ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Dogodki

Dobršen delež likovnih del obsega ilustracija, ki včasih bazira na literarnih, včasih na glasbenih delih, vedno pa evocira spomin, kot čut in čud ‘deja vuja’, ki prežame gledalca. Beseda ima pomen, govor ima ritem, posledično se veže na glasbo in ples, ki prav tako nosita pomen. Slika je relativno instantna, vse ostalo rabi dlje časa, da nas doseže, vendar pa s tem zahteva tudi večjo pozornost in ima tako večji učinek. Besedila poetičnih zgodb nas tako preko glasbe, ritma in pripovedništva pripeljeta na naslednji prevladujoč element, ki se veže na naravnega človeka, vse plemensko, šamansko, etno, slovansko, tribal, pogansko in sega v sfere psihonavtike in psihedelike.
V vsakem elementu, ki sestavlja nakit, kostum ali instalacijo počiva zgodba. En del zgodbe mi je kot avtorici poznan, ostalo pa kamen, kost ali les pogosto obdrži zase. Od tu nas moj interes in atrakcija do naravnih zanimivosti in čudes pripelje do tretjega pomembnega elementa, do steampunka, ki se vidi v uporabi urnih kolesc in mehanizmov in samem nabiralniškem (scavenging) sistemu nabiranja materiala. Steampunk, kot podoba alternativne realnosti, kjer je vsa tehnologija vezana na paro, elektriko in pogosto magične ali šamanske energije, nekako izvira tudi v viktorijanski radovednosti nad vsem naravnim in eksotičnim, kakor določene avtorske instalacije tudi asociirajo na kabinete čudes.

Varnost na dogodkih Mladinskega centra Velenje

Zaradi zagotavljanja varnosti vseh udeležencev veljajo na prireditvenih prostorih, kjer Mladinski center Velenje pripravlja program, veljajo  posebna pravila ter omejitve. Udeležence prosimo, da se jih držijo.

Na prireditvene prostore je zaradi varnosti obiskovalcev prepovedan vnos orožja, petard, ostrih predmetov, steklenic, pločevink, konzerv, plastenk, alkohola, nedovoljenih substanc in ostalih nevarnih predmetov.

Vsak obiskovalec se dogodkov udeležuje na lastno odgovornost. Poleg tega je vsak obiskovalec dolžan poskrbeti za svojo varnost ter za lastnino, ki jo prinese s sabo. Organizator ne odgovarja za kakršnokoli izgubo, krajo ali poškodovanje lastnine (vključno s parkiranimi avtomobili!). Organizator ne odgovarja za kršitve slovenske zakonodaje, tatvine, poškodbe ali nastalo škodo, povzročeno s strani tretje osebe.

Obiskovalec se zaveda vseh tveganj, povezanih s to prireditvijo, in se odpoveduje morebitnim zahtevkom do organizatorja (materialna škoda, telesne poškodbe ...).

Fotografije, avdio in video posnetki bodo javno objavljeni (tudi v promocijske namene festivala) brez avtorizacije in nadomestila.

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300