ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Dogodki

11. maj ob 21:00

Sound Arson 9.3: ŠKM Banda, BodySaysNo, The Shizs, Kočan&Jančič


Sound Arson 9.3: ŠKM Banda, BodySaysNo, The Shizs, Kočan&Jančič

ŠKM BANDA

Po dobrih petnajstih letih delovanja, štirih odličnih studijskih ploščah in fluidnem gnetenju svoje edinstvene glasbene realnosti, imenovane post-jazz, se prekmurski čarodeji vračajo s svežo stvaritvijo. Če so prejšnji album Panontikon zaznamovale etnografsko obarvane zvočne krajine, se kvartet na peti plošči ponovno obrača k bolj surovemu, tršemu zvočnemu miljeju, značilnemu za njihovo zgodnejše ustvarjalno obdobje. Osrednja vloga v kompleksnih kompozicijah pripada kitarama, medtem ko čvrsta, a prožna ritem sekcija zven četverca povezuje v kontemplativno, s tiho melanholijo podčrtano celoto. Z “nouvim sadom”, posnetim v živo v Ljubljani ter Gornji Radgoni, ŠKM banda preko značilnega prepleta žanrov izraža široko paleto razpoloženj in vtisov, ki se gibljejo od tihih romantičnih vzdihljajev do frenetičnega šumenja in ekstatičnega besa - kot tisti nemiren sen, ki vas še dolgo po sunkovitem bujenju zaključne skladbe “bejli”, ne izpusti iz primeža.

FB: https://www.facebook.com/%C5%A0KM-banda-104210656981/
BC: https://skmbanda.bandcamp.com/


BODY SAYS NO

Skupina Body Says No nastane leta 2016 v Ljubljani v postavi Enej Mavsar (vokal, kitara), Blaž Kocina (bobni) in Jošt Drašler (bas). V začetku leta 2018 začnejo s studijskim delom in odigrajo svoj prvi koncert v Trstu. Jeseni 2018 se jim pridruži še Martin Ukmar na kitari in klaviaturah.
Body Says No so spomladi 2018 posneli prvi EP z naslovom 3 songs s pomočjo Robija Bulešiča v kočevskem studiu BearTracks. Celotna izdaja je na voljo v digitalni obliki na platformi Bandcamp. Za uvodno skladbo Hatch pa predstavljajo svoj prvi videospot, ki ga je posnel Matej Čebulec.
Body Says No izvaja avtorsko glasbo s teksti v angleščini, ki jo napajajo podtalni žanri rock glasbe (noise rock, post-punk, americana, stoner rock...). Člani bendov delujejo, ali pa so delovali, v zasedbah Karmakoma, Low peak Charlie, Tovariš Strmoglavljen, Zmajev rep, Akami, Suzi Soprano, MeduzaleM, theLIFT...

FB: https://www.facebook.com/BodySaysNo/
BC: https://bodysaysno.bandcamp.com/releases

KOČAN & JANČIČ

Kristina Kočan – poezija, glas, elektronika, kalimba
Denis Jančič – bobni

V pesniško glasbenem projektu pesnice Kristine Kočan in bobnarja Denisa Jančiča gre za sintezo poezije in glasbe na bobnih, pri čemer Kristina Kočan za koncertno predstavitev poezije uporablja glas kot tudi elektroniko. Bobni služijo kot kontrapunkt občasno nadvse liričnemu izrazu Kristine Kočan. Gre za sodoben in inovativen način prepletanja poezije in glasbe, kar pričara dogodek širše estetske vrednosti skozi paradigmo sinteze improvizacije, tako poezije kot glasbe, improvizacije, ki je že tako vidna v poeziji Kristine Kočan kot tudi glasbi Denisa Jančiča.V njunem projektu nista glasba in poezija nikoli izolirani entiteti, temveč ostajata v nenehni interakciji, dialogu, mestoma celo soodvisnosti. Letos je izšel album, na katerem poleg Kočanove in Jančiča sodelujeta še Samo Šalamon na basu in moogu ter Vasko Atanasovski na saksofonu in flavti. im|pro s|prehod, by Kristina Kočan

BC: https://kristinakocan.bandcamp.com/releasesTHE SHIZS

The Shizs ustvarjajo avtorsko glasbo, katera žanrsko plava v vodah punka, grunga in alternative. Začutiti je tudi južnajške ritme in melodije.

FB: https://www.facebook.com/BandTheShizs/


Varnost na dogodkih Mladinskega centra Velenje

Zaradi zagotavljanja varnosti vseh udeležencev veljajo na prireditvenih prostorih, kjer Mladinski center Velenje pripravlja program, veljajo  posebna pravila ter omejitve. Udeležence prosimo, da se jih držijo.

Na prireditvene prostore je zaradi varnosti obiskovalcev prepovedan vnos orožja, petard, ostrih predmetov, steklenic, pločevink, konzerv, plastenk, alkohola, nedovoljenih substanc in ostalih nevarnih predmetov.

Vsak obiskovalec se dogodkov udeležuje na lastno odgovornost. Poleg tega je vsak obiskovalec dolžan poskrbeti za svojo varnost ter za lastnino, ki jo prinese s sabo. Organizator ne odgovarja za kakršnokoli izgubo, krajo ali poškodovanje lastnine (vključno s parkiranimi avtomobili!). Organizator ne odgovarja za kršitve slovenske zakonodaje, tatvine, poškodbe ali nastalo škodo, povzročeno s strani tretje osebe.

Obiskovalec se zaveda vseh tveganj, povezanih s to prireditvijo, in se odpoveduje morebitnim zahtevkom do organizatorja (materialna škoda, telesne poškodbe ...).

Fotografije, avdio in video posnetki bodo javno objavljeni (tudi v promocijske namene festivala) brez avtorizacije in nadomestila.

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300