dogodki

30. julij ob 16:00

Neki o glasbeni industriji na Letnem kinu: okrogla miza in DJ PM


Neki o glasbeni industriji na Letnem kinu: okrogla miza in DJ PM

eMCe plac, Mladinski center Velenje in Šaleški študentski klub vabimo na novo rundo projekta Neki kratkega ????NEKI O GLASBENI INDUSTRIJI NA LETNEM KINU
16.00 - 22.00Okrogla miza z gosti + DJ PM (rockin and rollin' with the times)
18.00Odpovedane koncertne turneje, zaprta glasbena prizorišča, okrnjena organizacija in izvedba prireditev, vse to je med in po epidemiji močno vplivalo na glasbeno industrijo in njene deležnike - glasbeniki, menedžerji, tonski tehniki, lučkarji, založniki, piarovci, roadiji in še kdo.
Kako so to doživljali naši gosti, vsi zelo vpeti v glasbeni svet, kako razumejo ukrepe, kako se spopadajo s krizo in ... kako naprej?Iz prve roke:
DAVID SLATINEK, GAŠPER JAZBEC, ČRT BIRSA IN MITJA GROMDavid Slatinek je priznani velenjski glasbenik.
Obiskoval je Akademijo za glasbo v Zagrebu - smer tolkala.
V preteklosti je sodeloval oziroma še sodeluje med drugim z
Big Band VOX, United Grooves, Katrinas, Mrigs&Ghet, Rok Golob, Maja Keuc, Robert Jukič, Jure Pukl, Nikola Matošić, Sanja Mlinar, Orkester slovenske vojske, Slovenska filharmonija, Simfonični orkester HRT (Hrvaška), Big band NOVA, Big band glasbene šole Velenje, 6 Pack Čukur, Ines Erbus.
Ima svojo šolo bobnarja. V času med in po koroni je večkrat opozarjal na posledice, ki so prizadele glasbenike in druge deležnike te industrije.Gašper Jazbec je pevec v izjemno priljubljenemu in medijsko prepoznavnemu narodnozabavnemu Ansamblu Stil, ki ga sestavljajo še Matic Golavšek, Denis Golavšek, Sandi Dobnik in Luka Ribič. Pod tem imenom delujejo že od konca leta 2009, njihove uspešnice pa dosegajo tudi preko 4.000.000 ogledov na Youtube kanalu. Med in po koroni so fantje ostali brez nastopov, saj so imeli rezervirane veselice, ki pa jih organizatorji ne smejo izvajati.Črt Birsa je eno najprepoznavnejših imen iz področja lučne tehnike pri nas. Aktiven je že več kot 15 let, sodeloval pa je z zvenečimi imeni slovenske in svetovne glasbene scene, med drugim z
2 Cellos, Tarja Turunen, Manu Chao, Dubioza Kolektiv, Luka Sulic,
Dino merlin, Severina, Vlado kreslin, Perpetuum jazzile, Modrijani
Tabu, Hamo & tribute to love in delal na večjih festivalih kot so Dimensions, Schengen fest in MetalDays. Tudi njemu se je v času korone občutno zmanjšal posel.Mitja Grom je kljub svoji mladosti tonski tehnik že 13 let. Delal je za velika tuja imena kot so Toni Cetinski, Eros Ramazzoti, Behemoth, na festivalih kot so Metal Camp, Metal Days, Schengen fest, Castle, že leta ozvočuje koncerte v Kino Šiška. Sodeluje z največjo produkcijsko hišo za festivale in turneje, Clair Global, ki ima pod svojim okriljem tudi AC / DC, U2, Madonno.
Dogovorjeno je imel turnejo z Brkovi, zaradi posledic korone pa je izgubil službo.Pogovor bo vodila Tina Felicijan iz Besedilnega ateljeja.Za glasbeno spremljavo bo poskrbel DJ PM - rockin and rollin' with the times;)***V četrtek se vrata Letnega kina odprejo ob 16.00.V skladu z ukrepi NIJZ je potrebno upoštevati naslednja navodila:* veš čas ohranjajte distanco (1, 5 m)* na dogodke pridite z masko* razkužujte roke* ne prestavljajte označenih sedišč* če je možno, plačujte pijačo s plačilnimi karticami* če ste bolni, ostanite doma* upoštevajte napotke organizatorjev, varnostne službe in natakarjev***PETEK, 31. 7.
Neki mešanega z Mešalnico 24
14.00 - 23.00DJ 2J
Wolke
Groove Bear
Blaazny
Mnogook
BetroxSOBOTA, 1. 8.
Neki smešnega na Letnem kinu
16.00 - 22.00Stand up večer
20.00Nastopajoči:Gašper Bergant
Dejan Ikovic - Bushi
Žan Papi Prikaži manj

 


Lokacija: Letni kino ob Škalskem jezeru
Varnost na dogodkih Mladinskega centra Velenje

Zaradi zagotavljanja varnosti vseh udeležencev veljajo na prireditvenih prostorih, kjer Mladinski center Velenje pripravlja program, veljajo  posebna pravila ter omejitve. Udeležence prosimo, da se jih držijo.

Na prireditvene prostore je zaradi varnosti obiskovalcev prepovedan vnos orožja, petard, ostrih predmetov, steklenic, pločevink, konzerv, plastenk, alkohola, nedovoljenih substanc in ostalih nevarnih predmetov.

Vsak obiskovalec se dogodkov udeležuje na lastno odgovornost. Poleg tega je vsak obiskovalec dolžan poskrbeti za svojo varnost ter za lastnino, ki jo prinese s sabo. Organizator ne odgovarja za kakršnokoli izgubo, krajo ali poškodovanje lastnine (vključno s parkiranimi avtomobili!). Organizator ne odgovarja za kršitve slovenske zakonodaje, tatvine, poškodbe ali nastalo škodo, povzročeno s strani tretje osebe.

Obiskovalec se zaveda vseh tveganj, povezanih s to prireditvijo, in se odpoveduje morebitnim zahtevkom do organizatorja (materialna škoda, telesne poškodbe ...).

Fotografije, avdio in video posnetki bodo javno objavljeni (tudi v promocijske namene festivala) brez avtorizacije in nadomestila.

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300