ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Dogodki

4. februar ob 16:00

KonS: Micro:bit - kreativne mreže


KonS: Micro:bit - kreativne mreže

Predstavitev delavnice: Micro:bit - kreativne mreže

Mentor:
BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica

Delavnica bo potekala med 16. in 19. uro v Kunigundi - regionalni multimedijski center (KRMC), trg Mladosti 7, stavba Gaudeamus
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na prijave@mc-velenje.si.
Delavnica je namenjena otrokom in mladim, ki so stari med 9 in 14 let.

Intermedijska delavnica bo omogočala sodelujočim podrobnejše razumevanje sodobne tehnologije ter njeno upravljanje oziroma manipulacijo, ki je danes preko hitrega razvoja računalnikov in pametnih telefonov postala dostopna vsem. Večina se nas ne zaveda potencialov tehnologij, ki nas obdajajo, te nam omogočajo, da se lahko v vsakem trenutku povežemo v mreže z drugimi podobnimi napravami, ki beležijo vrednosti in podatke iz naše neposredne ali oddaljene okolice.

Namen delavnice je, ob kreativnem ustvarjanju vzbuditi zanimanje za nove tehnologije pri vseh generacijah, njihovo spoznavanje nam omogoča, da se bolje zavedamo tako pozitivnih kot tudi negativnih učinkov, ki jih neizmerni razvoj tehnologij in njihova vse večja dostopnost povzroča. Hkrati pa nudi vpogled v nove vzorce kreativnega razumevanja, ustvarjanja in manipuliranja z orodji, ne glede za kaj so ta orodja namenjena ali izdelana. Nauči nas tudi, da je potrebno tehnologijo, če želimo biti kreativni tudi upravljati in nadzorovati in se ne le odzivati ali nemo opazovati.

Projekt bo potekal v obliki delavnice, ki bo obsegala uvodni del, s spoznavanjem mikrokontrolerja, ter predstavitev računalniških in mobilnih aplikacij za programiranje in komuniciranje z mikrokontrolerjem. Kreativni del delavnice bo temeljil na konkretni uporabi naprav, ki bodo preko programske aplikacije oziroma vmesnika, omogočale realno časovno odzivnost s svetlobo in zvoki, ki jih bodo izdelali sodelujoči. Tak način spoznavanja tehnologije skozi kreativni proces omogoča med drugim tudi pomembnost sodelovanja, izmenjava znanj, medgeneracijsko razumevanje in demistificiranje zapletenih tehnoloških izrazov in orodij, ter na prijazen in enostaven način odpira pogovor ter približuje odmaknjene skupnosti k spoznavanju sodobnih tehnologij.

Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS, predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo.

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

Partnerji: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Cona zavod, @ LJUDMILA, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici, Mc Velenje


Lokacija: KRMC
Varnost na dogodkih Mladinskega centra Velenje

Zaradi zagotavljanja varnosti vseh udeležencev veljajo na prireditvenih prostorih, kjer Mladinski center Velenje pripravlja program, veljajo  posebna pravila ter omejitve. Udeležence prosimo, da se jih držijo.

Na prireditvene prostore je zaradi varnosti obiskovalcev prepovedan vnos orožja, petard, ostrih predmetov, steklenic, pločevink, konzerv, plastenk, alkohola, nedovoljenih substanc in ostalih nevarnih predmetov.

Vsak obiskovalec se dogodkov udeležuje na lastno odgovornost. Poleg tega je vsak obiskovalec dolžan poskrbeti za svojo varnost ter za lastnino, ki jo prinese s sabo. Organizator ne odgovarja za kakršnokoli izgubo, krajo ali poškodovanje lastnine (vključno s parkiranimi avtomobili!). Organizator ne odgovarja za kršitve slovenske zakonodaje, tatvine, poškodbe ali nastalo škodo, povzročeno s strani tretje osebe.

Obiskovalec se zaveda vseh tveganj, povezanih s to prireditvijo, in se odpoveduje morebitnim zahtevkom do organizatorja (materialna škoda, telesne poškodbe ...).

Fotografije, avdio in video posnetki bodo javno objavljeni (tudi v promocijske namene festivala) brez avtorizacije in nadomestila.

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300