ŠALEŠKA CESTA 3
PP 191 - 3320 VELENJE
info@mc-velenje.si
03 8981-922

Mladinski center Velenje

Blogi

ESC BLOG: EMRE EDEBALI

ESC BLOG: EMRE EDEBALI
V MC Velenje deluje tudi Emre, ESE prostovoljec iz Turčije. Si želite slišati kako se ima pri nas? Spremljajte njegov blog.


Preberi več

konS modul ≡ Sodobna raziskovalna umetnost: Maja Smrekar

 konS modul ≡ Sodobna raziskovalna umetnost: Maja Smrekar
23.2 ob 17.00 Vila Bianca Na predavanju se bomo sprehodili čez širšo predstavitev umetniške prakse, večkrat nagrajene in mednarodno uveljavljene umetnice Maje Smrekar.


Preberi več

konS modul ≡ Zvočna prepletanja V5.6

konS modul ≡ Zvočna prepletanja V5.6
22.2. ob 20:22 Mala dvorana Kulturnega doma Koncert projekta Zvočna prepletanja v verziji 5.6 predstavlja nadgradnjo zvočno kompozicijskega organizma, ujetega na dan 6. december 2021, ki se mu pridružuje svetloba v izvedbi kolektiva OM produkcija. Zvočni umetnik Boštjan Perovšek raznovrstne neobdelane zvoke pajkov in žuželk, ki tvorijo tudi osnovo dela Zvočna prepletanja, v živo modulira ter tako poslušalcem ponuja bolj neposreden vpogled v svoje doživljanje zvokov teh živih bitij.


Preberi več

Biotehnologija, senzorika, obnovljivi viri energije, programiranje, robotika, procesiranje zvoka, arduino, DIY, vezja, topografija, mikrokontolerji. Zveni domače?

Biotehnologija, senzorika, obnovljivi viri energije, programiranje, robotika, procesiranje zvoka, arduino, DIY, vezja, topografija, mikrokontolerji. Zveni domače?
Tudi letos bomo v naših organizacijah izvedli usposabljanja za mentorje delavnic, s katerimi že nekaj časa mešamo štrene v polju interaktivnega ustvarjanja in kreativnega učenja. Kdaj in kje? V Velenju, v ponedeljek, 14. februar: Zvočni[K]rožnik / MMC Kunigunda Delavnica je namenjena dijakom, študentom in starejšim ter je brezplačna. Za udeležbo ni potrebnega predznanja in dodatnega orodja. Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava na: prijave@mc-velenje.si Za obisk delavnice je potrebno izpolnjevati pogoj PCT, za vse osebe od 15. leta dalje. Delavnica bo izvedena v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ. Projekt #konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji: @Kersnikova, @Projekt Atol, Aksioma, Ljudmila, Cona Zavod, osmo/za, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici, Mladinski center Velenje, LokalPatriot, MKC Maribor https://kons-platforma.org/usposabljanja-za-bodoce-mentorje/?fbclid=IwAR1BNOfGslenA3LcHQ2Ted5ZGOgUDEBe60g7-9n_uQyMZtByVi2rB5s9zqw


Preberi več

POPRI – nacionalno tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi

POPRI – nacionalno tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi
POPRI tekmovanje že več kot 10 let organizira Primorski tehnološki park, SAŠA inkubator pa aktivno sodeluje kot regionalni partner za SV Slovenijo. Od leta 2020 ima nacionalno potrditev, saj so kot soorganizatorji pristopili Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javna agencija SPIRIT in Slovenski podjetniški sklad. Tekmovanje spodbuja mlade k inovativnemu razmišljanju, ustvarjalnosti in podjetnosti. Kdo lahko sodeluje? - Osnovnošolci zadnje triade (7., 8. in 9. razred) - Dijaki - Študenti in mladi do 29 let, ki za poslovno idejo še nimajo odprtega podjetja Prijavijo se lahko posamezniki ali ekipe do največ 5 članov, ki svojo poslovno idejo opišejo in oddajo kot poslovni model na spletni strani https://popri.si/ in ga oddajo do 14.februarja 2022. Zakaj sodelovati: - Najboljše ekipe prejmejo točke za ZOISOVO štipendijo - Izkušnje javnega nastopanja in medijske pozornosti - Razvoj kreativnosti, samoiniciativnosti in odgovornosti - Stik z uspešnimi gospodarstveniki (komisija, mentorji) - Finančne nagrade (nagradni sklad 30.000 eur) - Povezovanje s podobno mislečimi sovrstniki Imaš podjetniško idejo, ki potrebuje le še ščepec popra? V SAŠA inkubatorju smo vam z veseljem pripravljeni priskočiti na pomoč pri prijavi in oddaji poslovnega modela, pred regijskimi predizbori pa bomo organizirali tudi dogodek, na katerem bomo izpilili pitchanje in podrobnosti. Verjamemo, da je veliko idej, ki čakajo na uresničitev in da finančna nagrada ni edini motivator. Na poti do zmage je največji zaklad – znanje!


Preberi več

konS ≡ Odprtje razstave dr. Julie Schneider in Lene Kadriye Ziyal - Moramo se pogovoriti

 konS ≡ Odprtje razstave dr. Julie Schneider in Lene Kadriye Ziyal - Moramo se pogovoriti
29.11. ob 18.00 otvoritev razstave Julie Schneider in Lene Kadriye Ziyal - Moramo se pogovoriti v Knjižnici Velenje. Bodo čez trideset let vse neprijetno delo za nas opravili roboti? Ali pa nas bodo pokorili, da bomo postali podredljivi sužnji? Pionirski stripovski esej o UI vas vabi na ilustrirano potovanje skozi razsežnosti in implikacije inovativne tehnologije. Razstava bo na ogled do 20. 12. 2021 O projektu konS konS ≡ Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je odprta in razvijajoča se struktura, ki si prizadeva vzpostaviti povezave med skupnostmi, institucijami znanja, raziskovalnimi središči in gospodarstvom na sistemski ravni, pri čemer so vse strani zainteresirane za soustvarjanje trajnostne, varnejše in bolj etične prihodnosti v dinamičnem, nenehno spreminjajočem se svetu. Projekt #kons - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Partnerji: Kersnikova, Aksioma, Projekt Atol, Cona Zavod, Ljudmila, MKC Maribor, LokalPatriot, Akademija umetnosti Univerza v Novi Gorici, Mladinski center Velenje www.kons-platforma.org Odprtje bo izvedeno v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ.


Preberi več

konS ≡ delavnica Ko žužki oživijo

konS ≡ delavnica Ko žužki oživijo
Vaše otroke vabim, da se nam v torek 30. 11. 2021, ob 17. uri, pridružijo na delavnici Narisani žužki oživijo. Dobimo se v našem vozlišču, v Regionalnem multimedijskem centru Kunigunda, Trg mladosti 7. Kljub zaostrenim razmeram se trudimo nadaljevati z našim programom, zato bomo seveda poskrbeli za vse varnostne ukrepe in priporočila pri izvedbi delavnice. Si se kdaj spraševal kako bi nekaj narisanega na listu lahko oživelo? Si vedel, da lahko s posebnim črnilom narišeš žuželko, potem pa se z majhno pomočjo elektrike začne premikati? Če te zanima kako, se nam pridruži na delavnici “Narisani žužki oživijo”, ki bo potekala 30. novembra od 17. do 19. ure v Regionalnem multimedijskem centru Kunigunda. S seboj ne potrebuješ ničesar, le idejo kakšen želiš, da tvoj žužek izgleda. Delavnica je primerna za otroke med 9. in 15. letom in je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava na prijave@mc-velenje.si Delavnica bo izvedena v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ (PCT nad 12 let, maske, razkuževanje, ohranjanje razdalje).


Preberi več

konS ≡ Jaka Berger: Ustvarjanje glasbe z zvoki okolja I delavnica

konS ≡ Jaka Berger: Ustvarjanje glasbe z zvoki okolja I delavnica
7. 12. 2021 ob 16.00 Regionalni multimedijski center Kunigunda, Trg mladosti 7 Mlade in odrasle, od štirinajstega leta starosti dalje, vabimo, da se nam pridružijo na premierni izvedbi delavnice z naslovom Ustvarjanje glasbe z zvoki okolja v izvedbi glasbenika in vsestranskega umetnika Jake Bergerja, ki bo v ponedeljek, 7. decembra 2021 med 16. in 19. uro v Regionalnem multimedijskem centru Kunigunda (Trg mladosti 7, Velenje). Pri ustvarjanju glasbe prevladuje prepričanje, da je zanj potrebne veliko tehnične opreme in sredstev, kar pa ne drži nujno - glasbo lahko ustvarjamo tudi na druge zelo kreativne načine. Z razširjeno uporabo pametnih telefonov so se uporabniki hitro naučili izražanja skozi fotografijo, na podoben način pa je dandanes možno tudi ustvarjanje glasbe. Cilj delavnice je mladim prikazati kako z minimalnimi sredstvi in vsem dostopno tehnologijo ustvariti lastno (pop) skladbo, obenem pa bomo med mladimi poskusili spodbuditi ustvarjanje ter inovativnost na sebi lastni način, brez ogromnih količin denarja za tehnično opremo, studie in ostale konvencionalne elemente glasbene industrije. Najprej bomo izmenjali mnenja o tem kaj je glasba, kaj ni glasba, kakšne načine ustvarjanja glasbe poznamo, in podobno. Nato se bomo odpravili na teren, kjer bomo poiskali in posneli zvoke iz katerih bomo na koncu delavnice, ob vrnitvi v »studio«, ustvarili in posneli vsak svojo skladbo. Hkrati bomo preko pogovora o glasbi raziskovali čustva in emocije, s katerimi se soočajo mladi, ter jih naučili izražanja le teh skozi zvok. Poleg omenjenih dejavnosti bo na delavnici ključnega pomena sproščen pristop do ustvarjanja ter improviziranje, ki v posamezniku v marsikaterem pogledu odpira novo samozavest ter izraz. Udeleženci ne potrebujejo predznanja in poznavanja glasbe. Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na prijave@mc-velenje.si. Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ (PCT, maske, razdalja). Jaka Berger Jaka Berger je eden najdejavnejših, najbolj ustvarjalnih in raznolikih bobnarjev, tolkalcev, skladateljev in improvizatorjev slovenske glasbene krajine v zadnjih petnajstih letih. Leta 2006 je posnel prvenec za italijansko založbo Splasch Records. Od leta 2014 do danes pripravlja glasbo za prepariran komplet bobnov, s katerim redno izdaja solistična dela, ki so redno objavljana v mednarodnih publikacijah za improvizirano glasbo. V letu 2013 je bil performer gledališke uspešnice Gremo Vsi! v režiji Mareta Bulca. Redno razvija eksperimentalni projekt Partija z vizualnim umetnikom Matejem Stupico ter koncertira s skupino Darla Smoking. V letu 2015 je izdal ploščo kompozicije Treatise skladatelja Corneliusa Cardewa. V letu 2016 je izvedel svoje najzahtevnejše avtorsko delo, kompozicijo za desetčlanski orkester Tentet slišnega življenjskega toka. Leta 2019 je izdal ploščo posvečeno skladatelju Mortonu Feldmanu v sodelovanju s pianistom Dejanom Berdenom ter izdal plošči z zasedbama Bootleg Unit trio in Fresh Dust trio za britansko založbo FMR Records. Plošča Fresh Dust trio s pianistko Marino Džukljev in kitaristom Samom Šalamonom je bila označena kot plošča leta 2019 po mnenju portala za improvizirano glasbo Centralala. V zadnjih letih izvaja tolkalske in glasbeno improvizacijske delavnice ter redno inštruira tolkala. Svoje znanje in izkušnje redno dopolnjuje z različnimi glasbeniki in improvizatorji s celega sveta ter razširja koncept delavnic v široko kolektivno ustvarjanje na podlagi improvizacije in komunikacije. S tem glasbo umešča v naš vsakdan in preko nje uči in spodbuja odnose, ki temeljijo na poslušanju, odzivanju, sobivanju ter sodelovanju. Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org. Projekt konS -- Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Preberi več

14. 10. 2021 ob 16. uri konS ≡ parkŽur I delavnica Zbirno mesto: Vila Rožle v Sončnem parku (Aškerčeva cesta 21)

14. 10. 2021 ob 16. uri konS ≡ parkŽur I delavnica Zbirno mesto: Vila Rožle v Sončnem parku (Aškerčeva cesta 21)
izkustveno popotovanje / delavnica na prostem (8 let +) mentorici: Tadeja Pungerčar, Barbara Kapelj Delavnica bo potekala zunaj, zato je priporočljiva vremenu primerna obleka in obutev. Se želite zaplesti med korenine dreves? Jim prisluhniti? Aktivno opazovati in raziskovati naravno okolico na zabaven način? Delavnica parkŽur vas bo na ozaveščen način vodila v raziskovanje in spoznavanje okolice. Podali se bomo na pot vzpostavljanja tihe skupnosti, senzibilizacije za prostor in drug drugega. Narava in človek sta že od nekdaj neločljivo povezana. Naravno okolje je že v preteklosti v številnih raziskovalcih in umetnikih budilo željo po raziskovanju, občudovanju in lepoti. veliko umetnikov še danes največ navdiha najde prav v naravi; skozi mnogotera izrazna sredstva ga nato prevedejo v umetniški jezik. Predvsem intermedijski umetniki nemalokrat uporabljajo tudi sodobno tehnologijo. Udeleženci bodo spoznali svet sodobnih umetnikov in metodo umetniške raziskave. Preko poslušanja in opazovanja okolja po katerem hodijo vodeno, bodo odkrivali kako se umetniki senzibilizirajo za dojemanje narave in okolja. Delavnica ali voden zvočni sprehod poteka z uporabo sistema silent disco. Prek prenosnega oddajnika, ki ga nosi mentor v torbi, se zvočna vsebina predvaja udeleženkam_cem. Mentor, ki ima tudi mikrofon za neposredno komunikacijo z udeleženci, lahko posnetek ter s tem izvajanje po potrebi ustavlja in skupaj z otroki izvaja predvidene naloge. Delavnico pospremi izobraževalni labbook. Cilj delavnice je preko spoznavanja umetniške razikave in koščkov izbranih zvočnih umetnin na aktiven, zabaven in ozaveščen način raziskovati in spoznavati okolico. Vzpostavljati skupnosti, se senzibilizirati za prostor in drug drugega. Delavnica je brezplačna. Zaradi omejenega števila mest je obvezna predhodna prijava na: prijave@mc-velenje.si Za obisk delavnice je potrebno izpolnjevati pogoj PCT, za vse osebe od 15. leta dalje. Delavnica bo izvedena v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ.


Preberi več

Znani so Naj prostovoljci Mestne občine Velenje za leto 2020

Znani so Naj prostovoljci Mestne občine Velenje za leto 2020
V četrtek, 23. 8. 2021, smo v Vili Bianci razglasili naj prostovoljca in naj prostovoljno organizacijo leta 2020 v Mestni občini Velenje. Goste je uvodoma nagovoril častni pokrovitelj dogodka župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Razglasili smo naj prostovoljca v kategoriji do 30 let, nad 30 let in naj prostovoljsko organizacijo. Prostovoljce vsako leto izbere komisija, ki oceni vse vloge prispele na javni natečaj. V kategoriji do 30 let je prispela ena vloga in za naj prostovoljko je bila razglašena Klara Jan, ki jo je predlagalo Društvo Revivas Škale. Klara Jan je s prostovoljstvom začela leta 2002, ko se je priključila tabornikom čete Divji volk Škale, rodu Jezerskega zmaja in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Škale, kjer je aktivno sodelovala na vseh dogodkih in tekmovanjih. V društvu REVIVAS Škale, kjer je tudi članica upravnega odbora društva, je zadolžena za vodenje projektov in drugih aktivnosti, sodeluje pri številnih projektih in aktivnostih. V kategoriji nad 30 let, je komisija izbirala med 6 kandidati: Bojanom Čampa (predlagatelja Zdenka Berložnik in Stanko Tajnšek), Janezom Hrovatom (predlagatelj Društvo upokojencev Šalek), Francem Simončičem (predlagatelj Svet mestne četrti Velenje Levi breg – vzhod), Jožetom Grazerjem (predlagatelj Društvo brigadirjev Velenje), Eriko Berlak (predlagatelj Šaleški koronarni klub) in Zdenko Uršnik (predlagatelj Univerza za III. življenjsko obdobje Velenje). Komisija je za naj prostovoljko v kategoriji nad 30 let razglasila Zdenko Uršnik. Zdenka Uršnik je predsednica Univerze za tretje življenjsko obdobje Velenju od leta 2018. Kot članica več krožkov je aktivna pri organizaciji, pripravah in izvedbah razstav, dogodkov in prireditev. S svojo delavno vnemo daje motivacijo tako mentorjem kot študentom in jih vedno znova navdihuje, da skupaj dosegajo nove cilje. S tem ostaja Univerza prepoznavna, rastoča organizacija, ki skrbi za aktivno vključenost starejših v lokalno okolje. Sodeluje pa tudi pri številnih drugih aktivnostih. V letu 2020 je opravila 1.980 ur prostovoljnega dela. Za naj prostovoljsko organizacijo je komisija izbirala med 3 prijavami, in sicer Društvom upokojencev Paka pri Velenju (predlagatelj Alojz Harnik), Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje (predlagateljica Marija Skrt, upravni odbor UNI3) in Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje (predlagatelj v imenu aktiva ravnateljev mag. Aleksander Vališer, ravnatelj CVIU Velenje). Naj prostovoljna organizacija je postala Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje. Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje (MZPM Velenje) je prostovoljska organizacija, ki združuje 14 društev prijateljev mladine, ki delujejo v dobro otrok, mladostnikov in družin. MZPM Velenje je nevladna, nepolitična, samostojna, humanitarna in nepridobitna zveza društev, ki deluje v javno dobro. Združuje društva iz Mestne občine Velenje ter občin Šoštanj in Šmartno ob Paki. V letu 2020 je MZPM Velenje izvedla 27 programov in projektov, v katerih so sodelovali prostovoljci in prostovoljke. Izvedli so številne projekte na področju humanitarne pomoči otrokom in družinam: nudili so varstvo otrok na domu v času prvega vala epidemije in pomoč pri učenju. Pripravili so prehrambene pakete, ki so jih skupaj razdelili več kot 300. Sprejeli, pripravili in delili so otroška oblačila in obutev ter drugo opremo za otroke, jeseni in pozimi, v času zaprtja trgovin z oblačili pa so to dejavnost še okrepili. Zbirali in delili so nakupljene in podarjene računalnike – od 1. 4. do 31. 12. so otrokom razdelili 149 namiznih računalnikov, tablic in dodatne računalniške opreme in s tem otrokom omogočili šolanje na daljavo. Poleg tega so pripravili in razdelili šolske potrebščine med 77 otrok. S tem so pomagali 49 družinam. Pripravili so novoletna darila za otroke iz socialno šibkih družin in bogato obdarili 144 otrok in mladostnikov, od dojenčkov do študentov. MZPM Velenje in prostovoljci so v letu 2020 izvedli 1.500 ur prostovoljnega dela. Natečaj za naj prostovoljca že od leta 2011 skupaj pripravljamo Mestna občina Velenje, Mladinski svet Velenje in Mladinski center Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje.


Preberi več

Udarnik MC Velenje prejel priznanje župana

Udarnik MC Velenje prejel priznanje župana
Ob prazniku Mestne občine Velenje so na osrednji slovesnosti podelili najvišja občinska priznanja. Naša prostovoljska skupina Udarnik MC Velenje je prejela priznanje župana Mestne občine Velenje za prostovoljno in požrtvovalno delo v času zdravstvene epidemije. V času epidemije in omejitev gibanja so prostovoljci izvajali več akcij pod skupnim sloganom "Naše ulice so prazne, naša srca ne!". Na domove so dostavljali brezplačne tople obroke, za starostnike in gibalno ovirane, ki niso imeli možnosti, da bi jim pomagali svojci ali znanci, odpravili v trgovino in lekarno, s pogovori po brezplačnem družabniškem telefonu "Kr povej" so krajšali čas ljudem, ki so se zaradi karantene počutili osamljene, izvedli več animacijskih programov, pomagali Karitas Slovenije pri razdeljevanju humanitarnih paketov na sedežu Karitas Velenje ter razvozili humanitarne pakete Karitas in Društva upokojencev Velenje na domove starejših. Od leta 2018 tudi opravljajo prevoze s Kameratom - gre za brezplačne prevoze za starejše in gibalno ovirane občanke in občane.


Preberi več

Dobrodošli spet v Središče mladih in otrok

Dobrodošli spet v Središče mladih in otrok
Z novim šolskim letom svoja vrata odpira tudi Središče mladih in otrok. Vabljeni vsak dan, od ponedeljka do četrtka, med 13.00 in 20.00.


Preberi več

SREDIŠČE MLADIH IN OTROK Z NOVO PODOBO

SREDIŠČE MLADIH IN OTROK Z NOVO PODOBO
Z novimi poslikavami smo v naše Središče mladih in otrok želeli vnesti nežno svetlobo, večerne barve in odpreti stene, ki sicer ne dobijo direktne dnevne svetlobe. Avtorica Dona Pratneker je po Velenju poiskala znamenitosti in priljubljene lokacije mladih, tudi pumptrack in Šaleški grad in jih dodala v krajino, ki jo z detajli zaznamujejo urbani prizori otroštva med bloki, na igriščih in parkih.


Preberi več

Obisk ministrice za pravosodje - delo v splošno korist

Obisk ministrice za pravosodje - delo v splošno korist
Danes nas je obiskala mag. Lilijana Kozlovič, ministrica za pravosodje. Mladinski center Velenje je namreč izvajalska organizacija, ki v sodelovanju z Ministrstvom za pravosodje, Upravo za probacijo ter Probacijsko enoto Celje opravlja izvrševanje dela v splošno korist*. Osebe, ki so opravljale splošno koristna dela smo vključili v več aktivnosti, med drugim v projekt Kamerat, pripravo in izvedbo Festivala mladih kultur Kunigunda, pomagale so pri postavitvi prireditvenega prostora na lokaciji Mladinskega kulturnega kluba eMCe plac in Drsališča Velenje, urejale so zunanjo okolico in notranje prostore Mladinskega centra Velenje ter Mladinskega hotela. Od leta 2018 smo tako sodelovali z več kot 20 osebami, ki so skupaj opravile preko 2.300 ur splošno koristnega dela.


Preberi več

PODALJŠAN javni natečaj NAJ PROSTOVOLJEC MOV

PODALJŠAN javni natečaj NAJ PROSTOVOLJEC MOV
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Petra Dermola objavljajo javni natečaj, preko katerega bodo na podlagi prijav izbrani prostovoljke, prostovoljci in naj prostovoljna organizacija leta 2020 v Mestni občini Velenje. Prijavljene prostovoljke in prostovoljci se bodo potegovali za naziv v dveh starostnih kategorijah, in sicer DO 30 let ter NAD 30 let. Kot starostna meja bo upoštevana starost, dopolnjena v letu 2020. Javni natečaj je razpisan tudi za naziv naj prostovoljne organizacije v letu 2020 v Mestni občini Velenje.


Preberi več

USPOSABLJANJE ZA BODOČE MENTORJE

USPOSABLJANJE ZA BODOČE MENTORJE
Široko polje interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse, ponovno vabi k usposabljanju raziskovalke/ce, ustvarjalke/ce za bodoče mentorice/je. Sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo ter ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti – prav to priložnost ti ponujamo v Kunigunda - Regionalni multimedijski center (Trg mladosti 7), kjer se lahko vključiš v različne dejavnosti, ki hekajo napredne tehnologije. Poslanstvo sodelovanja vidimo v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je naše poslanstvo spodbujanje javne razprave in seznanitev družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.


Preberi več

Virtualno družinsko pustno rajanje - pust, pust, krivih ust!

Virtualno družinsko pustno rajanje - pust, pust, krivih ust!
V spletnih druženjih smo zdaj že pravi mojstri, v nošenju mask smo pa sploh neprekosljivi! Letos bomo za pusta združili oboje – v pustnem rajanju se bomo združevali preko spleta, seveda kostumirani in čisto drugačni! Odpadejo vsi izgovori glede slabega vremena, vaša preobleka pa je lahko v domačem okolju še toliko bolj izvirna, velika, barvita!


Preberi več

12.1.2021 opriramo Mladinski hotel za podjetja in športne klube

12.1.2021 opriramo Mladinski hotel za podjetja in športne klube
Od jutri, 12.1.2021 dalje je naš hostel ponovno odprt za podjetja in športne klube. Osebni oz. privat najem pa do nadaljnega ŠE NI mogoč. Kapacitete so nekoliko manjše kot običajno zaradi omogočanja pravilne distance za uporabnike. V skupnih prostorih je maska obvezna! Hvala za razumevanje.


Preberi več

Zmagovalci eMCe izziva

Zmagovalci eMCe izziva
Drugi eMCe izziv v hribih se je končal, ostaja le še zadnje dejanje – razglasitev zmagovalcev in zmagovalk! Izzvali smo vas v dveh kategorijah: – največ vzponov na Koželj (ženska in moška kategorija) Nagrade: 1. Bon za športno trgovino v vrednosti 100 € 2. Bon za športno trgovino v vrednosti 70 € 3. Bon za športno trgovino v vrednosti 50 € Zmagovalke: 1. Tina Felicijan, 45 vzponov 2. Tjaša Rošer, 24 vzponov 3. Blažka Pergovnik, 4 vzponi Zmagovalci: 1. Anže Guček, 170 vzponov 2. Damjan Urbanc, 137 vzponov 3. Anže Hudej, 1 vzpon ???? Skupaj: 381 – najboljša fotka iz kateregakoli vrha Nagrada: Bon za športno trgovino v vrednosti 100 € + praktična nagrada Zmagovalka: Urša Verdev, Kamniško Savinjske alpe, Raduha, 2062 m Čestitke vsem zmagovalcem, hvala vsem, ki ste sodelovali in pošiljali čudovite, zabavne, izvirne fotke! Do pomladnega izziva pa pridno trenirat! Hvala partnerjem: Mladinski kulturni klub eMCe plac Mladinski center Velenje Šaleški študentski klub Ministrstvo za zdravje Mestna občina Velenje Mladi za Veleje Planinsko društvo Velenje


Preberi več

Kreativni natečaj - nova realnost

Kreativni natečaj - nova realnost
Ker je čas omejevanja socialnih stikov v marsikom prebudil potrebo po izražanju čustev in občutkov skozi različne oblike umetniškega ustvarjanja, je klub eMCe plac s partnerjema, Mladinskim centrom Velenje in Šaleškim študentskim klubom, razpisal nov ustvarjalni natečaj NOVA REALNOST. Sprejemamo vaše likovne, glasbene, literarne, multimedijske, ročne in razne druge kulturno umetniške izdelke, ki so refleksija vašega življenja v tem času.


Preberi več

Mladinski delavci nosimo maske čez nos!

Mladinski delavci nosimo maske čez nos!
Mladinski center Velenje se je z veseljem pridružil iniciativi študentov, preko katere skupaj s partnerji pri projektu Mamo maske čez nos vzpodbujajo k pravilnemu in zavzetemu nošenju mask.


Preberi več

V MC Velenje Vzpostavljena rdeča cona za starostnike DVO

V MC Velenje Vzpostavljena rdeča cona za starostnike DVO
V ponedeljek, 16.11.2020 bodo stanovalci velenjskega doma za varstvo odraslih, ki so okuženi s koronavirusom, s pomočjo Reševalne službe Zdravstvenega doma Velenje premeščeni v prostore mladinskega centra in hotela. Večina okuženih stanovalcev po navedbah vodstva doma ne kaže nobenih znakov okužbe in se dobro počutijo. Prepričani smo, da bo bivanje v prilagojenih prostorih mladinskega hotela in seminarskih prostorov Mladinskega centra Velenje za naše starostnike prijetnejše, kot pa če bi jih posamično razselili po Sloveniji.


Preberi več

Urad za mladino izdal e-zbornik Zgodbe o uspehu II. del - mladinski sektor v šolah

Urad za mladino izdal e-zbornik Zgodbe o uspehu II. del - mladinski sektor v šolah
Na Uradu RS za mladino so v sodelovanju z organizacijami v mladinskem sektorju pripravili izid elektronskega zbornika z naslovom Zgodbe o uspehu II. del - mladinski sektor v šolah.


Preberi več

JAVNI RAZPIS ZA ŠTIPENDIJE ZA AKTIVNO DELOVANJE V MOV

JAVNI RAZPIS ZA ŠTIPENDIJE ZA AKTIVNO DELOVANJE V MOV
Mladinski center Velenje na podlagi Odloka o štipendijski shemi v Mestni občini Velenje (Uradni vestnik MOV, št. 9/2019) objavlja »JAVNI RAZPIS ZA ŠTIPENDIJE ZA AKTIVNO DELOVANJE V MESTNI OBČINI VELENJE ZA ŠTUDIJSKO LETO 2020/2021« Rok za vložitev vlog je 12. 10. 2020.


Preberi več

SMO ponovno odprti

SMO ponovno odprti
Vesela novica tudi od nas! Ekipa Središča mladih in otrok (SMO), s ponedeljkom, 8.6. spet odpira svoja vrata!Ob aktivnostih se bomo družili med 13.00 - 20.00. Opozorilo:Vstop je možen samo s podpisano Izjavo o zdravstvenem stanju s strani staršev oziroma skrbnikov! Izjavo si lahko prenesete iz spletne strani ali pa jo prevzamete v MC Velenje. Z upoštevanjem navodil in priporočil NIJZ bomo skupaj poskrbeli za varno druženje. Komaj čakamo, da se kmalu vidimo!


Preberi več

Znani naj prostovoljci MOV za leto 2019

Znani naj prostovoljci MOV za leto 2019
Včeraj zvečer smo v Letnem kinu ob Škalskem jezeru razglasili naj prostovoljce v Mestni občini Velenje za leto 2019. Natečaj za naj prostovoljce vsako leto skupaj pripravijo Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča. Prostovoljce je uvodoma nagovorila svetovalka župana Andreja Katič. Za naj prostovoljko v kategoriji do 30 let je komisija izbrala Katarino Aman, ki jo je predlagalo Turistično društvo Šalek. Zaradi odsotnosti je priznanje v njenem imenu prevzela Marija Brložnik, podpredsednica Turističnega društva Šalek. Za naj prostovoljko v kategoriji nad 30 let je bila izbrana Janja Rednjak, ki jo je predlagalo Društvo bolnikov z osteoporozo Šaleške doline. Naj prostovoljna organizacija v Mestni občini Velenje za leto 2019 pa je Društvo upokojencev Velenje, ki ga je nominiral njegov predsednik Franc Vedenik.


Preberi več

SMO PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

SMO PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA
Vesela novica tudi od nas! Ekipa Središča mladih in otrok (SMO), s ponedeljkom, 8.6. spet odpira svoja vrata! Ob aktivnostih se bomo družili med 13.00 - 20.00. Opozorilo: Vstop je možen samo s podpisano Izjavo o zdravstvenem stanju s strani staršev oziroma skrbnikov! Izjavo si lahko prenesete iz spletne strani ali pa jo prevzamete v MC Velenje. Z upoštevanjem navodil in priporočil NIJZ bomo skupaj poskrbeli za varno druženje. Komaj čakamo, da se kmalu vidimo!


Preberi več

Želimo si delavnic

Želimo si delavnic
Vzpostavljamo ustvarjalna vozlišča, v katerih bomo izvajali različne oblike neformalnega izobraževanja za otroke, mladostnike in starejše. Glavni namen aktivnosti je spodbujanje otrok in mladih k odkrivanju svojih potencialov in razvijanju sposobnosti, ustvarjalnega mišljenja ter inovativnosti. Osnovna oblika neformalnega izobraževanja so ustvarjalne delavnice, v katerih udeleženke in udeleženci pridobivajo znanje s področja novih tehnologij, kot so biotehnologija, biologija, nosljiva tehnologija, digitalni mediji, zvok, energetika, robotika, alternativni viri energije, procesiranje signalov ipd. Z današnjim dnem vas vabimo k oddaji predlogov za delavnice.


Preberi več

eMCe pomaga

eMCe pomaga
V tem mesecu smo želeli zaštartati še en velik in pomemben projekt - brezplačno Svetovalnico za mlade, ki bi potekala tako v živo kot po telefonu, izvajali pa bi jo psihologinja Brigita in socialna delavka Ira. Če nas situacija, v kateri smo se znašli, ovira pri pogovoru na štiri oči pa nas ne ovira pri vzpostavitvi zaupnega telefona. Menimo, da je morda v teh časih še bolj potreben, ko se soočamo s strahom, negotovostjo in različnimi stiskami. Če bi svoja čustva ali težave raje napisali, lahko psihologinji tudi pišete preko elektronske pošte. Telefon eMCepomaga za mlade bo dosegljiv dvakrat na teden po dve uri. Je anonimen in zaupen. Oglasila se vam bo strokovna delavka. Mail lahko pošljete kadarkoli. Projekt podpira Ministrstvo za zdravje, izvajali ga bomo v sodelovanju z Drustvo Hisa.


Preberi več

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

Nov promocijski film Za zeleno Velenje
Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih, vedno pa iščemo zelene izboljšave. Mislimo in delamo zeleno, zato smo pripravili film Za zeleno Velenje, s katerim želimo občanke in občane ter obiskovalce našega mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.


Preberi več

UNICEF-ove varne točke v času, ko smo doma

UNICEF-ove varne točke v času, ko smo doma
ker so trenutno šole, mladinski in drugi centri, kot tudi večina UNICEF-ovih varnih točk zaprti in ker je prav, da smo v času epidemije virusa doma, z namenom zaščite samega sebe in drugih, ti želimo sporočiti, da še vedno obratujejo nevladne organizacije, ki delujejo preko telefona in na katere se lahko v primeru kakršne koli stiske obrneš nanje.


Preberi več

PO NAKUPIH IN NUJNIH OPRAVKIH ZA STAROSTNIKE TER GIBALNO OVIRANE!!!

PO NAKUPIH IN NUJNIH OPRAVKIH ZA STAROSTNIKE TER GIBALNO OVIRANE!!!
POMEMBNO OBVESTILO! PO NAKUPIH IN NUJNIH OPRAVKIH ZA STAROSTNIKE TER GIBALNO OVIRANE!!! Zaradi trenutnih razmer in priporočenih omejitev gibanja, ki veljajo za starejše , bomo v tem obdobju na območju Mestne občine Velenje namesto STAROSTNIKOV TER GIBALNO OVIRANIH oseb po NUJNE stvari (za manjše zneske) v trgovino ali lekarno skočili kar mi ter jim jih seveda dostavili tudi na dom. VSE NAŠE "STORITVE" SO BREZPLAČNE ter se izvajajo za vse starostnike ter gibalno ovirane osebe, ki nimajo možnosti,da bi svojci ali znanci namesto njih opravili nakupe osnovnih stvari. Poskrbljeno imamo tudi za priporočene preventivne ukrepe pri naših stikih z uporabniki! ( uporaba zaščitnih sredstev,predaja denarja in računov pod vrati, nakup pustimo pred vrati-torej sodelujemo brez telesnih stikov...) Dosegljivi smo od ponedeljka do petka med 9.00 in 12.00 na tel.št. (03)898 19 22 in 030/719-864 Projekt izvajamo v sodelovanju z Mestno občino Velenje in službo Civilne zaščite. Če poznate starostnike ali gibalno ovirane osebe, ki bi našo pomoč potrebovali prosimo da podelite to informacijo-lahko tudi natisnete naš letak in ga nalepite na vidno mesto. HVALA!


Preberi več

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektnih aktivnosti

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektnih aktivnosti
MOV je objavila razpis za sofinanciranje mladinskih projektnih aktivnosti, ki jih bo v letu 2020 sofinancirala iz proračuna. Objavljata se 2 razpisa in sicer: 1. razpis za mladinske projektne aktivnosti (namenjen projektom organizacij članic Mladinskega sveta Velenje in posameznikov, ki se partnersko povezujejo z njimi) 2. razpis za sledenje ciljem lokalnega programa razvoja delovanja mladih v MOV


Preberi več

‘Always look for the small things’

‘Always look for the small things’
Since Velenje is small and you can easily run out of things to do, nature is the ultimate refuge. Listen to the forest and the tiny flowers. Appreciate the lake and the scribbled walls. F: Ornela


Preberi več

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2019 V MOV

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2019 V MOV
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča objavljajo javni natečaj, preko katerega bodo na podlagi prijav izbrani prostovoljke, prostovoljci in naj prostovoljna organizacija leta 2019 v Mestni občini Velenje. Prijavljene prostovoljke in prostovoljci se bodo potegovali za naziv v dveh starostnih kategorijah, in sicer DO 30 let ter NAD 30 let. Kot starostna meja bo upoštevana starost, dopolnjena v letu 2019. Javni natečaj je razpisan tudi za naziv naj prostovoljne organizacije v letu 2019 v Mestni občini Velenje.


Preberi več

KonS delavnica za otroke: Zvočni mikroskop

KonS delavnica za otroke: Zvočni mikroskop
Brezplačna delavnica za otroke (7 - 13 let) Torek, 18. 2. 2020 ob 17.00, v Kunigundi - regionalni multimedijski center (KRMC), trg Mladosti 7, stavba Gaudeamus Prijave: prijave@mc-velenje.si. Delavnica Zvočni mikroskop nagovarja otroke, ki želijo prisluhniti zvoku, neslišnemu za človeška ušesa. Namen je zbuditi zanimanje za zvočnost nam praviloma neslišnega sveta. Slišati in ustvarjati zvok vsakdanjih predmetov in hkrati sestaviti mehansko napravo za poslušanje komaj zaznavnih, tihih zvokov, zvočni mikroskop.


Preberi več

POTREBUJEŠ POMOČ?

POTREBUJEŠ POMOČ?
Otroci, mladostniki pa tudi starši, ste vedeli, da je tudi Mladinski center Velenje Unicefova Varna točka? UNICEFove Varne točke so varen in prijeten prostor, kamor se lahko zatečeš in pogovoriš o svoji težavi.


Preberi več

Razpis: MSS nagrada za diplomsko in magistrsko delo

Razpis: MSS nagrada za diplomsko in magistrsko delo
Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019. Prijavite se lahko vsi, ki: ste v letu 2019 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo, ste v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in ste bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.


Preberi več

KonS: Kolesarska signalna rokavica / delavnica v KRMC

KonS: Kolesarska signalna rokavica / delavnica v KRMC
KonS – Sanja Hrvaćanin in Eva Pondrk: Kolesarska signalna rokavica / delavnica Potekala bo 21. januarja med 17. in 20. uro v Kunigundi - regionalni multimedijski center (KRMC), trg Mladosti 7, stavba Gaudeamus


Preberi več

VABILO ZA PREDLOŽITEV PREDLOGOV ZA SOFINANCIRANJE UMETNIŠKIH DEL

VABILO ZA PREDLOŽITEV PREDLOGOV ZA SOFINANCIRANJE UMETNIŠKIH DEL
Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Preberi več

JAVNI RAZPIS ZA ŠTIPENDIJE ZA AKTIVNO DELOVANJE V MESTNI OBČINI VELENJE ZA ŠTUDIJSKO LETO 2019/2020

JAVNI RAZPIS ZA ŠTIPENDIJE ZA AKTIVNO DELOVANJE V MESTNI OBČINI VELENJE ZA ŠTUDIJSKO LETO 2019/2020
Predmet javnega razpisa je štipendiranje dodiplomskih ali podiplomskih študentov, ki aktivno delujejo v Mestni občini Velenje.


Preberi več

Na Združenju DrogArt objavljamo prosto delovno mesto – strokovni_a delavec_ka na programu Pleši z glavo ;)

Na Združenju DrogArt objavljamo prosto delovno mesto – strokovni_a delavec_ka na programu Pleši z glavo ;)
Strokovno delo na programu Pleši z glavo ;), razvoj in izvedba aktivnosti na področju zmanjševanja škodljivih posledic uporabe klubskih drog ter mladinskega dela


Preberi več

Gökberk vlog 3

Gökberk vlog 3
V MC Velenje deluje tudi Gökberk, EVS prostovoljec iz Turčije. Si želite slišati kako se ima pri nas? Spremljajte njegov vlog. Tukaj je že njegova 3 edicija.


Preberi več

Gökberk vlog 2

Gökberk vlog 2
Drugi vlog našega ESE prostovoljca Berčija. Kako se ima v Sloveniji, kakšne kulturne (pa tudi praktične, kot boste slišali :)) kulturne razlike opaža?


Preberi več

Znani naj prostovoljci MOV za leto 2018

Znani naj prostovoljci MOV za leto 2018
Ponosni smo, da smo del projekta Naj prostovoljec, ki ga soorganiziramo z Mestno občino Velenje in Mladinskim svetom Velenje.


Preberi več

Gökberk vlog

Gökberk vlog
V Mladinski center Velenje že vrsto let prihajajo mladi iz različnih koncev sveta in z nami delajo, ustvarjajo, se neformalno izobražujejo, se družijo in spoznavajo naše okolje ter kulturo. Tokrat sta v Velenju na enoletni (pre)izkušnji Gökberk in Emre iz Turčije.


Preberi več

Podelitev naziva naj prostovoljec MOV za leto 2018

Podelitev naziva naj prostovoljec MOV za leto 2018
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča, vabimo na prireditev Naj prostovoljec.


Preberi več

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2018 V MESTNI OBČINI VEL

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2018 V MESTNI OBČINI VEL
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča objavljajo javni natečaj, preko katerega bodo na podlagi prijav izbrani prostovoljke, prostovoljci in naj prostovoljna organizacija leta 2018 v Mestni občini Velenje. Prijavljene prostovoljke in prostovoljci se bodo potegovali za naziv v dveh starostnih kategorijah, in sicer DO 30 let ter NAD 30 let. Kot starostna meja bo upoštevana starost, dopolnjena v letu 2018. Javni natečaj je razpisan tudi za naziv naj prostovoljne organizacije v letu 2018 v Mestni občini Velenje.


Preberi več

Selitev starejšega invalidnega para 16.1.2019

Selitev starejšega invalidnega para 16.1.2019
Na nas se je obrnil starejši upokojen par, oba invalida z minimalnimi prihodki. Zaradi nesrečnih /težkih finančnih razmer sta morala zamenjati svoje domovanje, vendar sta ostala tudi brez pomoči pri selitvi. Seveda smo se odzvali in starejša zakonca preselili na njuno novo domovanje.


Preberi več

Inštukcije otrokom iz socialno šibkejših družin 2019

Inštukcije otrokom iz socialno šibkejših družin 2019
Skozi vso leto v Središču mladih in otrok MC Velenje izvajamo brezplačne inštrukcije matematike, fizike, kemije in angleščine otrokom iz socialno ogroženih družin.


Preberi več

Brezplačni prevozi starejših ter gibalno oviranih in asistenca pri opravkih 2019

Brezplačni prevozi starejših ter gibalno oviranih in asistenca pri opravkih 2019
Solidarnostni projekt Mestne občine Velenje, v katerem naši prostovoljci vsak delovni dan ponujajo brezplačne prevoze ter asistenco pri opravkih starejšim in gibalno oviranim občanom in občankam Velenja.


Preberi več

MC Velenje prejel nagrado nacionalne agencije MOVIT

MC Velenje prejel nagrado nacionalne agencije MOVIT
Zavod za razvoj mobilnosti mladih je na letošnjem zaključnem srečanju, 7. 12. 2018 v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču poleg priznanja Ključ do participacije projektu, ki so ga predstavili kot primer dobre prakse na področju aktivne participacije mladih v vseh fazah projekta, podelil tudi priznanje za SOLIDARNOST PROJEKTU, izvedenem v okviru programa Erasmus+, ki se je osredotočal na krepitev solidarnosti in povezovanje lokalnega okolja in na ta način predstavlja dober uvod v nov program Evropska solidarnostna enota.


Preberi več

Poletno počitniško varstvo – Vila Rožle in MC Velenje

Poletno počitniško varstvo – Vila Rožle in MC Velenje
V času poletnih počitnic MO Velenje v sodelovanju z občino Šoštanj pripravlja počitniško varstvo otrok, ki ga bodo skupaj izvajali Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Mladinski center Velenje in Športna zveza Velenje. Poletno počitniško varstvo otrok je namenjeno otrokom od (zaključenega) 1. do 5. razreda osnovne šole, starih od 6 do 10 let. Organizirano bo ob delavnikih v juliju in avgustu, od 7. do 16. ure.


Preberi več

Znani dobitniki naziva NAJ PROSTOVOLJEC MOV

Znani dobitniki naziva NAJ PROSTOVOLJEC MOV
V soboto, 7.4.2018 je v Vili Bianca je potekala podelitev nazivov za naj prostovoljca Mestne občine Velenje za leto 2017.


Preberi več

Podelitev naziva NAJ PROSTOVOLJEC LETA 2017 v MOV

Podelitev naziva NAJ PROSTOVOLJEC LETA 2017 v MOV
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje letos ponovno nagrajujejo naj prostovoljke, prostovoljce in naj prostovoljno organizacijo leta 2017 v Mestni občini Velenje. Vila Bianca 7.4.2018.


Preberi več

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2017 V MESTNI OBČINI VELENJE

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2017 V MESTNI  OBČINI VELENJE
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča objavljajo javni natečaj, preko katerega bodo na podlagi prijav izbrani prostovoljke, prostovoljci in naj prostovoljna organizacija leta 2017 v Mestni občini Velenje.


Preberi več

eMCe plac ozavešča: Klubske droge

eMCe plac ozavešča: Klubske droge
S predstavnikoma Medobčinske lokalne akcijske skupine (LAS), medicinsko sestro Vilmo Kutnjak in policistom Aleksandrom Levpuščkom, bomo govorili o tem, kako hitro in učinkovito ukrepati ob prvih znakih predoziranja ter o drugih vplivih in negativnih posledicah jemanja drog. Predavanje je brezplačno. Namenjeno je predvsem mladim, ki delate z mladimi, društvom, ki delujete v prostorih kluba, mladinskim, vzgojno-izobraževalnim delavcem, obiskovalcem kluba in vsem, ki vas tovrstne teme zanimajo. Zaradi lažje organizacije prosimo, da udeležbo potrdite na zacasna.sreca@gmail.com ali na telefonsko številko 031-290-088 (Špela).


Preberi več

LIKOVNI / FOTO / GRAFICNI NATECAJ ZA MLADE OD 13.-35. LETA

LIKOVNI / FOTO / GRAFICNI NATECAJ ZA MLADE OD 13.-35. LETA
Mladinski svet Slovenije (MSS) v sodelovanju z Odejo Škofja Loka razpisuje natečaj »Gremo na svoje!« V okviru natečaja bomo zbirali vaše prispevke na temo stanovanjske problematike (mladih) v Sloveniji oz. prihodnosti mladih skozi vidik osamosvajanja – odselitve od staršev. Zbiramo prispevke v obliki: 1 fotografije, 2 risbe, slike, stripa ali drugega likovnega oz. grafičnega izdelka.


Preberi več

Pekarna Poklon/Tribute to Pekarna

Pekarna Poklon/Tribute to Pekarna
Letošnje poletje se zgodba Stare Pekarne zaključuje. Pekarni in vsem prostovoljnim aktivistom in ustvarjalcem, ki smo s svojim delom oživljali zapuščen prostor, se poklanjamo z razstavo PEKARNA POKLON / TRIBUTE TO PEKARNA. Razstava zajema pregled vsega dogajanja od leta 2012 - 2017. Slavnostna otvoritev bo 15.7.2017 ob 18:00 v Stari Pekarni. V nedeljo 16.7.2017 od 12:00 - 18.00 pa poslednje ustvarjanje in druženje Kulturna Pečica Instant. Pridi, ker si zgodbo Pekarne pisal/a tudi ti in brez tebe dogodek ne bo popoln.


Preberi več

A BORDERLESS EXPERIENCE

A BORDERLESS EXPERIENCE
Mladinski center Velenje izvaja projekt EVS in gosti prostovoljce že od leta 2009. Naša trenutna prostovoljka Ana se je lotila raziskovanja prejšnjih EVS zgodb iz Velenja in nastala je knjiga European Voluntary Service in Velenje- A BORDERLESS EXPERIENCE


Preberi več

Živa knjižnica

Živa knjižnica
V sklopu akcij "eMCe plac ozavešča" v ponedeljek, 26. 6. 2017, organiziramo Živo knjižnico. Veselimo bomo, če pridete kaj naokrog! Prosim, da vabilo posredujete vsem, ki mislite, da bi jih zanimalo, predvsem pa mladim, za katere mislite, da bi jim koristilo :-) poudarek je na prepovedanih substancah in odvisnosti, nekaj knjig pa bo iz ostalih stigmatiziranih skupin.


Preberi več

Nostalgično v letni kino

Nostalgično v letni kino
Muzej Velenje in Mladinski center Velenje vas v četrtek, 15. junija 2017, ob 20. uri vabita v Letni kino na prireditev Obujamo spomine, spoznavamo preteklost – v Letnem kinu!


Preberi več

Znani naj prostovoljci v Mestni občini Velenje v letu 2016

Znani naj prostovoljci v Mestni občini Velenje v letu 2016
Natečaj za naj prostovoljca vsako leto pripravijo Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča.


Preberi več

Razpis za mladinske projekte in sledenjem cilje strategije

Razpis za mladinske projekte in sledenjem cilje strategije
Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektnih aktivnosti, ki jih bo v letu 2017 sofinancirala Mestna občina Velenje.


Preberi več

Natečaj NAJ prostovoljec/prostovoljna organizacija MOV, 2016

Natečaj NAJ prostovoljec/prostovoljna organizacija MOV, 2016
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča objavljajo javni natečaj, preko katerega bodo na podlagi prijav izbrani prostovoljke, prostovoljci in naj prostovoljna organizacija leta 2016 v Mestni občini Velenje.


Preberi več

Dobrodelna dražba

Dobrodelna dražba
Dragi prijatelji! Čas je človekovo največje bogastvo. Nihče od nas ga nima dovolj, vsi si ga želimo še več. Na dobrodelni družabno-zabavni prireditvi bi nekaj vašega radi delili z Vami. Člani prostovoljske skupine Mladinskega centra Velenje – Udarnik MC Velenje Vas 28. januarja 2017 ob 19. uri vljudno vabimo v eMCe plac na dražbo našega prostega časa, koncert in presenečenje. Za vas smo pripravili: - dobrodelno dražbo, na kateri boste lahko kupili čas Udarnic in Udarnikov - koncert Udarnikov - in poslastico za vse, ki jim pogled rad uide na moške akte


Preberi več

Otvoritev fotografske razstave Jurija Vižintina: Pogled v preteklost in koncert Klinični testiranci

Otvoritev fotografske razstave Jurija Vižintina: Pogled v preteklost in koncert Klinični testiranci
Skozi fotografsko razstavo se bomo sprehodili po bivši in sedanjih velenjskih placih, ki so jih zaznamovali takšni in drugačni kulturni dogodki. Skozi fotografsko razstavo se bomo sprehodili po bivši in sedanjih velenjskih placih, ki so jih zaznamovali takšni in drugačni kulturni dogodki. Ob tej posebno priložnosti bodo otvoritev na odru popestrili Klinični testiranci. Razstava bo na ogled do 16.1.2017


Preberi več

Universe presents: 1st. birthday party

Universe presents: 1st. birthday party
Leto je naokoli..preživeli smo prvo zelo uspešno leto. Gostili smo tuje kot tudi domače artiste, naša psihadelična zgodba se nadaljuje in za vas ob prvi obletnici pripravljamo fuuuul huud party. :) Line up: -ROOK (Dreamcatcher) https://www.facebook.com/tranxicen/?ref=ts&fref=ts https://soundcloud.com/djrook -PANIK SISTEMATIK (Mami`s magic) https://www.mixcloud.com/balirka/ https://www.mixcloud.com/samo-jurman/ -SOUNDBENDER (Spiritual Valley) -GROOVER (Universe) https://www.mixcloud.com/Jayraldo/ DECO Universe sick shit team :) PRISPEVEK: 3€ Vse vrste nasilja ali provociranja, bodo kaznovana z odstranitvijo iz rojstnega dneva!!!!!!!!!!! Rezervacija Vstopnina: 3,00 € Za člane ŠŠK: 3,00 € Z rezervacijo: 3,00 €


Preberi več

Koncert JINJER (UKR), GOD SCARD, DECAGE

Koncert JINJER (UKR), GOD SCARD, DECAGE
Prvič v Sloveniji! JINJER so ukrajinska progresivna/groove metal zasedba, ustanovljena leta 2009, v mestu Gorlova v regiji Doneck. Leta 2013 so v žep pospravili prvo nagrado na tekmovanju za najboljši ukrajinski metal nastop (Best Ukrainian Metal Act), so stalni gostje odrov nekaterih največjih evropskih festivalov; Q-Stock (Finska), Metal On the Hill (Avstrija), Zaxid Fest (Ukrajina), Summer Dying Loud (Poljska), Rockstadt Extreme Metal fest (Romunija). Kranjski metalci God Scard so udarna in neustavljiva sila, ki je slovenskim metalcem ni potrebno predstavljati. Gre za bend, katerega glasba je zaznamovana z grobimi kitarami, karizmatičnim vokalom in rušilno ritem sekcijo. Decage so svež lokalni modernistični/groove metal band. Vstopnina 13 €, v predprodaji 10 €. Predprodajna mesta: www.olaii.com, Trafike 3dva, OMV bencinski srevisi in Klub eMCe plac.


Preberi več

New EVS volunteers in the town!

 New EVS volunteers in the town!
Dober dan / Laško Noč, We are two lost children in Neverland (a.k.a. Velenje, Slovenia). In here you’ll find posts about living abroad, being an EVS volunteer, random thoughts and feelings. Discover this experiences with us! Ana Proenca Hello, everyone. I’m a 22-year-old dwarf panda stuck in a human body. I was born and raised in the Azores, Portugal, but have lived for almost four years in Lisbon before moving to Velenje. A cinema enthusiast, dystopian addict, foodie, music lover and firm believer in the Bare Necessities doctrine. Gemma Galabert Gonzalo Zdravo! I’m a biking lover, she is my faithful colleague, and was my company during our travelling around Europe in 2013. She makes me feel real Freedom. I studied topography, but I like to consider myself an Artivist: http://gelabertgg.wix.com/recrea


Preberi več

Not in Kansas anymore!

Hello amazing people, A few weeks ago, I crossed the last farewell before departure off my list: Lisbon. The city which had been my home for the past four years. Even though I fell in love with it, a country mouse such as myself never did quite become a city one. I must admit that I never got used to the capital’s fast pace, for instance. After traveling from Pico Island, my hometown, to Lisbon, from there to Brussels, spending the night at the airport (while trying to sleep!) I finally entered the last phase of the journey: flight to Ljubljana, Slovenia. During which I felt an incredibly strong sense of nostalgia. Oh, if only there were a word to describe it. Actually, there is! A very Portuguese one: saudade. “A vague and constant desire for something that does not and probably cannot exist, for something other than the present. Not an active discontent or poignant sadness but an indolent dreaming wistfulness” – Audrey Bell, in Portugal. This feeling is quite present in Portuguese/Brazilian art, but you can find other examples too. Here’s an Arcade Fire song about it (they said it themselves): https://www.youtube.com/watch?v=NHHLISaLe44 I do consider, however, that saudade should only be a friendly reminder of everything that we’ve experienced. It mustn’t keep us from moving forward. That in mind, it reminds me of a beautiful quote that my classmates inserted in the Valedictorian Speech: Those who pass by us do not go alone and do not leaves us alone. They leave a little bit of themselves, and take a little of us (Antoine de Saint-Exupéry). A lot has happened ever since I arrived here almost one month ago. Which I’ll make sure to write about in the next post. Have an incredible day, Ana


Preberi več

My friend

…these words were heard around the refugee camps in Greece, every day… day after day. I just lived there for 1 month… and still can’t stop thinking about all my friends who cannot escape from there… and still I’m afraid of forgetting them, when I realize that for a couple of days I haven’t had time to think about all them… Ludovico’s music can always transmit these feelings… https://youtu.be/0Bvm9yG4cvs These emotions so hard to express so many times… When I was flying to Greece, near the Makedonian border, I didn’t know yet if I would get the EVS in Velenje or not. Once there, after experiencing some weeks with all the people and sharing so many things, so many contradictions… I get the answer: yes, dobrodošli! And again, so many contradictions move inside me… Moving, being able to move free, while all this amazing people is stuck there when they are running away from war… Life is a cycle… a circle. Things come, things go… you close a window for opening another. Some people share a long way with you. Others just pass by. But the impacts on you sometimes don’t need much time, they are so fast. After this first weeks in Velenje, I’m happy to be here. I think is a great opportunity. I wish everybody could be able to choose it. I wish all humans were consider for what they are, not for what they have or were they come from… Open the Borders. Fuck borders. I’m glad to be knowing all you now. To be living all these projects. I don’t want to forget all the people that is still behind some border… behind fears and injustices… Freedom should be named always “I’m possible”, instead of “Impossible”.


Preberi več

Četrtkove miniature v letnem kinu

Četrtkove miniature v letnem kinu
Vsak četrtek bomo v letnem kinu ob Škalskem jezeru pripravili družabni večer v hladni senci letnega kina. Delovni čas: 18.00 - 24.00 ure Vsak četrtek bo v letnem kinu na razpolago več športnih rekvizitov (frizbi, balinčki, Kubb,....) in namiznih iger ter bogata gostinska ponudba z najboljšo kavico v gozdu. V primeru slabega vremena dogodek odpade.


Preberi več

E-CIKLIRAJ, delavnica v Velenju

E-CIKLIRAJ, delavnica v Velenju
VABIMO VAS NA DELAVNICO »E-ODPADKI IN NAŠE OKOLJE« V SREDO, 22. JUNIJA OB 10. URI, V MLADINSKEM CENTRU VELENJE, EFENKOVA 61A, VELENJE. Prijava na spletni strani projekta


Preberi več

Vloge za sprejem v študentski dom Velenje

Vloge za sprejem v študentski dom Velenje
obveščamo vas, da smo objavili novo vlogo za bivanje v štu-dij domu za prihajajoče študijsko leto 2016/2017. Vlogo najdete na naši spletni strani http://www.mc-velenje.si/hotel/studentsko-dijaski-dom/.


Preberi več

MC Udarnik je prejel naziv Naj prostovoljski projekt za leto 2015

MC Udarnik je prejel naziv Naj prostovoljski projekt za leto 2015
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ter minister za javno upravo Boris Koprivnikar sta nam podelila priznanje za kolektivno delo in naziv Naj prostovoljski projekt na zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2015, ki ga je organiziral in izvedel Mladinski svet Slovenije (MSS), pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS. Za prejeto priznanje in izkazano čast za naše delo se ponosno zahvaljujemo. Z našim delom pa seveda neutrudno nadaljujemo še naprej. P.s. Imamo pa tudi besedo gospoda predsednika, da se udeleži ene izmed naših prostovoljskih akcij.


Preberi več

Mesto po meri človeka

Mesto po meri človeka
“Mesto po meri človeka” 1. javna razprava v sklopu priprave Celostne prometne strategije Mestne občine Velenje V sklopu izdelave Celostne prometne strategije Mestne občine Velenje (CPS MOV) vas vabimo na 1. javno razpravo z naslovom “Mesto po meri človeka”, ki bo potekala v četrtek, 16. junija 2016, med 16.30 in 20.00 v mansardi Vile Biance (Stari trg 3, Velenje). Celostna prometna strategija je dokument, ki upošteva in nadgrajuje obstoječe strateške dokumente občin. Gre za nov način razmišljanja, ki pomeni korak k bolj trajnostnemu načrtovanju prometa v občini. Celostna prometna strategija prispeva k doseganju ravnotežja med družbeno enakostjo, kakovostjo življenjskega okolja in uspešnostjo gospodarskega razvoja z iskanjem ukrepov za izboljšanje možnosti za kolesarjenje, pešačenje, uporabo javnega potniškega prometa in ostalih vidikov trajnostne mobilnosti v občini. Jan Gehl – svetovno priznani arhitekt in urbanist, je oblikoval mesta po meri človeka in v skladu z njegovimi idejami bomo aktivno raziskovali mesto in se spraševali kako različna okolja vplivajo na nas, naša življenja in zdravje. Pozornost bomo posvetili zaznavanju prostora, zasebnim in javnim prostorom, prometu, infrastukturi, merilu, pogledom, elementom in materialom … torej vsemu, kar nam daje informacije, zakaj nam je nek prostor všeč ali ne, a tega običajno ne znamo dovolj jasno pojasniti. Dnevni red: 16:30 – 17:00: Uvod, predstavitev projekta CPS MOV 17:00 – 18:30: Terensko delo 18:30 – 19:30: Delo po skupinah 19:30 – 20:00: Analiza, rezultati Ker bo terensko delo potekalo s pomočjo uporabe trajnostnih prevoznih sredstev in javnega potniškega prometa, vas vabimo, da se dogodka udeležite s svojim kolesom. Manjše število koles bo na voljo za izposojo. Zaradi zagotovitve vseh pripomočkov pri izvedbi javne razprave vas prosimo, da se do torka, 14.6.2016 prijavite preko prijavnice (https://www.1ka.si/a/98791), elektronske pošte (tjasa@b22.si) ali telefona (041 370 762). Za več informacij se lahko obrnete tudi na Katarino Ostruh (katarina.ostruh@velenje.si ali 03 8961 551).


Preberi več

Mihov blog

Mihov blog
Pred vami je povezava do bloga, ki ga piše naš EVS prostovoljec Miha Zorman, ki opravlja prostovoljno službo v mestecu Pesaro na zahodni obali Italije. Se bi mu pridružili? https://vicolocortini.wordpress.com/2016/01/12/pesaro-molto-bene/


Preberi več

Podelitev naziva NAJ PROSTOVOLJEC/PROSTOVOLJKA za leto 2015

Podelitev naziva NAJ PROSTOVOLJEC/PROSTOVOLJKA za leto 2015
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča vabita na podelitev nazivov.


Preberi več

Objavljena 2 javna razpisa s področja mladine v MOV

Objavljena 2 javna razpisa s področja mladine v MOV
Mestna občina Velenje je objavila dva javna razpisa s področja mladine, in sicer Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektnih aktivnosti, ki jih bo v letu 2016 sofinancirala Mestna občina Velenje, ter Javni razpis za sofinanciranje in financiranje projektov mladih za dosego ciljev iz Lokalnega programa razvoja delovanja mladih v Mestni občini Velenje v letu 2016.


Preberi več

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2015 V MESTNI OBČINI VELENJE

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2015 V  MESTNI  OBČINI VELENJE
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča objavljajo javni natečaj, preko katerega bodo na podlagi prijav izbrani prostovoljke, prostovoljci in naj prostovoljna organizacija leta 2015 v Mestni občini Velenje. Prijavljene prostovoljke in prostovoljci se bodo potegovali za naziv v dveh starostnih kategorijah, in sicer DO 30 let ter NAD 30 let. Kot starostna meja bo upoštevana starost, dopolnjena v letu 2015


Preberi več

Natečaj Botečaj 2016

Natečaj Botečaj 2016
Mladinski center Velenje, Šaleški študenski klub, Klub eMCe plac, Mladinski Center Krško in Mladinski Center Slovenj Gradec obveščamo: vse MLADE NEUVELJAVLJENE GLASBENE SKUPINE o razpisu NATEČAJ BOTEČAJ 7, ki že sedmo leto zapored daje priložnost tistim mladim glasbenim skupinam, ki imajo ideje pa še niso imeli prave priložosti, da jih pokažejo publiki.


Preberi več

Neki fajnega ob kulturnem prazniku

Neki fajnega ob kulturnem prazniku
Ker nam je preteklo leto postreglo z raznimi presežki in podsežki igrane in pisane poezije, smo za vas ponovno pripravili višek slovenske poetike z večerom recitalov. Čas je, da tradicionalno obrnemo Franceta v grobu. Le čevlje sodi naj kopitar. Pa govedino. Pa restanca.


Preberi več

KONCERTNI ABONMA 2016

KONCERTNI ABONMA 2016
Dragi ljubitelji glasbe in redni obiskovalci eMCe placa! Letos za vas ponovno pripravljamo posebno ponudbo: LETNI KONCERTNI ABONMA 2016, s katerim boste lahko obiskali vse koncerte, ki se bodo izvajali v klubu eMCe plac v letu 2016. Dodajamo tudi vse koncerte v Letnem kinu, ki potekajo v naši organizaciji. Cena abonmaja je 30 eur, kar je glede na to da smo v letu 2015 v našem klubu in na Letnem kinu ob Škalskem jezeru izvedli več kot 40 koncertov, zelo ugodno.


Preberi več

Državno priznanje v mladinskem sektorju za leto 2015

Državno priznanje v mladinskem sektorju za leto 2015
Mladinski center Velenje je 4.12.2015 na Brdu pri Kranju s strani ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maje Makovec Brenčič prejel že drugo državno priznanje v mladinskem sektorju. V letu 2015 to priznanje natančneje pripada članom neformalne skupine mladih, ki se s pomočjo Mladinskega centra Velenje združujejo pod imenom Udarnik MC Velenje.


Preberi več

Javno razpravo o osnutku strategije za mlade v Mestni občini Velenje 2016–2020.

Javno razpravo o osnutku strategije za mlade v Mestni občini Velenje 2016–2020.
Mladinski svet Velenje v okviru EU projekta "Mladi za Veleje" skupaj z Mestno občino Velenje in Mladinskim centrom Velenje organizira javno razpravo o osnutku Lokalnega programa razvoja delovanja mladih v Mestni občini Velenje 2016–2020. Vse zainteresirane občane, ki bi želeli sodelovati s svojimi predlogi, vabimo, da se udeležijo javne razprave, ki bo potekala v torek, 3. novembra 2015, ob 17. uri v sejni dvorani Mestne občine Velenje. Besedilo osnutka dokumenta je na voljo tukaj. Prijazno vabljeni k sodelovanju.


Preberi več

Razpis za izdelavo logotipa projekta BE YOUTH

Razpis za izdelavo logotipa projekta BE YOUTH
Cilj razpisa je oblikovanje logotipa projekta, ki bo kreativen, zabaven in privlačen ter bo uporabljen na vseh dokumentih, internetni strani in Facebook profilu. Prav tako bo uporabljen na vseh promocijskih in ostalih materialih, ki se tičejo projekta BE YOUTH – izgradnja Evrope skozi mladinsko participacijo. Razred oziroma šola, ki bo zmagala na razpisu bo prejela tudi denarno nagrado v višini 1.000,00 evrov.


Preberi več

Delimo najboljše novice iz sveta- TUDI V VELENJU!

Delimo najboljše novice iz sveta- TUDI V VELENJU!
Slovenija se v Evropskem letu za razvoj prvič pridružuje projektu Najboljše novice iz sveta (World’s Best News). 11. septembra 2015 bo s pomočjo 300 prostovoljcev v več kot 20 krajih po vsej Sloveniji razdeljenih 10.000 izvodov časopisa, ki bo s pozitivnimi zgodbami iz držav v razvoju pokazal, da lahko ustavimo globalno revščino.


Preberi več

Pobarvajmo sivo

Pobarvajmo sivo
Z javnimi financami država zagotavlja delovanje in distribucijo vrednih in pomembnih javnih dobrin, ki prebivalcem omogočajo boljše življenje, kot so šolstvo, zdravstvo, varnost. Za zagotavljanje teh dobrin in storitev, ki so za dobrobit posameznika in družbo ključnega pomena, država pobira davke in prispevke tako od posameznikov kot od podjetij. Na pomen davkov v vsakdanjem življenju pa vsak posameznik (pre)pogosto pozablja. Storitve, ki jih omogočajo javna sredstva, pridobljena tudi s pomočjo davkov, zaznavamo kot samoumevne, zato pogosto klonemo pred navidezno mamljivimi ugodnostmi sive ekonomije. Da bi se mladi spomnili, kaj nam davčni sistem prinaša v vsakdanjem življenji, Inštitut za mladinsko politiko prireja natečaj 'Davki in jaz'. Namen natečaja je besedi davek pripisati pozitivno konotacijo ter dvigniti zavedanje mladih (in druge populacije) o tveganjih, ki jih prinaša siva ekonomija. Na natečaju lahko sodelujejo mladi od 15. do 29. leta starosti, ki na naslov Inštituta za mladinsko politiko do vključno 15. septembra pošljejo prispevek v obliki likovnega dela, fotografije, stripa ali literarnega besedila, ki obravnava temo davkov v vsakdanjem življenju. Poseben poudarek je namenjen dobrinam in storitvam, ki so jih mladi v svojem lokalnem okolju deležni s pomočjo davkov. Več informacij o natečaju dobite na spletni strani www.mladi-in-obcina.si (rubrika Aktualni projekti, Pobarvajmo sivo). Sodelujoče čakajo mikavne nagrade in razstava v izbranih mladinskih centrih v Sloveniji! »Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru kampanje 'Vklopi razum – zahtevaj račun!', katere namen je ozaveščanje javnosti o negativnih posledicah sive ekonomije.«


Preberi več

POLETNE POČITNICE SMO MC VELENJE

POLETNE POČITNICE SMO MC VELENJE
Letošnje poletne počitnice bomo preživeli v prostorih Središča mladih in otrok MC Velenje (SMO MC Velenje), na lokaciji Efenkove ceste 61 a, zraven OŠ Livada. Z vami bomo od ponedeljka do četrtka med 13.00 in 20.00 uro. Dan si bomo popestrili s športnimi aktivnostmi, turnirji v biljardu, namiznem tenisu, pikadu, ročnemu nogometu. Nogomet in košarko bomo igrali na igrišču OŠ Livada. Poleg športnih aktivnosti bomo izvajali ustvarjalne delavnice, tedensko bomo pripravili sadno oz. sladoledno osvežitev, igrali bomo na bobne, družabne igre in še kaj se bo našlo. Za več informacij smo vam na voljo: 03 898 19 22 (SMO MC Velenje), 031 844 153 (Mitja) in 041 871 305 (Melita).


Preberi več

INDIKAMP MC VELENJE 2015

INDIKAMP MC VELENJE 2015
Pridite v Letni kino ob Škalskem jezeru od 6.7. do 10.7. in doživite nepozabno pravljično avanturo, ki se vam bo zasidrala v srca za vse življenje.


Preberi več

Global water dances

Global water dances
Zaradi slabe vremenske napovedi dogodek Global water dances, ki je bil predviden za soboto, 20.6.2015, prestavljamo na nedeljo, 21.6.2015.


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Prague, Zagreb and Budapest


Preberi več

OPEN CALL ZA UDELEŽENCE - 1x moški in 2x ženska - MLADINSKA IZMENJAVA - GRUZIJA

OPEN CALL ZA UDELEŽENCE - 1x moški in 2x ženska - MLADINSKA IZMENJAVA - GRUZIJA
Mc Velenje v okviru EU programa ERASMUS + (Mladi v akciji) organizira projekt mednarodne mladinske izmenjave - 2 STEPS TO TAKE NOW. > tema: sodobni ples; > udeleženci: 18 - 30 let; > lokacija: Ureki, Gruzija; > termin: 24. 7. do 1. 8. 2015; > stroški: vsi stroški prevoza, nastanitve in prehrane so kriti; > udeleženci prihajajo iz: Slovenije, Španije, Armenije, Romunije, Ukrajine, Gruzije, Azerbajana, Turčije (same eksotične države :) ) PRIJAVE: > do 30. 6. 2015 > Ana Marija Kolar, vodja - marmelada.ana@gmail.com > V prijavi je potrebno napisati svoje kontaktne podatke in priložiti motivacijsko pismo.


Preberi več

Z ognjem do dneva zmage

Z ognjem do dneva zmage
Spominski dogodki ob koncu 70. obletnici konca 2. svetovne vojne se v Velenju pričnejo z Rock Partyzani. Na zelenici ob Velenjskem gradu bo zagorel tudi kres. Dobimo se 8. maja 2015 ob 20.uri. Pred Rock Partyzani bo za taborniško vzdušje skrbeli Simon s kitaro.


Preberi več

MC Velenje tudi na mestni blagajni

MC Velenje tudi na mestni blagajni
Obveščam vas, da bo od srede 15.4.2015 naprej možno na MOV (mestna blagajna) plačevati položnice, ki jih izdaja MC Velenje brez provizije. O tem lahko obvestite vse, ki plačujejo položnice MC Velenje (Hiša bendov, študenti)


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Šoštanj and HSE


Preberi več

Čisto moje Velenje - prijava

Čisto moje Velenje - prijava
Mestna občina Velenje bo tudi v letu 2015 izvedla projekt počitniškega dela »Čisto moje Velenje«. Projekt bo potekal v času šolskih počitnic (junij, julij in avgust). Delo bo potekalo v tedenskih terminih, vsak sodelujoči dijak bo lahko opravil največ 38 delovnih ur. Delo bo plačano 4,5 evra na uro. Za opravljanje počitniškega dela se lahko prijavijo vsi dijaki, ki imajo stalno prebivališče v mestni občini Velenje in so rojeni pred letom 2000. Mlajši in rojeni leta 2000 v projektu ne morejo sodelovati. Počitniško delo bo tudi letos potekalo po vseh krajevnih skupnostih in mestnih četrtih ter v nekaterih javnih zavodih, društvih in organizacijah. Če želite sodelovati v projektu »Čisto moje Velenje«, v celoti izpolnite prijavnico in jo pošljite ali prinesite na Mestno občino Velenje (Titov trg 1, Velenje) najkasneje do 10. junija 2015. Prijavnic, ki bodo prispele po tem datumu, ne bomo upoštevali.


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Postojna and surroundings


Preberi več

Znani naj prostovoljci za leto 2014

Znani naj prostovoljci za leto 2014
V soboto, 28. marca, smo v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje in Mladinskim svetom Velenje na prireditvi ob Dnevu za spremembe v Vili Bianci razglasili zmagovalce natečaja Naj prostovoljska organizacija v mestni občini Velenje v letu 2014, naj prostovoljec v mestni občini Velenje v letu 2014 v kategoriji do 30 let in naj prostovoljec v mestni občini Velenje v letu 2014 v kategoriji nad 30 let. Na natečaj je prispelo 15 prijav, od tega pet za naj prostovoljsko organizacijo, pet za naj prostovoljca v kategoriji do 30 let in pet za naj prostovoljca v kategoriji nad 30 let. Nominiranci za naj prostovoljca v kategoriji do 30 let so bili: Tadej Jezernik, Nika Jalšovec, Barbara Makovšek, Klara Lipnikar in Mirjam Turner. Komisija je za naj prostovoljko v kategoriji do 30 let v letu 2014 izbrala Mirjam Turner, ki je prostovoljka že vse od osnovnošolskih dni. Številne izkušnje si je Mirjam pridobila v največjih velenjskih prostovoljskih organizacijah, kjer si je nabirala izkušnje. S svežo energijo in pripravljenostjo pomagati prispeva veliko k večji odgovornosti posameznikov in širše družbe. Njeno delo je povezano predvsem z otroki in mladostniki iz socialno šibkih skupin, otroki v stiski in odraščajočimi mladostniki. Pri svojem delu je odgovorna, samostojna, zanesljiva, neprestano širi lastna obzorja in izpopolnjuje metode in tehnike dela, v organizacijo pa prinaša dodaten zagon in veselje do dela. Pet nominirancev je bilo tudi za naziv naj prostovoljec v kategoriji nad 30 let, in sicer: Jožica Vodovčnik, Olga Bračič, Koloman Lainšček, Anita Lepej in Branko Čumurdžić. Za naj prostovoljca v kategoriji nad 30 let v letu 2014 je komisija izbrala Kolomana Lainščka, ki je prostovoljec že mnogo let. Že več let širi mrežo za pridobivanje pomoči v obliki opreme, oblačil, prevozov, hrane. Sodeloval je v številnih udarniških akcijah, pomaga ljudem v stiski oz. vsem, ki pomoč potrebujejo. Neprecenljiva je bila tudi njegova angažiranost lani v času žledoloma. Koloman Lainšček je tudi član Strokovnega sveta za socialna vprašanja pri Socialnih demokratih Velenje, prav tako pa je predsednik Društva brigadirjev Velenje in predsednik Zveze brigadirjev Slovenije. Za naziv naj prostovoljska organizacija v letu 2014 so bile nominirane naslednje organizacije: Društvo Invalid Konovo, Društvo upokojencev Velenje, Društvo za boj proti raku Velenje, Slovensko društvo Hospic, Območni odbor Velenje in Prostovoljno gasilsko društvo Škale. Za naj prostovoljsko organizacijo v letu 2014 je bilo na sobotni prireditvi proglašeno Društvo za boj proti raku Velenje. V lanskem letu so bili v društvu zelo aktivni. Povečali so aktivnosti za občanke in občane mestne občine Velenje. Z organizacijo strokovnih predavanj, delavnic, izletov, šol zdravja, individualnih pogovorov so širili poslanstvo društva. Predvsem pa so skozi vse leto s svojim programom poudarjali pomen zdravega življenjskega sloga. Kulturni program so s svojim nastopom na prireditvi zelo popestrili člani Šaleškega študentskega okteta. Častni pokrovitelj prireditve ob Dnevu za spremembe, ki jo Mestna občina Velenje vsako leto podpre, je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.


Preberi več

Priprave na sprejemne izpite

Priprave na sprejemne izpite
Kud Koncentrat tudi letos pripravlja Priprave na sprejemne izpite umetniških fakultet za dijake šaleške in savinjske, koroške ter celjske regije. Pri pripravi na sprejemne izpite se bodo tečajniki pripravili na sprejemni izpit, ki ga je potrebno opraviti pred vpisom na likovne fakultete (za študij likovne pedagogike, slikarstva, kiparstva, ilustracije, fotografije, vizualnih komunikacij, unikatnega in industrijskega oblikovanja ter krajinske arhitekture). Posvetili se bodo konkretnim nalogam na sprejemnih izpitih ter spoznali zakonitosti likovnega izražanja vsake smeri posebej. Seznanjeni bodo s pojmi in izrazoslovjem stroke. Priprava bo potekala v dveh modulih: Prvi modul je priprava glede na smer študija. Drugi modul vsebuje risanje figure in tihožitja. Tečajnik se lahko udeleži enega modula (4 x 3 šolske ure + 2 dodatni) ali obeh (8 x 3 šolske ure + 2 dodatni). Tečaji bodo potekali v Velenju. Prijave zbiramo do 10. Aprila Za prijave in dodatna vprašanja prosimo, kontaktirajte na: 040 251 991 (Darja) ali 040 866 646 (Urška) e-mail: kud.koncentrat@gmail.com


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Midterm evaluation + Kurentovanje Ptuj


Preberi več

Objavljen javni razpis za mladinske projekte v MO Velenje

Objavljen javni razpis za mladinske projekte v MO Velenje
V petek, 13. februarja 2015 je v Uradnem listu RS izšel razpis za Mladinske projekte v Mestni občini Velenje.


Preberi več

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2014 V MESTNI OBČINI VELENJE

NAJ PROSTOVOLJEC IN PROSTOVOLJNA ORGANIZACIJA LETA 2014 V  MESTNI  OBČINI VELENJE
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana MOV, g. Bojana Kontiča objavljajo javni natečaj, preko katerega bodo na podlagi prijav izbrani prostovoljke, prostovoljci in naj prostovoljna organizacija leta 2014 v Mestni občini Velenje.


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Beograd in Les Duex Alpes


Preberi več

Natečaj botečaj - razpis

Natečaj botečaj - razpis
Mladinski center Velenje, Šaleški študenski klub, Klub eMCe plac, Mladinski Center Krško in Mladinski Center Slovenj Gradec obveščamo: vse MLADE NEUVELJAVLJENE GLASBENE SKUPINE o razpisu NATEČAJ BOTEČAJ 6, ki že šesto leto zapored daje priložnost tistim mladim glasbenim skupinam, ki imajo ideje pa še niso imeli prave priložosti, da jih pokažejo publiki. NAGRADE Predizbori: 1.nagrada (Velenje): snemanje demo posnetka 1.nagrada (Krško): snemanje demo posnetka 1.nagrada (Slovenj Gradec): snemanje demo posnetka 1. - 8. nagrada: nastop na enem izmed velikih odrov (Festival mladih kultur Kunigunda, Festival Dnevi Mladih in Kulture, Generator Festival, Medkulturni dnevi Slovenj Gradec, Festival Proštok, Nastop v Ilirski Bistrici) Finale: 1. nagrada: snemanje video spota POGOJI - skupina še nima posnetega albuma (razen demo oziroma DIY posnetki) - 50% članov mlajših od 27. let - V letu 2014 manj kot 7 nastopov izven domačega kraja (obvezna priloga: seznam koncertov) - Vsa izvajana glasba mora biti avtorska - Igra se največ 30 minut programa - V primeru prijave več kot 40 skupin opravi komisija kvalitativen predizbor PRIJAVA mora vsebovati: Demo posnetek (najmajn en komad, lahko tudi kot link npr. myspace, youtube,...) Kraj bivanja članov, ter njihovo število Kratek opis skupine Kontakt skupine (email, gsm) Prijave je potrebno poslati na elektronski naslov natecaj.botecaj@gmail.com do najkasneje 31.1.2015! NAČIN TEKMOVANJA Organizirani bodo 3 izbori (največ 5 skupin na en predizbor), ki se bodo izvedli v februarju in marcu. Skupine bomo po zaključku razpisa razdelili po krajih glede na oddaljenost. Nastopajoči so upravičeni do honorarja na podlagi potnih stroškov in sicer: do 25 km = 0 € 25-75 km = 25 € nad 75 km = 50 € Za razdaljo se upošteva kraj, kjer skupina vadi ter mesto natečaja (Primer: Velenje – Ljubljana = 80 km in ne 160 km).


Preberi več

Nefiks

Nefiks
Beležite, izstopajte in si ustvarite nove priložnosti! Bliža se dan, ko bodo na svoj račun prišli vsi, ki so v minulem letu z Nefiksom beležili neformalno pridobljeno znanje. V torek, 20. 01.2015 bo ob 17. uri na Mestni občini Ljubljana potekala že 4. podelitev Nefiks priznanj. Začnite beležiti v Nefiks že danes in postanite del družbeno odgovornih organizacij, ki spodbujajo mlade k večji zaposljivosti! Organizacije, ki se bodo prijavile do 15. januarja 2015 na Nefiks priznanje in zadostile pogojem, bodo povabljene na dogodek podelitve Nefiks priznanj, ki bo potekal na Mestni občini Ljubljana. Letošnji dogodek ponuja ogromno priložnosti za vse posameznike, organizacije in podjetja, saj je namenjen predvsem vsesplošnem druženju in mreženju vseh udeležencev. Prepričani smo, da bomo po dogodku vsi bogatejši za prijetno izkušnjo in nova poznanstva. Tiste z najbolj kvalitetnimi in relevantnimi vpisi pa čaka posebna praktična nagrada. Za priznanje se lahko, do 15. januarja, preko uporabniškega profila na www.nefiks.si spletni strani, prijavijo organizacije, ki bodo v obdobju od leta 2013 do 15.01.2015 vnesle najmanj 2 različni aktivnosti. Prijavite se lahko tudi preko obrazca v priponki, ki nam ga izpolnjenega, skupaj z izpisi, pošljete na e-naslov nefiks(at)nefiks.si Za več informacij o priznanju in dogodku obiščite spletni strani www.nefiks.si in www.talentiran.si ter Facebook https://sl-si.facebook.com/indeksnefiks ali nas kontaktirajte na nefiks(at)nefiks.si in po telefonu na 040 698 915. Ekipa Nefiks


Preberi več

OFFICIAL METALDAYS WARM UP PARTY Mosh `till you drop!

 OFFICIAL METALDAYS WARM UP PARTY Mosh `till you drop!
ŽELEZNI AKTIVIZEM skupaj v sodelovanju z METALDAYS, Mladinskim centrom Velenje, klubom eMCe plac in Šaleškim študentskim klubom ponosno predstavlja PRVIČ v Velenju OFFICIAL METALDAYS WARM UP PARTY Mosh `till you drop! Izžreban srečnež bo prejel tedensko karto za festival METALDAYS!


Preberi več

Ila's blog--Near the border

Ila's blog--Near the border
Descovering Slovenia


Preberi več

Cristina's Blog

Cristina's Blog
Italy break:Verona-Bolzano-Trento-Trieste


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Winter is coming!


Preberi več

Razvojna konferenca SŠGZ: Odpiramo priložnosti za mlade

Razvojna konferenca SŠGZ: Odpiramo priložnosti za mlade
Razvojna konferenca SŠGZ: Odpiramo priložnosti za mlade V torek, 18. novembra 2014 so predstavniki velenjskih mladih (MC Velenje in MSV) skupaj z Savinjsko-Šaleško gospodarsko zbornico organizirali razvojno konferenco: Odpiramo priložnosti za mlade. Dr. Cvetka Tinauer, predsednica SŠGZ je ob koncu poudarila, da skupna konferenca je začetek sodelovanja lokalnega mladinskega sektorja z lokalnim gospodarstvom.


Preberi več

Ila's blog ---O, Véliki Ščurek

Ila's blog ---O, Véliki Ščurek
evs blog


Preberi več

PREDAVANJE O ZDRAVILNIH UČINKIH KONOPLJE

PREDAVANJE O ZDRAVILNIH UČINKIH KONOPLJE
VABILO NA PREDAVANJE O ZDRAVILNIH UČINKIH KONOPLJE Mladinski center Velenje vabi na odprt pogovor o zdravilnih učinkih konoplje, ki ga bo vodil Jaka Bitenc. Predavanje bo 17.11.2014 ob 18. uri v prostorih SMO MC Velenje na Efenkovi cesta 61a, Velenje.


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Mine and castle tour with Jono


Preberi več

Ila's blog "krompirjeve počitnice"--POTATOeS HOLIDAY

Ila's blog "krompirjeve počitnice"--POTATOeS HOLIDAY
Holiday for children


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Pototaes holiday & Halloween


Preberi več

KROMPIRJEVE POČITNICE 2014 SO TU!

KROMPIRJEVE POČITNICE 2014 SO TU!
Od ponedeljka (27.10.) do četrtka (30.10.) med 9.00 in 14.00 uro je z vami ekipa mentorjev Središča za mlade in otroke MC Velenje.


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Some things that have happened in these three months


Preberi več

Ila's blog---The power of the street art

Ila's blog---The power of the street art
Graffiti in Furstenfeld (Austria)


Preberi več

RAZPIS ZA začasno UPORABO PROSTORA V HIŠI BENDOV

RAZPIS ZA začasno UPORABO PROSTORA V HIŠI BENDOV
Mladinski center Velenje objavlja razpis za začasno uporabo prostorov (1. november 2014 - 31. maja 2015)


Preberi več

Središče mladih in otrok MC Velenje

Središče mladih in otrok MC Velenje
Središče mladih in otrok MC Velenje (»SMO MC Velenje«), je projekt Mladinskega centra Velenje, ki že od leta 2010 deluje v obnovljenih prostorih na lokaciji Efenkove ceste 61 a, bivši Dom učencev. »SMO Velenje« predstavlja organizirano funkcionalno središče za mlade, otroke in njihove starše, ki ga zagotavlja lokalna skupnost (Mestna občina Velenje) in v katerem se izvajajo programi v mladinskim sektorju, programi socialne preventive, svetovanja, informiranja, prostovoljnega in mladinskega dela na lokalni ravni. Od ponedeljka do četrtka med 14.00 in 20.00 uro smo predvsem namenjeni otrokom. Na voljo so opremljeni prostori za kvalitetno druženje in igro. Poleg tedenskih tematskih delavnic (športno-rekreativnih, sprostitvenih, glasbenih, filmskih, kuharskih,…), organiziramo vodene terenske ekskurzije, izlete, večdnevne tabore, tečaje, zanimiva predavanja, skupnostne akcije in razvijamo prostovoljno delo.


Preberi več

Super kulturna akcija / vstopnica za vrhunske gledališke predstave le 4,60 eur

Super kulturna akcija / vstopnica za vrhunske gledališke predstave le 4,60 eur
v duhu gojenja kulturno osveščene mladine smo se na Festivalu Velenje odločili za super kulturno akcijo in sicer, da najboljšo profesionalno produkcijo slovenskih gledališč strnjeno v ponudbi Belega abonmaja (6 gledaliških predstav) ponudimo mladim po neverjetno ugodni ceni za 27,50 EUR. Preračunana cena za obisk posamezne predstave tako namesto redne cene 14 EUR znaša le 4,60 EUR – kar je manj kot vstopnica za kino. Prilagam letak / plakat / obvestilo in lepo naprošam za čim močnejši razglas po vseh možnih kanalih. Prva predstava je že to sredo – odlična Pavla nad prepadom Slovenskega mladinskega gledališča. Z mladino kulturno naprej! Hvala za podporo ter lep, miren in sončen dan


Preberi več

Cristina's blog

Cristina's blog
Before I came to Slovenia I was a bit scared, I have to be honest.


Preberi več

Ila's blog --The pencils continue to write--

Ila's blog --The pencils continue to write--

MO Velenje objavila razpis za štipendije in enkratne denarne pomoči

MO Velenje objavila razpis za štipendije in enkratne denarne pomoči
Mestna občina Velenje je objavila Javni razpis za enoletne štipendije ali enkratne denarne pomoči za posebno nadarjene študente ali študente razvojno prednostnih poklicnih usmeritev ali nadpovprečno družbeno angažirane študente v mestni občini Velenje za študijsko leto 2014/2015.


Preberi več

INFO TOČKA SUBVENCIONIRANE ŠTUDENTSKE PREHRANE

INFO TOČKA SUBVENCIONIRANE ŠTUDENTSKE PREHRANE
kipa ŠŠK-ja skrbi, da je zadovoljstvo naših članov na prvem mestu. Zato bomo pisarno Šaleškega študentskega kluba v poletno-jesenskem času spremenili v Info točko Subvencionirane študentske prehrane. Tako bo možen brezplačen vpis v sistem subvencionirane študentske prehrane in podaljšanje upravičenosti do subvencij za novo študijsko leto 2014/2015 od 15. septembra 2014 dalje.


Preberi več

Razpis ob dnevu človekovih pravic na temo medkulturnega dialoga

Razpis ob dnevu človekovih pravic na temo medkulturnega dialoga
Društvo za Združene narode za Slovenijo že deveto leto razpisuje nagradni natečaj ob dnevu človekovih pravic, v okviru katerega želimo osnovnošolcem in dijakom ponuditi možnost, da izrazijo svoje vtise in razmišljanja o človekovih pravicah skozi risbo, besedo, predmet ali fotografijo. Društvo natečaj organizira v sodelovanju s Slovensko nacionalno komisijo za UNESCO.


Preberi več

Uspešno izpeljali 17. festival mladih kultur Kunigunda

Uspešno izpeljali 17. festival mladih kultur Kunigunda
Pa je za nami! Novo šolsko leto se je začelo, mi pa smo v soboto uspešno zaključili že 17. Kunigundo. Izpeljali smo kar 25 različnih kulturnih, glasbenih in športnih dogodkov. Širok spekter raznovrstnih vsebin je zagotovo zadovoljil ljubitelje alternativne kulture, ki cenijo kakovostno glasbo, kritično razmišljanje in kreativnost. Pester tedenski program so zaznamovali koncerti na Letnem Kinu ob Škalskem jezeru ter na velikem odru pred eMCe placom, delavnice, razstave, inštalacije ter sproščeno dogajanje. Ob tem se zahvaljujemo našim sponzorjem in celotni ekipi, bilo je super! Že čakamo naslednjo Kunigundo …


Preberi več

Prihaja 17. festival mladih kultur Kunigunda

Prihaja 17. festival mladih kultur Kunigunda
Mladinski center Velenje letos že 17-ič organizira Festival mladih kultur Kunigunda, ki bo potekal od 22. do 30. avgusta.


Preberi več

Koncert ob izidu kompilacije Lignit 3 – Predstavitev velenjske glasbene scene

Koncert ob izidu kompilacije Lignit 3 – Predstavitev velenjske glasbene scene
Petek, 4.7. ob 20.00 - HIP HOP in ELEKTRONIKA MRIGO, 3320, NEMIR, KAOS EFFECT, 100TKA&MEETJAH, EKO, TONSKE, QUB, BERINIO, GRAYLOW, DIDAA, MMBASA... Sobota, 5.7. ob 20.00 - ROCK INMATE, BIG ADDICTION, EKSTRAVAGANZA, KAOTIC BULLETS, KRVAVA ROSA, NAKAJIMA, ENTHEOGEN, FUGITIVES, CHIMERA, CORDURA, PREPROSTO ČRNI, SOMTHING SMALL + premiera videospota Res Nullius - V vagonu raztrganih duš Vstopnina: 3 evre, s CD-jem 10 evrov. V petek, 4.7 in soboto, 5.7. ob 20. uri, bo na Letnem kinu ob Škalskem jezeru v Velenju premierno predstavljen izid kompilacije LIGNIT 3. Gre za predstavitev velenjske glasbene scene, kjer z avtorskim komadom na dveh zgoščenkah sodeluje okrog štirideset lokalnih glasbenih izvajalcev. Na kompilaciji so zajete vse glavne smeri, kot so rock, metal, rap, hip hop, jazz, reggie in elektronska glasba. V petek bo večer hip hop- a in elektronike, sobotni večer pa bo v znamenju rocka, ter jazz- a, ki bo zazvenel pred Mozaikom v Velenju, s pričetkom ob 19. uri. Začetki Lignita segajo v leto 1998, ko je na pobudo treh velenjskih glasbenih navdušencev izšel LIGNIT1, s predstavljenimi enajstimi glasbenimi skupinami. Leta 2002 je na dveh zgoščenkah s tridesetimi sodelujočimi glasbenimi zasedbami izšel LIGNIT 2, ki je bil dopolnjen z multimedijo in mp3 posnetki. Ne zamudite in obeležite praznik velenjske glasbene scene!


Preberi več

INDIKAMP KOKOPELLI 2014

INDIKAMP KOKOPELLI 2014
Letni kino ob Škalskem jezeru od 14.7. do 19.7. Preskočimo iz vsakdanjega hitenja in modernega življenja v čase, ko so na svetu prevladovale čisto drugačne vrednote. Za cel teden se bomo spremenili v prave Indijance, ki jih imenujejo tudi »resnični otroci narave«, saj razumejo govor vetra, čustva živali in šepetanje rastlin. Njihovo kulturo in običaje bomo spoznali na zabaven, aktiven in prijateljski način.


Preberi več

Tabor mladih kultur - ODPADE

Tabor mladih kultur - ODPADE
Kunigundini škratje so nam jo tokrat ponovno zagodli. Zamotili so vse mladostnike, ki bi se želeli udeležiti poletnega tabora mladih kulutr, ki bi se moral zgoditi tik pred Kunigundo in trajati skozi cel čas festivala. Škrate bomo zato polovili, da bomo tabor lahko izvedli v naslednjem letu. Do takrat pa,...nasvidenje na ostalih dogodkih festivala.


Preberi več

26. raziskovalni tabor Golte 2014

26. raziskovalni tabor Golte 2014
Raziskovalni tabori imajo v Šaleški dolini petindvajsetletno tradicijo. V vseh teh letih se jih je udeležilo več kot 1.500 dijakov ter študentov. Mladi raziskovalci teden dni raziskujejo v naravoslovnih, družboslovnih in umetniških skupinah. Razdeljeni so v majhne skupine, tako da lahko vsi aktivno sodelujejo pri delu in mentor se lahko zato posveča vsakemu posamezniku. Ob delu se seznanijo z vsebinami in metodami različnih ved ter tako lažje razpoznajo svoje študijske in poklicne interese. Tabor je bil v preteklosti namenjen štipendistom Zoisovega sklada, ki so prihajali iz različnih krajev Slovenije, sedaj pa nanj vabimo vse dijake in študente nižjih letnikov, ki jih zanima ustvarjalno, zanimivo in zabavno preživljanje prostega počitniškega časa.


Preberi več

Tečaj javnega nastopa

Tečaj javnega nastopa
Mladinski svet Velenje v okviru evropskega projekta MLADI ZA VELEJE - PREMIKAMO MEJE organizira 20-urni brezplačni tečaj Retorike in javnega nastopanja za delavce in vodje v lokalnih mladinskih organizacijah (organizacije članice Mladinskega sveta Velenje so na prednostni listi).


Preberi več

MC vabi na 3. dobrodelni tek, Migaj z mano

MC vabi na 3. dobrodelni tek, Migaj z mano
V soboto, 7. junija, bomo migali – tekli, hodili, skakali, plesali – in se zabavali ob Škalskem jezeru v Velenju. Poleg druženja ob rekreaciji pripravljamo tudi tekmovalni del.


Preberi več

Filipa

Filipa
How to have a perfect weekend in Trieste for 25€


Preberi več

UgUr - Farewell

UgUr - Farewell
As every other good things my EVS in Velenje also came to the end and l am writing my last blog!


Preberi več

Otvoritev hiše bendov

Otvoritev hiše bendov
S ponosom, Mladinski center Velenje skupaj z Mestno občino Velenje (in seveda z) Šaleškim študentskim klubom v nedeljo odpira HIŠO BENDOV!


Preberi več

Ugur

Ugur
Existence of erdogan proves that god doesn't like turks!


Preberi več

Brezplačne multimedijske delavnice

Brezplačne multimedijske delavnice
Mladinski svet Velenje v sodelovanju z multimedijskim centrom Kunigunda pripravlja 50 urni, brezplačni tečaj Projekt se izvaja v okviru evropskega projekta MLADI ZA VELEJE - PREMIKAMO MEJE


Preberi več

Filipa

Filipa
Salsa dance,Eurovision, Summertime and Thunders


Preberi več

24. DNEVI MLADIH IN KULTURE

24. DNEVI MLADIH IN KULTURE
24. Dnevi mladih in kulture so že v polnem teku. Oglejte si opise prihajajočih dogodkov!


Preberi več

Balkan Trip - Ugur

Balkan Trip - Ugur
We have been planning to have a crazy adventure before we all leave from Slovenia. But, if you ask me l become too lazy to plan anything! Luckily...


Preberi več

Filipa

Filipa
Saying goodbye and saying hello


Preberi več

Sestanek zainteresiranih bendov, v petek 25.4.2014

Sestanek zainteresiranih bendov, v petek 25.4.2014
Vabim vas (nujno 1 predstavnika vaše skupine), na sestanek zainteresiranih glasbenih skupin na ogled in predstavitev aktivnosti v zvezi z hišo bendov. Sestanek bo v petek, 25.aprila 2014 ob 13.00 uri v pred hišo bendov (Stari trg 1), Velenje. Sestanka se lahko udeležita največ 2 predstavnika vsake skupine. V prilogi vam pošiljam predlog hišnega reda. Lep dan in srečno do petka.


Preberi več

Izraz interesa za hišo bendov

Izraz interesa za hišo bendov
Mestna občina Velenje bo v upravljanje Mladinskemu centru Velenje predala hišo v Starem Velenju (Stari trg 1). Hiša bo namenjena za vaje glasbenih skupin.


Preberi več

V KRMC zadnje dni na veliko montiramo

V KRMC zadnje dni na veliko montiramo
V zadnjih dneh sta v KRMC nastala dva super filma. Prvi je klub Mreže MaMa, ki je v mesecu marcu gostovala v Velenju. V začetku meseca aprila pa smo podelili nazive naj prostovoljec 2013 v Mestni občini Velenje.


Preberi več

Filipa

Filipa
hitchhiking


Preberi več

Znani naj prostovoljci leta 2013 v Mestni občini Velenje

Znani naj prostovoljci leta 2013 v Mestni občini Velenje
V soboto, 5.4.2014 smo pod okvirom 'dan za spremembe' podelili nazive naj prostovoljec leta v kategoriji do 30 let, nad 30 let, naj prostovoljna organizacija leta 2013 v MOV in posebno priznanje za nesebično in požrtvovalno delo.


Preberi več

Podelitev naziva naj prostovoljec MOV za leto 2013

Podelitev naziva naj prostovoljec MOV za leto 2013
V soboto, 5. aprila 2014 bo v Vili Bianca ob 19uri potekala podelitev naziva naj prostovoljec leta 2013.


Preberi več

Očiščevalna akcija v letnem kinu

Očiščevalna akcija v letnem kinu
29.3.2014 ob 9.00 naprej, pa nekje do 14.00 bomo izvedli skupaj z Mestno občino Velenje in drugimi mladinskimi organizacijami čistilno akcijo na območju Letnega kina. Predvsem gre za čiščenje posledic žledu v gozdičku zraven Letnega kina. Prisoten bo 'profi' gozdar, ki bo podiral, mi bomo pa 'vlačli'.


Preberi več

Hasan Blog IV :))

Hasan Blog IV :))
Slovenian Halloween


Preberi več

Priprave na sprejemne izpite umetniških fakultet

Priprave na sprejemne izpite umetniških fakultet
Kud Koncentrat pripravlja Priprave na sprejemne izpite umetniških fakultet za dijake šaleške in savinjske, koroške ter celjske regije.


Preberi več

Ugur Blog v slovenščini !!! :)

Kot ponavadi, imel sem lep teden v Velenju. Ta teden je bil miren ampak sem se zabaval...


Preberi več

Zaključen javni natečaj za naj prostovoljca 2013 v MOV

Zaključen javni natečaj za naj prostovoljca 2013 v MOV
V soboto, 15.3.2014 se je zaključil javni natečaj za naj prostovoljce in prostovoljne organizacije leta 2013 v Mestni občini Velenje.


Preberi več

Filipa

Filipa
Cod fish and strawberries


Preberi več

Ugur Blog

Ugur Blog
Ugur Blog 11,03,2014


Preberi več

Hasan blog part III

Hasan blog part III
One of the best week in Evs


Preberi več

Filipa blog part III.

Filipa blog part III.
Last week was spent with EVS people and a week spent with EVS people is for sure a good week!


Preberi več

Hasan blog part II.

Hasan blog part II.
I can tell about this weekend started slow ended magnificent.


Preberi več

Filipa blog part II.

Filipa blog part II.
I live in Velenje for almost six months now and I had never visited the castle. Till this Sunday!


Preberi več

Ugur blog part II.

Ugur blog part II.
Last week in Velenje was quite different than the others as l remember. Well... there are some parts that i do not remmber from weekend!


Preberi več

Natečaj za naj prostovoljce in prostovoljne organizacije, leta 2013 v MOV

Natečaj za naj prostovoljce in prostovoljne organizacije, leta 2013 v MOV
Mladinski svet Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje, pod častnim pokroviteljstvom župana MOV, g. Bojana Kontiča objavljajo javni natečaj, preko katerega bodo na podlagi prijav izbrani prostovoljke, prostovoljci in naj prostovoljna organizacija leta 2013 v Mestni občini Velenje. Prijavljene prostovoljke in prostovoljci se bodo potegovali za naziv v dveh starostnih kategorijah, in sicer DO 30 let ter NAD 30 let.


Preberi več

Počitniški Inkubus

Počitniški Inkubus
Slika pove več kot 1000 besed!


Preberi več

DELAVNICA - Prijavi svoj projekt na javni razpis strategije za mlade

DELAVNICA - Prijavi svoj projekt na javni razpis strategije za mlade
Imaš idejo za svoj projekt? Potem je to zate! Delavnica bo potekala 22. februarja v prostorih Kunigunde regionalnega multimedijskega centra Velenje (Gaudeamus).


Preberi več

Predstavitveni film MCH

Predstavitveni film MCH
Mladinska mreža MaMa je v okviru projekta MCH turizem, katerega partner je tudi Mladinski hotel Velenje, izdala nov promocijski film mladinskih centrov s hostli, Odkrivaj neodkrito. Scenarij in film je izdelal Mladinski center Velenje – Kunigunda RMC v sodelovanju s Studiom Mozaik, del glasbe pa predstavlja avtorsko delo mladega velenjskega glasbenika Ervina Oppitza.


Preberi več

Razpis za mlade neuveljavljene glasbene skupine - natečaj

Razpis za mlade neuveljavljene glasbene skupine - natečaj
Razpis, ki ga štiri leta pripravljamo v sodelovanju z MC Krško, ŠŠK, Zavod eMCe plac. Bendi, vabljeni k prijavi.


Preberi več

Hasan blog, 14.2.2014

Hasan blog, 14.2.2014
As a city Velenje is like an iceberg. It can be seen nothing going on in the city. But believe me, you should look more carefully. For why, too much events, concers, exibitions and even big festivals. They are capable of all that things. I know just because i have been there. And the people who live in that iceberg, pretty far away being cold. They all welcome you in any circumstances, treat you nice, want to have a great time together. I know that too with a lot of experience from first hand, they know how to make fun. Lastly: I can say about this iceberg for all, you make good memories in Velenje. Like i did, like ex-volunteers did. So then thank you very much and hvala lepa Velenje Hasan Baldan


Preberi več

Koncertni abonma kluba eMCe plac

Koncertni abonma kluba eMCe plac
Dragi ljubitelji glasbe in redni obiskovalci eMCe placa! Letos za vas ponovno pripravljamo posebno ponudbo: LETNI KONCERTNI ABONMA 2014, s katerim boste lahko obiskali vse koncerte, ki se bodo izvajali v klubu eMCe plac v letu 2014. Dodajamo tudi vse koncerte v Letnem kinu, ki potekajo v naši organizaciji.


Preberi več

Ugur blog, 15.2.2014

Ugur blog, 15.2.2014
I have been in some other places before and in some of them l loved the people, city itself was my favourite sometimes and sometimes the things that happens in the city like concerts, festivals etc. But l had not been in any places that l loved them all at the same time untill l have been in Velenje. I have been living and working as a volunteer in this city for 6 months and there is no one that l do not like or no day that l enjoy less than others. I had no idea about how would it be to live in Velenje before l came here but l can only say that l would not believe if l have been told that l would have such a wonderful time here. Moreover l feel like l am in my home. So this place makes me feel that l am the luckiest person in the world! Let s give this great place to chance or give this chance to yourself  Velenje is a closed book and waiting for you to open it! Ugur Uslu EVS Volunteer / Turkey


Preberi več

Filipa blog, 13.2.2014

Filipa blog, 13.2.2014
Before I came to Slovenia I was goggling compulsively pictures of Velenje. Maybe because of some crazy web filters there were always pictures of swans. When my friends asked me about the place where I was about to spend a hole year of my life I could only tell them about the white swans. Ironically the first place I’ve visited in Velenje was the lake. It was a really good way to start this new chapter of my life, swimming and hanging in the lake in a hot afternoon of September. So what I can I tell you about Velenje? What I most appreciate in Velenje is the intense cultural activity and also the active spirit of young people. As an art lover, music enthusiast it’s a shame I’m not attending this events as much as I should, but at the same time I’m trying to “feel Slovenia” as much as I can while I can! Being a Portuguese, snow it’s like a childhood dream to me. I had loads of fun these past days with the snow. Sliding in a hill with sow with my friends after a party is one of those moments I will never forget from this time. Filipa Matias


Preberi več

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektnih aktivnosti in sledenjem ciljem lokalnega programa mladih v letu 2014

Javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektnih aktivnosti in sledenjem ciljem lokalnega programa mladih v letu 2014
MOV je objavila razpis za javni razpis za sofinanciranje mladinskih projektnih aktivnosti in sofinanciranje tet financiranje projektov mladih za dosego ciljev iz Lokalnega programa razvoja delovanja mladih v MOV v letu 2014.


Preberi več

MC Velenje dočakal svojo spletno stran

MC Velenje dočakal svojo spletno stran
Po velikih mukah, kako na enem mestu prikazati tako širok spekter delovanja Mladinskega centra Velenje, nam je končno uspelo. Predstavljamo vam prenovljeno spletišče, ki bo na enem mestu združevala in prikazovala informacije o dogodkih, tako v MC Velenje, kot tudi vseh naših prijateljev/partnerjev v mladinski zgodbi (ŠŠK, eMCe plac, MSV,...). Seveda pa se bo tukaj našlo tudi veliko zanimivega branja.


Preberi več

Dan za spremembe

Dan za spremembe
V okviru dneva za spremembe smo v Mladinskem centru Velenje za mlade pripravili aktiven in zabaven dan.


Preberi več

Očistimo Slovenijo

Očistimo Slovenijo
Z velikim veseljem smo se tudi letos odločili, da v okviru vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu, zopet pristopimo in sodelujemo v največjem prostovoljnem projektu v Sloveniji.


Preberi več

Šahovski dan

Šahovski dan
Šahovski dan smo izvedli kot zabavno- izobraževalno (celodnevno) srečanje mladih, ki ga je v sklopu Evropske prostovoljne službe (European Voluntary Service - EVS) v programu Mladi v akciji.


Preberi več